Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ: Η ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ "ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ"


Διαστάσεις φαίνεται να παίρνει η διάσπαση της ΝΔ στον “Καλλικρατικό” Δήμο Αλεξάνδρειας εν όψει των δημοτικών εκλογών του Νοεμβρίου. Διάσπαση που εκ των πραγμάτων θα οδηγήσει το χώρο αποδυναμωμένο στην μάχη των εκλογών και κάποιοι θα κληθούν(;) να λογοδοτήσουν
Ο Βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Δημοσίων Έργων Μιχάλης Χαλκίδης ανέλαβε να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο μετά τις...
εθνικές εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου και κάνει ό,τι μπορεί ώστε να καθορίσει αυτός το εσωκομματικό τοπίο στην Ημαθία. Φυσικά, αποκλειστικός γνώμονας του βουλευτή είναι η κατά την κρίση του νέα τάξη να εξυπηρετεί τον ίδιο και τις πολιτικές του φιλοδοξίες οι οποίες, βαφτίζονται και πολιτικές επιδιώξεις του κόμματος στο νομό.

Υπό το πρίσμα αυτό ο Μιχ. Χαλκίδης έχει αποδυθεί σε ένα μπαράζ ενεργειών και κινήσεων ώστε να επιτύχει το μεγαλύτερο μέρος του σχεδιασμού του. Στον δήμο Αλεξάνδρειας όσο κι αν επιθυμούσε την κάθοδο του πολιτικού του φίλου Ν. Αλεξόπουλου ως υποψήφιου δημάρχου, μιας επιλογής που είχε μεγάλη εκλογιμότητα, το σενάριο δεν ευοδώθηκε και πλέον, εδώ και λίγες μέρες, υποστηρίζει ανοιχτά την υποψηφιότητα του Παναγιώτη Γκυρίνη και ευθέως είναι αντίθετος με την υποψηφιότητα του Φ. Δημητριάδη.

Ως επιχείρημα για να βρεθεί αντιμέτωπος με τον Φ. Δημητριάδη ο βουλευτής “ανακάλυψε” ότι ο δήμαρχος Πλατέος είχε υποστηριχτεί από το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2002 (!). Είναι γνωστό ότι κ. Δημητριάδης είχε αποτελέσει την επιλογή του ΠΑΣΟΚ ατύπως το 2002 και με την συμμετοχή στελεχών της ΝΔ και πολιτικών φίλων του Μ. Χαλκίδη πέτυχε την εκλογή του νικώντας τον Στ Δριστά που είχε το χρίσμα της ΝΔ και βέβαια, είχε ουδέτερα απέναντί του τον βουλευτή.
Όμως, στις εκλογές του 2006 ο Φ. Δημητριάδης νίκησε για δεύτερη φορά τον επίσης με το χρίσμα της ΝΔ Στ. Δριστά έχοντας ανοιχτά πλέον στο πλευρό του τον Μ. Χαλκίδη όπως και όλα τα στελέχη του στον δήμο Πλατέος.
Τότε, το 2006, ο βουλευτής της ΝΔ Μ. Χαλκίδης φαίνεται ότι θεωρούσε και αξιολογούσε ως ικανό και πιστό Νεοδημοκράτη τον Φ. Δημητριάδη σε αντίθεση με τώρα που θέτει θέμα κομματικής ...πίστης.

Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας πρέπει να πούμε το εξής: Η αντίθεση του βουλευτή με τον Φ. Δημητριάδη έγκειται στο γεγονός ότι θεωρεί, πιστεύει πως ο δήμαρχος δεν τον στήριξε όσο θα έπρεπε στις εθνικές εκλογές του 2009 . Και αφού έχει τέτοια εδραία πεποίθηση έκρινε ότι δεν ανήκει 100% στο στρατόπεδό του οπότε είναι αντίπαλός του και του στέκεται εμπόδιο στις επιδιώξεις του. Τα πράγματα είναι απλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: