Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΤΙΓΟΝΙΔΩΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΞΕΧΑΣΜΕΝΗΣ ΣΤΗΝ Β΄ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ


Την παραχώρηση του Γηπέδου του Δημοτικού Διαμερίσματος Ξεχασμένης του Δήμου Αντιγονιδών στην Β’ Ομάδα – Εφήβων της ΠΑΕ Βέροιας, για προπονήσεις και διεξαγωγή αγώνων, για ένα περίπου χρόνο, ενέκρινε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αντιγονιδών στην προχθεσινοβραδινή συνεδρίασή του στο Δημαρχείο της Καβάσιλας.

Πιο Συγκεκριμένα,...
...το ζήτημα τέθηκε στα προ ημερησίας θέματα της συνεδρίασης, ύστερα από την υποβολή σχετικού αιτήματος της ΠΑΕ προς το Δημοτικό Συμβούλιο Αντιγονιδών. Να παραχωρηθεί το Γήπεδο πρότεινε ο Δήμαρχος – Γρηγόρης Στεργιόπουλος, υποστηρίζοντας ότι θα ωφελήσει και τις δύο πλευρές, αυτήν της ΠΑΕ, καθώς και τον αθλητικό αλλά και εμπορικό κόσμο της Ξεχασμένης, με την επισκεψιμότητα που θα ανεβεί αρκετά, ένεκεν της συχνότητας των αγώνων και των προπονήσεων της ομάδας, από τις 26 Ιουλίου μέχρι τα μέσα Μαΐου, του 2011. «…Θα είναι καλό για τα χωριά. Κάθε 15 μέρες που θα έχει παιχνίδι, θα τονωθεί η τοπική αγορά, αρκεί να αναλάβουν και τη συντήρηση του γηπέδου. Πρόσφατα βέβαια συντηρήθηκαν τα αποδυτήρια. Εντός της παραχώρησης θα έχουν και τη φροντίδα και τη συντήρηση του χώρου και των εγκαταστάσεων…», τόνισε χαρακτηριστικά. Η τελευταία φράση του Δημάρχου προκάλεσε την κριτική τοποθέτηση της Αρχηγού Άννας Λαμπίρη, η οποία επικαλούμενη και την ιδιότητα της αθλήτριας, σημείωσε ότι συμφωνεί με την παραχώρηση του Γηπέδου αλλά δεν είναι πρέπον να παραχωρηθούν εγκαταστάσεις που δεν έχουν συντηρηθεί για χρόνια και είναι γεμάτες λακούβες και αγριόχορτα.

Ακόμη πρότεινε να ερωτηθεί σχετικά και ο Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Ξεχασμένης. «…Να φροντίσουμε για τη συντήρηση του στίβου που έχει χορταριάσει και είναι γεμάτος λακούβες, γιατί δεν έχει συντηρηθεί ποτέ τόσα χρόνια. Δε θα περιμένουμε από την φιλοξενούμενη ομάδα να συντηρήσει το γήπεδο. Εμείς να το φροντίσουμε να το ευπρεπίσουμε και στη συνέχεια να το παραχωρήσουμε. Θίγομαι ως άνθρωπος του αθλητισμού να έχουμε ένα γήπεδο χορταριασμένο και γεμάτο με ροδιές αυτοκινήτων...», ήταν τα λόγια της.

Ο Δήμαρχος τη χαρακτήρισε υπερβολική και διατράνωσε ότι ο χώρος του στίβου έχει συντηρηθεί δύο φορές κατά τη θητεία του. Με τη σειρά της η κ. Λαμπίρη υποστήριξε ότι απόδειξη του ότι ένας στίβος είναι συντηρημένος είναι η επίσημη διοργάνωση αγώνων στίβου στο γήπεδο της Ξεχασμένης, που δεν έχουν γίνει.



ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ ΘΕΜΑΤΑ

Ομόφωνα εγκρίθηκαν τα 15 θέματα ημερησίας διατάξεως της συνεδρίασης του Σώματος και αφορούσαν την τροποποίηση Προϋπολογισμού Οικονομικού Έτους 2010, την έγκριση τροποποίησης του προϋπολογισμού για ζήτημα του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού του Δημοτικού Διαμερίσματος Σταυρού. Επίσης τον χαρακτηρισμό δρόμων εντός του οικισμού Κεφαλοχωρίου, τη μετάθεση προθεσμίας παραλαβής του καινούργιου φορτηγού του Δήμου, καθώς και την παραλαβή αρχιτεκτονικής μελέτης με τίτλο «Κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και διαμόρφωση της Πλατείας Δημαρχείου.

Ακόμη εγκρίθηκε ο πρώτος ανακεφαλαιωτικός πίνακας του έργου «Αντικατάσταση Αμιαντοσωλήνων του Δικτύου Ύδρευσης», καθώς και του έργου «Επισκευή – Συντήρηση και Διαμόρφωση του αύλειου χώρου του Δημοτικού Σχολείου Καλοχωρίου». Επίσης η «Συντήρηση και Επισκευή κτηρίων και ακινήτων», η «Ασφαλτόστρωση δρόμου στο τοπικό διαμέρισμα Καβασίλων», η «κατασκευή πεζοδρόμων στο τοπικό διαμέρισμα Σταυρού, η «Διαμόρφωση χώρου στο Γήπεδο επίσης του Σταυρού», η «κατασκευή Πεζοδρομίου στο τοπικό διαμέρισμα
Π. Σκυλιτσίου» και τέλος η δωρεάν παραχώρηση χρήσης χώρου στο Δημοτικό Κτίριο τοπικό διαμέρισμα Ξεχασμένης για τη λειτουργία της δομής «Βοήθεια στο Σπίτι».
Κωστής Χαλάτσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: