Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Τ.Ο ΠΑΣΟΚ ΝΑΟΥΣΑΣ: ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΧΑΘΕΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΜΑΣ

Πολιτική παρέμβαση κάνει η Τ.Ο Νάουσας του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την προοπτική της συνένωσης της επαρχίας Νάουσας σε έναν δήμο προχωρώντας και σε βήματα αυτοκριτικής αναφορικά με την στάση των αρμοδιών όλο το προηγούμενο διάστημα.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις, όσον αφορά το σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ και την εφαρμογή του στην επαρχία μας, θα θέλαμε να εκφράσουμε εγγράφως τις ανησυχίες μας, όπως κάναμε άλλωστε όλο αυτό το διάστημα και όπως θα συνεχίσουμε να κάνουμε όπου θεωρούμε πως υπάρχει η ανάγκη να προασπίσουμε το συμφέρον του τόπου μας αλλά και της παράταξης που εκπροσωπούμε, μιας παράταξης που έχει αναλάβει την ευθύνη σε μια ιστορική συγκυρία να οδηγήσει ξανά τη χώρα μας στο δρόμο της ανάπτυξης.
Τα προβλήματα πολλά, που τα ζούμε κάθε μέρα στο πετσί μας. Υπάλληλοι, μισθωτοί, επαγγελματίες, παραγωγοί, άνθρωποι του μόχθου, αγρότες, όλοι πολίτες μιας χώρας που, λόγω λανθασμένων επιλογών και χειρισμών, κατάντησε έρμαιο των αποφάσεων ενός αδηφάγου συστήματος, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.
Ό,τι και να συμβαίνει σε αυτό το κράτος κύριοι, έχει επαγωγική επίδραση και στις κοινωνίες που το απαρτίζουν.
Είναι γεγονός πως οι λάθος επιλογές και αποφάσεις που έχουν ληφθεί στην επαρχία μας, μας έχουν οδηγήσει σε έναν ιδιότυπο διχασμό.
-Και λέμε ιδιότυπο κύριοι, γιατί όλοι ξέρουμε πως μεταξύ των τριών δήμων της επαρχίας μας υπάρχει μια τεράστια οικονομική και κοινωνική αλληλεπίδραση, η οποία δυστυχώς δεν έχει εξελιχθεί και δεν έχει αποδώσει όσο θα έπρεπε, λόγω λαθεμένων πολιτικών χειρισμών.
-Τέτοιου είδους χειρισμούς κύριοι, καλούμαστε να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να τους επαναλάβει.
-Έχουμε δηλώσει σε όλους τους τόνους πως ο πραγματικός πλούτος της κοινωνίας μας είναι οι άνθρωποί της.
-Σκοταδιστικές νοοτροπίες δεν έχουν θέση στη σημερινή πραγματικότητα.
-Η αλήθεια είναι πως όλοι μας ήμασταν αδρανείς, πως αργήσαμε χαρακτηριστικά να σκύψουμε πάνω από προβλήματα που χρόνιζαν, και τα θάβαμε επιμελώς.
-Αυτό όμως σε καμιά περίπτωση δε σημαίνει πως δεν πρέπει να παρέμβουμε δυναμικά, δίνοντας λύσεις και μακροπρόθεσμες προοπτικές σε αυτόν τον τόπο.
-Δεν κερδίζουμε τίποτα ρίχνοντας λάδι στη φωτιά, αντίθετα, διαιωνίζουμε μια αρρωστημένη κατάσταση, μια κόντρα που δεν ωφελεί κανέναν, μα κανέναν κάτοικο αυτής της περιοχής.
Ειλικρινά ντρεπόμαστε να συμμετάσχουμε στην ‘’κουβέντα’’ που έχει ανοίξει πρόσφατα για μικροπολιτικά συμφέροντα και προσωπικές επιδιώξεις. Βασική μας επιδίωξη είναι να σεβόμαστε κάθε άποψη και να τιμούμε τους πολιτικούς όρους, υπερασπιζόμενοι πάντα την Λαϊκή Ετυμηγορία.
Εμπιστευόμαστε το αλάνθαστο κριτήριο του λαού, που έχει αποδείξει πως ξέρει να αποδίδει ‘’τα του Καίσαρος τω Καίσαρει’’.
Πάγια θέση μας είναι η δημιουργία ενός ισχυρότατου και ανταγωνιστικού δήμου στην επαρχία της Νάουσας.
Η εφαρμογή του σχεδίου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ στην επαρχία μας, είμαστε σίγουροι πως θα βγάλει θετικό ισοζύγιο.
Ο φανατισμός και η ελλιπής ενημέρωση, είναι παράγοντες που συναινούν στην καταδίκη του τόπου μας. Μια ανάγνωση του επίμαχου νομοσχεδίου είναι αρκετή για να κατατροπώσει όλη την επιχειρηματολογία όσων είναι κατά της συνένωσης, αφού προβλέπει και δίνει απαντήσεις σε ζητήματα όπως τα χρέη των παλαιών δήμων, ή ακόμα και την εκπροσώπησή τους στα νέα δημοτικά συμβούλια.
-Δεν χάνεται κανένα κεκτημένο κύριοι.
-Ο επανασχεδιασμός της δημόσιας διοίκησης μέσω της συνένωσης των Καποδιστριακών δήμων έχει ως γνώμονα τη συνεργασία και τη συναίνεση και όχι την κατάκτηση εδαφών και το φάγωμα της προίκας.
-Είναι κρίμα να αφήσουμε αυτήν την ευκαιρία να πάει χαμένη.
-Είναι κρίμα να δυναμιτίζουμε και να πολώνουμε το κλίμα στην περιοχή, γιατί αυτό θέτει τις βάσεις για την ευδοκίμηση ‘’αντάρτικων’’ τοπικού αλλά και πολιτικού χαρακτήρα…
-Είναι κρίμα για ακόμη μια φορά να μην μπορέσουμε να διαχειριστούμε το μέλλον μας όπως θέλουμε οι περισσότεροι, και να το ορίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!
ΑΝΘΕΜΙΑ, ΕΙΡΗΝΟΥΠΟΛΗ, ΝΑΟΥΣΑ. ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΙΣΧΥΡΟΣ, ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟΣ, ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ.
Ο γραμματέας της Τ. Ο. Ο υπ. Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Θωμάς Σαμωνάς Λάζαρος Χατζηιωαννίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: