Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ-ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΞΥΛΟΚΟΠΗΣΑΝ ΑΛΒΑΝΟ ΣΤΟΝ ΔΙΑΒΑΤΟ. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

-ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΑ ΕΠΙΣΟΔΕΙΑ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ορατός είναι ο κίνδυνος να ξεφύγει η κατάσταση εκτός ελέγχου μετά την απόπειρα εθνικιστικών στοιχείων να εμπλακούν στην υπόθεση του αιματηρού επεισοδίου στον Διαβατό, δίκην αυτόκλητων τιμωρών.
Το πρώτο κρούσμα σημειώθηκε σήμερα στις 5 το απόγευμα όταν ομάδα 20 περίπου ατόμων εμφανίστηκε στον Διαβατό, επιτέθηκε και ξυλοκόπησε ανυποψίαστο, διερχόμενο οικονομικό μετανάστη Αλβανικής καταγωγής.
Ο Αλβανός γλίτωσε τα χειρότερα χάρις στην άμεση παρέμβαση κατοίκων του χωριού.
Τα μέλη της ομάδας αποχώρησαν στη συνέχεια, προς άγνωστη κατεύθυνση.
Κάποιες πληροφορίες που δεν..
..επιβεβαιώθηκαν επίσημα, αναφέρουν ότι λίγο αργότερα επιτέθηκαν σε άλλο Αλβανό, στα όρια μεταξύ Διαβατού και Μακροχωρίου.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τα μέλη της 20μελούς ομάδας ήταν νεαροί, όλοι τους κοντοκουρεμένοι και πολλοί φορούσαν στρατιωτικές στολές παραλλαγής…
Το επεισόδιο καταδικάστηκε από την τοπική κοινωνία η οποία παραμένει αναστατωμένη από το αιματηρό επεισόδιο της Τετάρτης τονίζεται όμως ότι διαφωνεί κάθετα με φαινόμενα "απονομής δικαιοσύνης" με αυτοδικία, τυφλή βία και κακοποίηση ατόμων που δεν έχουν καμιά σχέση με το επεισόδιο.
Πάντως στις Αρχές σήμανε συναγερμός και η περιοχή του Διαβατού βρίσκεται σε κατάσταση αστυνομικού κλοιού, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι διάφορες «Εθνικιστικές ομάδες» ετοιμάζονται να κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους.
Αναρτήσεις σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο πυροδοτούν το κλίμα προτρέποντας για ξυλοδαρμούς όλων των Αλβανών, αλλά και χρήση όπλων!!!
verianet.gr

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας ήταν το δικό μου παιδί και θα σουλεγα για ρατσισμό. Ευτυχώς δεν ήταν το δικό σου να λές.
Όταν τους αφήσαμε να νομίζουν ότι είμαστε μπάτε σκύλοι αλέστε, θα βγάζουν μαχαίρια κι εμείς κραυγές για ρατσισμό.
Μην μπερδευόμαστε.
Ή θα σεβαστο΄θν την χώρα που τους δίνει ένα κομμάτι δύσκολο ψωμί ή θα τους πάρει ο διάολος.
Ευτυχώς γιαυτούς που δεν ήταν το παιδί μου.
Αυτοί είναι ρατσιστές και μεγάλωσαν με τους Έλληνες ως εχθρούς.
Μαμόθρευτα όλοι μας, ανεχόμαστε μαχαιροβγάλτες όποιοι και να είναι.Αν σεβόταν λίγο, δεν θα μαχαίρωναν. Τσαμπουκάδες θέλουν; Ωραία. Και μην ξανακούσω για ρατσισμό. Αυτοπροστασία είναι.

Ανώνυμος είπε...

Ρε τι λέτε ωρέ...θα μου μαχαιρώσουν το παιδί χωρίς λόγο και εγώ μετά θα σφύριζα ανέμελα...ρε φωτιά και τσεκούρι,φτάνει πιά ως εδώ!

Ανώνυμος είπε...

Η αρρώστια της Ελληνικής κοινωνίας, δέν είναι οι "επισκέπτες", άλλα ο τρόπος που τους αντιμετώπισαν εξ αρχής οι "οικοδεσπότες". Είμασταν, είμαστε και απ' ότι βλέπω θα συνεχίσουμε να είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Δεν μας φταίει ο κανένας Αλβανός, Ρώσος κτλ. Κατ' εμέ, φταίει η άρρωστη νοοτροπία που χτίσαμε. Η Λακαιδεμόνια πολιτεία που αναζητά ειλώτες...
Όταν τα "παιδιά" μας, δεν πάνε στο χωράφι, όταν τα παιδιά μας, δεν δέχονται να κάνουν χειρονακτική εργασία θεωρόντας την 2ης κατηγορίας, τότε ναι, είμαστε άξιοι της οίρας μας. Εμπρός λοιπόν, Λακεδαιμόνοι ενωθείτε και κάντε ντού στους ειλώτες σας. Αυτό δεν λένε οι δύο παραπάνω;;;;

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗΝ ΧΤΕΣΙΝΗ ΑΝΑΡΤΙΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΗΣΗΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΗΜΕΔΑΠΟΥΣ ΑΛΟΔΑΠΟΥΣ.ΓΙΑ ΣΑΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΕΛΕΚΙΣΑΝΕ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΧΑΡΟΠΑΛΕΒΕΙ.ΟΙ ''ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ'' ΣΑΣ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΖΕΙ ΤΝΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΕ ΠΟΤΕ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου ρε Μόχλα με τις ευαισθησίες σου περί ρατσισμού.
Κάτι τέτοιους έχει ο ΣΥΡΙΖΑ κι οΣΥΝ και τώρα η Δημοκρατική Αριστερά και θα μοιραστείτε όλοι μαζί από τα τρία το κοντύτερο.

Επειδή γνώρισα τη μάνα ενός παιδιού που κτυπήθηκε άσχημα, μη τυχόν και σκάσεις μύτη στο Διαβατό να της πεις τέτοιες αηδίες, γιατί δεν θα προλάβεις να πηδήξεις τη μάντρα πριν σου καρφώσει στο κεφάλι το τσεκούρι που έχει πάρει και φυλάει πίσω από την πόρτα.

Xronika είπε...

Mια μάννα από τον Διαβατό γράφει:

Το Βασίλη δεν τον ξέρω.
Δεν ξέρω ποια ομάδα υποστηρίζει, τι φαγητό του αρέσει, ποιο είναι το αγαπημένο του χρώμα, αν είναι ερωτευμένος... ή τι θέλει να σπουδάσει.
Αυτό που ξέρω γί'αυτόν είναι πως είναι άριστος μαθητής με μια γλυκιά μελαχροινή παρουσία που μαρτυρά, (από όταν μικρός αυτό), ότι μπορούσε να καταφέρει το "πάντρεμα" και την ισορροπία σε πράγματα που δύσκολα συνυπάρχουν.
Σαν να πρόκειται για τον άνθρωπο "ζυγαριά" ή τον άνθρωπο "κρίκο" που δένει άρρηκτα πράγματα και καταστάσεις ανόμοιες, δύσκολα συμβιώσιμες.
Αυτός ο Βασίλης που όταν ήθελα να αναφερθώ σ’αυτόν-και αναφερόμουν συχνά- τον έλεγα ο «Πάτερ ημών», από την Κυριακή Προσευχή, που συνήθιζε να προσφωνεί όταν ήταν μικρός, τις Κυριακές, στην εκκλησία και να μας συγκινεί όλους.
Αυτός ο Βασίλης τραυματίστηκε βαριά σε μια ανόητη και άκρως άδικη επίθεση μίας ομάδας Αλβανών.
Ο Βασίλης που επικαλέστηκε τόσες φορές τον «Πάτερ ημών», αποκλείεται να μην τα καταφέρει, αποκλείεται να τον εγκαταλείψει ο Κύριος μας, που τόσες φορές άκουσε τη φωνούλα του να προσεύχεται.
Αυτός ο Βασίλης κουβαλάει στο βλέμμα του το ύψιστο της συγχώρεσης ψυχικό μεγαλείο.Αν μπορούσε,τώρα,να μιλήσει δε θα ήθελε να απλωθεί μίσος ή αντιπάθεια απέναντι σε οποιονδήποτε λέγεται Αλβανός.
Είναι απαίσιο το ότι αυτό που έγινε γέμισε την ψυχή μας με μίσος κι αυτό είναι πολύ οδυνήρο, διότι το μίσος πονάει και "βρωμίζει" σωθικά.
ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ!
Η αλήθεια είναι ότι η καταγωγή δεν προσδίδει προτερήματα ή ελλατώματα,ότι δεν υπάρχουν Έλληνες, Αλβανοί ή Αυστραλοί,αλλά, απλώς, ΑΝΘΡΩΠΟΙ από τη μια, και ανεγκέφαλα, και ακαλλιέργητα ανθρωποειδή, από την άλλη.
Εμείς, απλά, διαλέγουμε σε ποιους ανήκουμε.
Και τον ΒΑΣΙΛΗ, που δε γνωρίζω προσωπικά, ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ κσι αυτό που θέλει είναι να τιμωρηθούν οι Αλβανοί που σκόρπισαν ψυχικές και σωματικές πληγές στα παιδια του Διαβατού, αυτοί που σκορπισαν τρόμο και αγριότητα εκείνο το καθημερινό ήσυχο, γεμάτο χαρούμενες εφηβικές φωνές προαύλιο του Νηπιαγωγείου.
ΑΥΤΟΙ, όχι άλλοι, όχι ΟΛΟΙ!!!

-Το κείμενο το βρήκα στην σελίδα του Ράδιο Ημαθία 97,3 FM και με εκφράζει απόλυτα.
Χ Μόχλας

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΝΕ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ, ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ