Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΝΟΜΑΡΧΗ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Τους μαθητές της Ε΄ Τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας και τους Δασκάλους τους δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Νομάρχης Ημαθίας Κ. Καραπαναγιωτίδης. Ο Νομάρχης απάντησε στα ερωτήματα των παιδιών για την...
Αυτοδιοίκηση, τα τοπικά έργα και την παραγωγή, στο πλαίσιο εργασίας τους για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το ρόλο της στην τοπική κοινωνία και οικονομία. Ο κ. Καραπαναγιωτίδης απάντησε με απλό και κατανοητό τρόπο σε σειρά ερωτήσεων που έθεσαν οι περισσότεροι από τους μαθητές και αφορούσαν μεταξύ άλλων το σχέδιο Καλλικράτης, την πορεία του ροδακίνου, τον κάθετο άξονα Βέροιας-Σκύδρας, το Δικαστικό Μέγαρο, τη διαχείριση των απορριμμάτων, τη σχολική στέγη, τις αθλητικές υποδομές κ.α.
Επίσκεψη ολοήμερου νηπιαγωγείου
Τα παιδιά του 1ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Βέροιας και τη Δασκάλα τους Τριανταφυλλιά Καντά δέχθηκε στο γραφείο του ο Νομάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης, παρουσία της Αντινομάρχη Ολυμπίας Ιακωβίδου. Τα παιδιά παρέδωσαν στο Νομάρχη αφίσα που τα ίδια φιλοτέχνησαν στο χώρο του Νηπιαγωγείου τους με τίτλο «Προστατεύω τη Γη».
Πρόκειται για πρωτοβουλία των ίδιων των νηπίων με στόχο την αφύπνιση συνειδήσεων για τη σωτηρία του πλανήτη. Στα παιδιά ανήκει όχι μόνο η δημιουργία της αφίσας αλλά και ο σχεδιασμός της προώθησής της στις τοπικές και εθνικές αρχές. Στο πλαίσιο αυτό τα παιδιά παρέδωσαν την αφίσα, εκτός από το Νομάρχη, στο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χαλκίδη, στο Διοικητή της Τροχαίας κ Καλογερόπουλο και στη Σχολική Σύμβουλο κ. Γώτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: