Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΛΕΕΙ Η Ν.Ε ΗΜΑΘΙΑΣ ΠΑΣΟΚ

Υπέρ μιας ικανοποιητικής για τον ροδακινοπαραγωγό τιμής δηλώνει η Νομαρχιακή ΠΑΣΟΚ, εν όψει της φετινής παραγωγής. Στην ανακοίνωσή της σημειώνει: «Η περσινή χρονιά με ευθύνη της ανύπαρκτης κυβερνητικής πολιτικής...
... της Νέας Δημοκρατίας ήταν αν όχι η χειρότερη, μια από τις χειρότερες για το συμπήρινο ροδάκινο και για τους ροδακινοπαραγωγούς.
Κατά την περσινή χρονιά οι παραγωγοί συμπήρινου ροδάκινου βγήκαν χαμένοι σε αντίθεση με τους μεταποιητές-βιομήχανους που βγήκαν σαφώς κερδισμένοι. Ενώ η τιμή του ροδάκινου υποτίθεται πως ήταν 18 λεπτά οι παραγωγοί πληρώθηκαν με 12-13 λεπτά ενώ ακόμη και σήμερα υπάρχουν απλήρωτες ποσότητες. Επίσης γινόταν λόγος για μεγάλη παραγωγή και μεγάλα αποθέματα. Φέτος τα αποθέματα είναι σαφώς λιγότερα και η παραγωγή μικρότερη, οι υπόλοιπες παραγωγές χώρες υπολογίζεται ότι έχουν μικρότερη παραγωγή και η ισοτιμία ευρώ –δολάριο είναι τέτοια που ευνοεί τις εξαγωγές.

Όλοι οι παράμετροι λοιπόν είναι θετικοί για την διαμόρφωση μιας αξιοπρεπούς τιμής στο συμπήρινο ροδάκινο. Ε ν όψη λοιπόν της συγκομιδής που ξεκινάει σε λίγες μέρες πιστεύουμε ότι η τιμή του ροδάκινου πρέπει να διαμορφωθεί σε ένα τέτοιο επίπεδο που να καλύπτει το κόστος παραγωγής του και επιπλέον να αποφέρει ένα ικανοποιητικό κέρδος στον παραγωγό».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σοβαρά ε; Διότι τούτο, το άλλο και του Ζαχαρία τα μαρούλια, μπορεί να είναι ικανοποιητική η τιμή στο ροδάκινο. Σα να διαβάζω έκθεση παιδιού Δημοτικού σχολείου. Λές και οι άνθρωποι που έβγαλαν αυτήν την ανακοίνωση, έπεσαν με αλεξίπτωτο στην Ελλάδα χθές.
Συντάξεις θα μπορούσαν να υπάρξουν ικανοποιητικές; Μεροκάματα; Νοσοκομεία ικανοποιητικά; Υπηρεσίες χωρίς λάδια και ξύδια; Κι εάν όχι, γιατί;
Στο ίδιο έργο απλά θεατές. Και βέβαια μπορούσε και στο παρελθόν να είναι αλλά δεν ήτανε ικανοποιητικές τιμές. Δεν θα είναι και εφέτος. Θα μπορούσε λέει. Όπως θα μπορούσε να ερωτευτώ με τα υπόλοιπα σορόπια. Θα μπορούσε να βρέξει πολύ. Να μην βρέξει πολύ. Να βρέξει λίγο. Θα μπορούσε να ελπίζαμε κάτι το ελάχιστο. Όμως όχι. Με την υποτιθέμενη αφρόκρεμα του ΠΑΣΟΚ εδώ, όταν διαβάζω τέτοια κείμενα, όχι. Δεν θα μπορούσε τίποτε.