Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο Κ. ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

Το Νομάρχη Ημαθίας Κώστα Καραπαναγιωτίδη επισκέφτηκαν τα μέλη των Ποντιακών Συλλόγων που συμμετέχουν στο 12ο Ποντιακό Συναπάντημα Ποντιακής Νεολαίας που διεξάγεται κάθε χρόνο στην Παναγία Σουμελά. Παρουσία των Αντινομαρχών Στάθη Γεωργιάδη και Ολυμπίας Ιακωβίδου ο Νομάρχης καλωσόρισε τα παιδιά και τα ενθάρρυνε να συνεχίσουν την ενασχόλησή τους με την ποντιακή παράδοση. Τόνισε τη σπουδαιότητα της συνέχισης τέτοιου είδους...
εκδηλώσεων που βοηθούν την ανάπτυξη σχέσεων και την ανταλλαγή απόψεων για την όλο και πιο ολοκληρωμένη διατήρηση των ηθών και των εθίμων του Ποντιακού Ελληνισμού. Ο κ. Καραπαναγιωτίδης επισήμανε την αξία και τη σημασία που έχει για τη νεολαία η γενικότερη ενασχόληση με την παράδοση καθώς και το ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος των γονέων, των δασκάλων αλλά και των πολιτικών προσώπων ώστε να βάζουν τα νέα παιδιά στους δρόμους της παράδοσης και να στηρίζουν με κάθε τρόπο τις όποιες δραστηριότητές τους..

Τα μέλη των ποντιακών σωματείων που έφτασαν στην Ημαθία από διάφορα μέρη της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, ευχαρίστησαν το Νομάρχη για τη θερμή υποδοχή και περιηγήθηκαν στη Βέροια και σε άλλες πόλεις για να γνωρίσουν τη Θρησκευτική και Βυζαντινή παράδοση του Νομού.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΑΝΕ ΚΙΟΛΑΣ ΠΑΡΕΑ?