Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ…

-Eμπλοκή με τα φορτηγά -Σύσκεψη τη Δευτέρα στο υπουργείο και νέα σύσκεψη την Τρίτη για το συμπύρηνο
-Nέα σύσκεψη την Τρίτη για το συμπύρηνο
-Διευκρινίσεις για το κουπόνι των αγρεργατών

Τα πρώτα προβλήματα στη διακίνηση του ροδάκινου, εμφανίστηκαν. Συγκεκριμένα, ανακύπτει εκ νέου το ζήτημα των μεταφορών του προϊόντος προς τις αγορές της Ρωσίας και της Ουκρανίας, λόγω της έλλειψης φορτηγών και του ζητήματος των αδειών, με τα ελληνικά φορτηγά να μην επαρκούν. Για το θέμα η σύσκεψη που ορίστηκε θα περιλαμβάνει υπηρεσιακούς παράγοντες των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Μεταφορών-Υποδομών.
Την Τρίτη θα γίνει και νέα...
..σύσκεψη, πάλι στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με αποκλειστικό αντικείμενο συζήτησης το συμπύρηνο ροδάκινο, ενόψει της νέας παραγωγικής περιόδου και θα εξεταστούν όλες οι παράμετροι του θέματος.
Τέλος, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Α.Σ. ΒΕΝΟΥΣ, που βρίσκεται στην Αθήνα και με τον οποίο επικοινωνήσαμε, δόθηκαν διευκρινίσεις, προφορικά, σχετικά με το ανακύψαν ζήτημα των κουπονιών για τους ξένους αγρεργάτες. Οι διευκρινίσεις δόθηκαν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όμως μένει να κωδικοποιηθούν και εγγράφως να σταλούν για να ισχύσουν. Και σύμφωνα με αυτές, δεν πρόκειται να εφαρμοστεί το μέτρο του κουπονιού για τους «εξαμηνίτες» εργάτες.
Η διευκρίνιση ακούγεται θετική και συμφωνεί με τις προτάσεις που ο κ. Καραϊνδρος είχε εκφέρει ως προτάσεις των αγροτικών φορέων, για να μην «εκτροχιαστεί» το κόστος παραγωγής στο βιομηχανικό ροδάκινο.

πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: