Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: ΟΜΟΦΩΝΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας την οποία απασχόλησε κατά το σύνηθες θέματα διαδικαστικά και τα οποία χαρακτηρίζονται ως “θέματα ρουτίνας”. Στην έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος του σώματος Σ. Μουστάκας ανέγνωσε την ανακοίνωση της πλειοψηφίας που αφορούσε στην απομάκρυνση του Σ. Κούγκα από την θέση του αντιδημάρχου και από την ομάδα. Ο ίδιος ο τέως αντιδήμαρχος με το που κατέφτασε στην αίθουσα συνεδριάσεων πήγε και..
...κάθισε στα έδρανα της μειοψηφίας δείχνοντας με την κίνηση αυτή ότι ανήκει πλέον αλλού.
Οι επικεφαλείς των παρατάξεων της μειοψηφίας κ. Γκαβαρδίνας και Παράσχος θέλησαν να κάνουν σχόλιο επί της ανακοίνωσης αλλά ο δήμαρχος είπε ότι το θέμα αυτό είναι εσωτερικό της παράταξής του και συνεπώς περιττεύει κάθε σχόλιο.
Αμέσως μετά ο Μπ. Γκιόνογλου τοποθετήθηκε για την βάρβαρη επίθεση των Ισραηλινών κατά των καραβιών που πήγαιναν βοήθεια στην Γάζα και ζήτησε να εκδώσει ψήφισμα το δημοτικό συμβούλιο που θα καταδικάζει αυτή την ενέργεια. Η πρότασή του έγινε ομόφωνα αποδεκτή.
Στην συνέχεια ετέθησαν διάφορα θέματα στην προ ημερήσιας διάταξης διαδικασία που αφορούσαν στην χωματερή του Νησελίου η οποία, όπως ο κ. Γκαβαρδίνας, είναι στην χειρότερη από ποτέ κατάσταση και η οποία βρίσκεται σε κίνδυνο εν όψει καλοκαιριού. Επίσης ρώτησε για την πορεία των έργων που γίνονται στο Στάδιο και επισήμανε ότι η ποδοσφαιρική ομάδα της Αλεξάνδρειας έχασε έσοδα ύψους 40 χιλιάδων ευρώ από εισητήρια και διαφημίσεις και ζήτησε να ολοκληρωθούν οι εργασίες ώστε η ομάδα να τελέσει τα φιλικά της παιχνίδια στο Στάδιο.
Ο δήμαρχος απάντησε ότι αυτές τις μέρες ολοκληρώνεται η διαδικασία προμήθειας χωμάτων για να επικαλυφθούν τα απορρίμματα στην χωματερή και στο Στάδιο θα γίνει ολοκληρωθεί η σπορά νέου γκαζόν ως το Σάββατο.
Ο κ. Γκαβαρδίνας έθεσε επίσης και το θέμα της κατανομής των δημοσιεύσεων της ΕΔΑΝΑΛ στις τοπικές εφημερίδες και είπε ότι είναι απαράδεκτο να δίνονται οι καταχωρήσεις σε συγκεκριμένες εφημερίδες και να υπάρχει μια εφημερίδα που δεν έχει πάρει ούτε μια καταχώριση.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος απαντώντας τόσο στον κ. Γκαβαρδίνα όσο και στον Κ. Παράσχου είπε ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα είναι αποκλεισμένη διότι “βρισκόμαστε στα δικαστήρια” και “εσύ Κίμωνα ξέρεις τι ακριβώς συμβαίνει”. Η αντίδραση εκ μέρους του Ν. Γκαβαρδίνα ήταν “αυτό δεν σας τιμάει δήμαρχε και μένα έκανε κριτική αλλά και αυτή η εφημερίδα πρέπει να ζήσει”.
Ο δήμαρχος έκανε αναφορά στην “επέμβαση” του δήμου Πλατέος στα διοικητικά όρια του δήμου Αλεξάνδρειας με αφορμή την αποστολή μηχανημάτων και εργατών στην Μονή της Αγ. Κυριακής. Είπε ότι η ενέργεια του Φ. Δημητριάδη ήταν άστοχη και αντιδεοντολογική και μαζί του συμφώνησε και ο Δ. Παράσχος ενώ διαφορετική άποψη είχε ο Ν. Γκαβαρδίνας που τόνισε ότι η Αγ. Κυριακή είναι σημείο αναφοράς της ευρύτερης περιοχής οπότε “δικαιούνταν” να προσφέρει την βοήθειά του και ο δήμος Πλατέος.
Τέλος, ο Γ. Τζίλας ενημέρωσε το σώμα ότι ήδη έκανε προσφυγή με αναφορά που έστειλε στην Περιφέρεια και αναφέρει ότι ζήτησε έγγραφα που αφορούσαν σε διάφορα έργα και δεν τα έλαβε διότι του ζήτησαν να υποβάλλει αίτηση αρμοδίως. Αυτός δεν το έπραξε και θεώρησε ως αίτηση την αναφορά του στην προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού ως τέτοια. Η υπόθεση θα κριθεί από την Περιφέρεια με την γνωστή διαδικασία για ένα ήσσονος σημασίας ζήτημα αλλά ο θόρυβος ήδη έχει προκληθεί.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Aνέντιμα προσχώρησε ανέντιμα αποχώρησε