Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Κ. ΚΑΡΕΛΗΣ: ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ

Στην χτεσινή του συνεδρίαση το ΔΣ του ΕΣΔΑ Ημαθίας αποφάσισε ότι κάτι πρέπει να κάνει σχετικά με το φλέγον θέμα των ΧΑΔΑ, των ανεξέλεγκτων χωματερών που καθίστανται παράνομες σε όλη τη χώρα. Ακούστηκαν διάφορες προτάσεις όπως να γίνουν επαφές με ΧΥΤΑ όμορων νομών ώστε να οδεύσουν τα απορρίμματα σ΄ αυτές για να γλυτώσουν οι δήμοι το ημερήσιο πρόστιμο των 34 χιλιάδων ευρώ που θα επιβάλει η Ε.Ε
Ωστόσο η ουσία της όλης υπόθεσης κρύβεται πίσω από αυτό που αυτοκρικά είπε ο δήμαρχος...
Μελίκης Κωστας Καρέλης.
Ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ημαθίας είπε ότι "κάναμε λάθος που δεν φροντίσαμε και στον νομό μας να κάνουμε έναν ΧΥΤΑ για να μην έχουμε τώρα πρόβλημα'.
Όταν όμως διάφοροι φορείς όπως το ΤΕΕ Ημαθίας έθεταν το συγκεκριμένο ζήτημα χαρακτηρίζονταν γραφικοί και ανδεφικοί και ότι υποστηρίζουν λύσεις παρωχημένες.
Όταν ο προϊστάμενος της διεύθυνσης περιβάλλοντος της Νομαρχίας είχε προτείνει έξι ΧΥΤΑ προ δεκαετίας περίπου ώστε να λυθεί το πρόβλημα η πρότασή του δεν έγινε δεκτή και απορρίφθηκε μετ΄ επαίνων.
Η διοίκηση του ΕΣΔΑ δια του προέδρου της τότε Γ. Δάλλα είχε θέσει έναν υψηλό στόχο και ως αποτέλεσμα είχε να φτάσουμε στο σημερινό αδιέξοδο. Η λύση του θέματος της διαχείρισης των απορριμμάτων παραπέμφθηκε στην κατασκευή της ΜΕΑ-ΧΥΤΥ και όλα έμειναν ως έχουν συνεχίζοντας όλοι την ρύπανση του περιβάλλοντος.
Η αυτοκριτική παρέμβαση του Κ. Καρέλη τα λέει όλα...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλυνύχτα.