Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΥΡΙΝΙ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ


To χτεσινό μπουρίνι στην περιοχή της Αλεξάνδρειας και ειδικότερα στο Δ.Δ Σχοινά προξένησε μεγάλες ζημίες στις αγροτικές καλλιέργειες και σε θερμοκηπιακές μονάδες.
Ξεχωρίζει η τεράστια καταστροφή που υπέστη το θερμοκήπιο έκτασης 120 στρεμμάτων ιδιοκτησίας του κ. Γιάννη Βεζύρογλου το οποίο δεν άντεξε το καιρικό φαινόμενο και ισοπεδώθηκε.
Η εγκατάσταση που είχε φυτεία με μαρούλια απασχολεί ΄50 άτομα προσωπικό και λειτουργεί καθετοποιημένα αφού διαθέτει διαλογητήριο και ψυγείο μιας και διαθέτει σε μονάδες Σ/Μ της χώρας μας και σε αλυσίδες τροφίμων την παραγωγή του.
Τα ΧΡΟΝΙΚΑ συναντήθηκαν με τον...
...ιδιοκτήτη της εγκατάστασης κ. Βεζύρογλου που ήταν στον τόπο της καταστροφής και ο οποίος δήλωσε ότι αυτό που θέτει ως προτεραιότητα είναι να σωθεί το φυτικό κεφάλαιο και στη συνέχεια να δρομολογηθούν όλες εκείνες οι ενέργειες για να αντιμετωπιστεί συνολικά το πρόβλημα με την εγκατάσταση.
Να σημειώσουμε ότι μέσα σε 20 λεπτά που κράτησε το έντονο καιρικό φαινόμενο μετρήθηκε ότι έπεσαν 45 χιλιοστά νερού, γεγονός που δείχνει το έντονο του φαινομένου

Δεν υπάρχουν σχόλια: