Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ. ΓΙΚΟΝΟΓΛΟΥ ΚΑΤΑ ΨΩΜΙΑΔΗ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ

Αποτυχημένη θεωρώ την απόπειρα χιούμορ του βουλευτή Θανάση Γικόνογλου. Γιατί μόνο ως τέτοια εκλαμβάνω την ανακοίνωση που εξέδωσε και προσπαθεί να κάνει πολιτική κριτική στον Π. Ψωμιάδη και την θέση που αυτός πήρε έναντι του προβλήματος των ροδακινοπαραγών της Ημαθίας. Και τον κατηγορεί για λαϊκισμό όταν αυτός και οι σύντροφοί του πέρσι το καλοκαίρι διαγκωνίζονταν για το ποιος είναι ο καλύτερος αγροτοπατέρας, ο καλύτερος υπερασπιστής των συμφερόντων των αγροτών.
Όντως, ο Ψωμιάδης λέει (διαβάστε τη δήλωσή του πιο κάτω) και ορισμένα ανακριβή πράγματα ήσσονος σημασίας αλλά το πρόβλημα υπάρχει και ο βουλευτής κάνει ότι δεν το βλέπει. Πέρσι όμως το έβλεπε και έκανε σπέκουλα αποβλέποντας στην άγρα ψήφων από τους αγανακτισμένους αγρότες. Το ίδιο έκαναν και οι άλλοι τότε υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και τώρα καλούνται να δώσουν λύσεις όπως είχαν δεσμευτεί.
Για να δούμε όμως τι λέει ο Θ. Γικόνογλου στην επιστολή του:
«Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης της Νέας Δημοκρατίας, κύριος Παναγιώτης Ψωμιάδης, ενόψει της επίσκεψης του στο νομό μας, έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση για τους ροδακινοπαραγωγούς του νομού, επικρίνοντας την κυβέρνηση για το θέμα της τιμής του συμπύρηνου ροδάκινου.

Ο κ. Ψωμιάδης εκφράζει την δυσαρέσκεια του και επιχειρεί να εμφανιστεί ως συμπάσχων με τους ροδακινοπαραγωγούς μας, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι θεωρεί, "...απαράδεκτο να ξεκινά η συγκομιδή και το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να μην έχει καθορίσει την τιμή".
Με την ευκαιρία λοιπόν της εμφάνισης και αυτού του όψιμου σωτήρα των ροδακινοπαραγωγών στο νομό μας, ελπίζω, να βρεθεί κάποιος σώφρων μεταξύ εκείνων που θα στρώσουν τα χαλιά της υποδοχής του, για να του εξηγήσει, ότι ζούμε στην Ελλάδα και όχι στην Κούβα, και ότι στην Ελλάδα το κράτος δεν καθορίζει τις τιμές πώλησης και αγοράς των αγροτικών προϊόντων. Μήπως και καταλάβει ο εκλεκτός της Ν.Δ., ότι η διαμόρφωση της τιμής ενός προϊόντος έχει να κάνει με τη ζήτηση του και άλλους παράγοντες που επηρεάζουν την οικονομία της αγοράς. Ακόμα, με την ευκαιρία της επίσκεψης του, είναι ευκαιρία να πληροφορηθεί, πως η κομπόστα μας δεν έχει τα πρωτεία στις εξαγωγές προς χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, όπως εσφαλμένα αναφέρει στην ίδια ανακοίνωση, αλλά σε αγορές ανά τον κόσμο.
Και τέλος, ας βρεθεί εκεί στη Νέα Δημοκρατία κάποιος να εξηγήσει στον κ. Ψωμιάδη ότι τα κράτη μέλη της Ε.Ε. δεν δικαιούνται να ρυθμίζουν τιμές αγροτικών προϊόντων με επιχορήγηση ή όποιου άλλου είδους παρέμβαση στην ελεύθερη αγορά.
Ο λαϊκισμός του κυρίου Ψωμιάδη, μπορεί να μην είναι απειλή για το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του ερχόμενου Νοέμβρη, αλλά σίγουρα αποτελεί διαρκή απειλή για την υγεία του πολιτικού βίου της χώρας και στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πολύ επιζήμιος για τους ροδακινοπαραγωγούς, τη νοημοσύνη των οποίων επιχειρεί να υποτιμήσει τόσο βάναυσα».
Η ΔΗΛΩΣΗ ΨΩΜΙΑΔΗ:
«Θεωρώ απαράδεκτο να ξεκινά η συγκομιδή και το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να μην έχει καθορίσει την τιμή. Είναι απαράδεκτο να μην έχουν κληθεί ποτέ από το αρμόδιο υπουργείο οι νομάρχες και οι βουλευτές των νομών που παράγουν το 95% του συγκεκριμένου είδους. Δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε μια πάρα πολύ καλή χρονιά να πάει στράφι. Ποια είναι η αγροτική πολιτική; Πως θα κρατήσουμε ζωντανό και στις επάλξεις τον αγροτικό πληθυσμό για να μην ερημώσουν τα χωριά μας, για να μην πάψει η πλούσια γη της Μακεδονίας μας να παράγει τα προϊόντα της;
Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνά η χώρα και βιώνουμε ιδιαίτερα επώδυνα εμείς δω στη Μακεδονία, είμαστε στο πλευρό των ροδακινοπαραγωγών και δεν θα επιτρέψουμε κρατική αδιαφορία για ένα προϊόν που έχουμε πρωτιά στις εξαγωγές προς τις ανατολικές χώρες».
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Ο λαϊκισμός του Ψωμιάδη είναι επικίνδυνος. Ο λαϊκισμός των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ πέρσι το καλοκαίρι ήταν ακίνδυνος. Αιδώς Αργείοι...

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δώστε στον Θανασάκη κανα γύρο με απ`όλα, κουράστικε το παιδί να μιλάει..

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΡΕ ΜΟΧΛΑ...
ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΠΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ (ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ) ΟΙ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΟΥΜΕ ΤΟΥΣ "ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΣ.
Αλήθεια... που τι σπούδασες την δηλητηριο-γραφεια;
Στο ΚΚΕ ή στον ΣΥΝ;

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Μόχλα, προς τι τόση εμπάθεια στο πρόσωπο του συγκεκριμένου βουλευτή;
Του κυρίου Τόλκα τις δηλώσεις τις φιλοξενείς δίχως σχολιασμό!
Γιατί άραγε, δυο μέτρα και δυο σταθμά;

Ανώνυμος είπε...

Γικονογλου η διαμόρφωση της τιμής ενός προϊόντος έχει όντως να κάνει με τη ζήτηση του και άλλους παράγοντες όπως λες αλλά στην Ελλάδα εχει να κάνει κυρίως με τα Καρτελ. Γιατι δεν αναφέρεις ότι κάποιοι κύριοι βιομήχανοι έχουν καταδικαστεί για τέτοιες πρακτικές από την Επιτροπή Ανταγωνισμού (αρ. αποφ.312/V/2006). Γιατί το κάνεις αυτό γαργάρα;

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΧΑΡΗ , ΝΑ ΜΕ ΣΥΜΠΑΘΑΣ ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΣΕ ΒΡΙΣΚΩ ΟΦ ΣΑΙΤ !

Ανώνυμος είπε...

ποιο λαικισμο κανει ο Ψωμιαδης...οταν η Ν.Δ ηταν κυβερνηση παλι ο Ψωμιαδης φωναζε...ο χοντρουλης εκπαιδευοταν απ τη σχολη ΠΑΣΟΚ πως θα λεει ψεματα στον κοσμακη!κοιταξτε ποιον εχουμε βουλευτη?αλλα κι η αλλοι που ειναι..Σιδηροπουλος-Τολκας που τρεχαν πισω απ τους αγροτες κ τους παροτρυναν για να βγαλουν περισσοτερα τρακτερ στην Κουλουρα(καποιους τους εκβιαζαν κιολας)...που ειναι ομως κι ο αγροτοπατερας Χαλκιδης..αυτος ο προεδρος της κινησης αγροτων...γιατι ο αλλος(Χαλκιδης) ο βουλευτης εδεσε τον γαιδαρο του,εγινε επιτελους υπουργος(σκιωδης)