Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΑΝ ΤΑ "ΔΕΥΤΕΡΑΚΙΑ" ΤΟΥ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Καθήλωσαν τους θεατές που κατέκλυσαν την αίθουσα του κινηματογράφου ΑΝΕΣΙΣ οι μαθητές της δευτέρας τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας.
Τα δυο τμήματα της τάξης παρουσίασαν ισάριθμα θεατρικά, ένα εποχής και ένα σύγχρονο, και οι θεατές που ήταν κυρίως γονείς και συγγενείς τους καθώς επίσης και ο δήμαρχος της Αλεξάνδρειας και ο αντιδήμαρχος Ν. Ανεσίδης, τους καταχειροκρότησαν.
Οι δυο δασκάλες των μαθητών, οι κ. Χρυσούλα Φανάρα και Π. Παπαδήμα είπαν εισαγωγικά ότι μέσα από μια συνεχή διαδικασία ενασχόλησης με δράσεις όπως θεατρικά σκετς, περιβαλλοντικές δράσεις και καλλιτεχνικές ενασχολήσεις προσπάθησαν να δώσουν στα παιδιά μια πρώτη γεύση, μια διαφορετική προσέγγιση σημαντικών πραγμάτων και αυτό έγινε αντιληπτό από τα παιδιά.
Είναι φανερό ότι είναι απαραίτητες τέτοιες δραστηριότητες στις σχολικές μονάδες και κάποτε θα πρέπει το Υπουργείο να τις αυξήσει, να παρέχει περισσότερες ευκαιρίες στους εκπαιδευτικούς και να μη μένει κολημένο στο ..ωρολόγιο πρόγραμμα και στις ξύλινες εγκυκλίους.
Εκτός των θεατών έκδηλη ήταν η ικανοποίηση των μαθητών που ερμήνευσαν τους ρόλους τους με επάρκεια και έβγαλαν ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα.
Στο πρώτο θεατρικό των μαθητών της Β2 το νόημα ήταν ότι με κοινή προσπάθεια, "καλών" και "κακών" ανθρώπων μπορεί να γίνουν θαύματα.
Το δεύτερο θεατρικό της Β1 ως κεντρική ιδέα είχε την περιβαλλοντική υποβάθμιση που βιώνουμε όλοι μας.
Αξίζουν συγχαρητήρια στους μαθητές κατ΄ αρχήν, στις δασκάλες τους κ. Φανάρα και Παπαδήμα και στον σκηνοθέτη Γ. Κουφονίκο που στο τέλος πρόβαλε μια μικρού μήκους ταινία με πολλαπλά μηνύματα.
Ευχής έργον θα είναι να επαναληφθεί η παράσταση ώστε να δοθεί η δυνατότητα και σε άλλους να τη δουν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μακαρι ολοι οι δασκαλοι να μαθαιναν τα παιδια με τετοιους τροπους (θεατρο, παιχνιδι κλπ), κι οχι μονο γραψε, διαβασε για να βγει η υλη.Μπραβο στις δασκαλες τους για την πρωτοβουλια.