Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

ΜΕ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ 2009 Ο ΔΗΜΟΣ ΠΛΑΤΕΟΣ


Με κερδοφορία 388.083,79 ευρώ έκλεισε ο ισολογισμός του δήμου Πλατέος το 2009, παρά τη μεγάλη οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα, την οποία βιώνουν όλοι οι πολίτες καθώς και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο ισολογισμός της 31ης Δεκεμβρίου 2009 του δήμου Πλατέος (8η δημοτική χρήση) παρουσιάζει σαφώς καλύτερους δείκτες από τους ισολογισμούς των προηγούμενων ετών και είναι για πρώτη φορά κερδοφόρος.
Συγκεκριμένα, οι απαιτήσεις του δήμου έναντι τρίτων..
είναι περισσότερες (757.570,55 ευρώ έναντι 601.665,12 ευρώ της προηγούμενης χρήσης), οι υποχρεώσεις του δήμου είναι λιγότερες από τις αντίστοιχες περσινές (345.338,94 ευρώ έναντι 392.488,09 ευρώ) και τα χρηματικά διαθέσιμα είναι περίπου κατά 50% μεγαλύτερα από αυτά του προηγούμενου έτους (2.290.786,57 ευρώ έναντι 1.322.474,54 ευρώ).

Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από τον προέλεγχο του απολογισμού, του ισολογισμού και των αποτελεσμάτων χρήσης οικονομικού έτους 2009, που εγκρίθηκαν ομόφωνα από τη δημαρχιακή επιτροπή του δήμου Πλατέος, με βάση και τα σχετικά πορίσματα των ορκωτών λογιστών.

Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Πλατέος κ. Φώτης Δημητριάδης ανέφερε σχετικά: «Από τα επίσημα απολογιστικά στοιχεία και τον ισολογισμό του δήμου μας για το 2009, προκύπτει σαφέστατα ένα θετικό οικονομικό αποτέλεσμα, που οφείλεται στο νοικοκύρεμα των οικονομικών του δήμου, στον περιορισμό των λειτουργικών κυρίως δαπανών στα απολύτως αναγκαία και στην εξοικονόμηση σημαντικών πόρων, που προήλθαν κατά το μεγαλύτερο μέρος από έκτακτες επιχορηγήσεις, γεγονός που μας έδωσε τη δυνατότητα να εκτελέσουμε σημαντικά έργα με στόχο τη βελτίωση της ποιότηταςζωής των κατοίκων του δήμου. Η οικονομική ευρωστία του δήμου και η δυνατότητα κάλυψης όλων των λειτουργικών δαπανών του στο τρέχον έτος χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, είναι η παρακαταθήκη που αφήνει ο δήμος Πλατέος ενόψει του νέου διευρυμένου δήμου Αλεξάνδρειας».

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ! ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΙ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ, ΧΑΡΗ

Ανώνυμος είπε...

Αλίμονο αν αναγάγουμε την μιζέρια σε χρηστή οικονομική διαχείριση. Αν δεν έχεις όραμα και προοπτική μεγάλου Δήμου καταντάς απλώς διαχειριστής και τίποτα παραπάνω, αν μάλιστα έχεις κατά νου να συμμετέχεις στις εκλογές , τότε πολύ εύκολα μπορείς μαγειρεύοντας λίγο τα νούμερα να παρουσιάσεις περίσσευμα …. Όσο για την παρακαταθήκη του Δήμου Πλατέως προς τον μεγάλο Δήμο Αλεξάνδρειας σας παραπέμπω σε σχετικό δημοσίευμά μου , γιατί θεωρώ ότι κάπου ξέφυγε η κατάσταση και μου θυμίζει το γνωστό παιδικό άσμα : « μας πήρατε μας πήρατε φλουρί Κωσταντινάτο , μας πήρατε μας πήρατε βαρέλι δίχως πάτο…» https://www.blogger.com/comment.g?blogID=888184875271944458&postID=7803676865708795154&isPopup=true
KaraMpelas

Ανώνυμος είπε...

ναι και πόσες μερσεντές έχει ο δήμος αλεξάνδρειας και πόσες ο δήμος πλατέος...παπαγαλάκια

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια κ Μόχλα, μήπως γνωρίζεται να μας πείτε αν θα μας απαντήσει ο κ Δημητριάδης αν ψήφησε στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ? Γιατί δεν του θέτετε το ερώτημα αυτό δημοσιογραφικά? Δύο πράματα συμβαίνουν , η ψήφησε στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ , οπότε δεν είναι καθαρός ΝΔ η τον συκοφαντούν αδίκως,δεν θα πρέπει να γνωρίζει ο νεοδημοκράτης τι ψηφίζει?

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΗΝ ΟΧΤΑΕΤΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ. ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΙ. ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗ ΝΔ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.
ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ. ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΙΚΑΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΧΑΛΚΙΔΗΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΑΤΣΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙ Ο ΓΚΙΟΝΟΓΛΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ