Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ: ΠΗΓΑ ΣΤΗΝ ΑΓ. ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ

Ακούω τώρα στο ράδιο Αλεξάνδρεια τον δήμαρχο Πλατέος Φ. Δημητριάδη να εξηγεί τους λόγους που έστειλε τα μηχανήματα στο μοναστήρι της Αγ. Κυριακής που ως γνωστόν βρίσκεται στο Δ.Δ Λουτρού του δήμου Αλεξάνδρειας.
Ο δήμαρχος, είναι φανερό ότι εκμεταλλευόμενος την αδυναμία της διοίκησης του δήμου Αλεξάνδρειας να ανταποκριθεί στο αίτημα του προέδρου του Τ.Σ Λουτρού έκανε "μπάσιμο" και...
...εξέθεσε ως ένα βαθμό τους διοικούντες και ταυτόχρονα έκανε επίδειξη δύναμης στην ευρύτερη περιοχή. Μάλιστα φαίνεται ότι έχει διάθεση και για χιούμορ ο δήμαρχος αφού είπε ότι ένας βασικός λόγος που κινήθηκε έτσι είναι γιατί "είμαστε και χριστιανοί ορθόδοξοι".
Η ιστορία είναι γνωστή και με λίγα λόγια έχει ως εξής: Ο πρόεδρος του Τ.Σ Λουτρού Τάκης Αναστασόπουλος που ως γνωστόν εξελέγη με το ψηφοδέλτιο του Γ. Καραμούσα, αντίπαλος του νυν δημάρχου Μπ. Γκιόνογλου, απευθύνθηκε στην διοίκηση του δήμου Αλεξάνδρειας να κάνει κάποιες δουλειές στο χώρο του μοναστηριού.
Η διοίκηση του Μπ. Γκιόνογλου δεν ανταποκρίθηκε όπως θα ανέμενε ο πρόεδρος του Τ.Σ και αυτός με τη σειρά του και στα πλαίσια της πολιτικής ταύτισής του με τον δήμαρχο Φ. Δημητριάδη, τον κάλεσε να συνδράμει.
Ο Δήμαρχος Πλατέος ανταποκρίθηκε άμεσα και έστειλε δυο μηχανήματα στο μοναστήρι και έκαναν διάφορες δουλειές και μια μικρή διάνοιξη δρόμου.
Η διοίκηση του δήμου Αλεξάνδρειας ενοχλήθηκε για το μπάσιμο ή την εισβολή του δήμου Πλατέος στα διοικητικά όρια του δήμου του και η ενόχλησή της έγινε φανερή.
Ωστόσο, το γεγονός είναι ότι όμορος δήμος επενέβη στα όρια ενός άλλου χωρίς να κληθεί αρμοδίως.
Ο Φ. Δημητριάδης δικαιολόγησε την στάση του λέγοντας ότι το κάλεσε ο πρόεδρος του Τ.Σ αλλά γνωρίζει σαφώς ότι αρμόδιος δεν είναι ο κ. Αναστασόπουλος αλλά ο δήμαρχος ή οι αντιδήμαρχοι του δήμου.
Παράλληλα ο δήμαρχος Πλατέος χρησιμοποίησε ως επιχείρημα ότι ο εν λόγω χώρος είναι θρησκευτικός τόπος λατρείας και αφού προσκυνητές είναι και δημότες του όφειλε να στείλει βοήθεια.
Τέλος, είπε ότι δεν επιβαρύνθηκε ο δήμος από αυτή τη δράση.
--Εν κατακλείδι, η ενέργεια ήταν αντιδεοντολογική για το λόγο και μόνο ότι η επέμβαση ήταν χωρίς πρόσκληση. Επι της ουσίας τώρα. Η κάθε παρέμβαση είναι καλοδεχούμενη αρκεί να υπηρετείται από κάποιες λογικές. Και στην προκειμένη περίπτωση δεν υπηρετείται καμιά λογική ει μη μόνο αυτή του εντυπωσιασμού και της επίδειξης δύναμης.
Γνωστό είναι στους δημάρχους ότι διαδημοτικές συνεργασίες γίνονται χρόνια τώρα. Όσες φορές για παράδειγμα χρειάστηκε η παρέμβαση της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας στον δήμο Πλατέος οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι ενημέρωναν τον πρόεδρο της επιχείρησης και δρομολογούνταν αρμοδίως η κάθε κίνηση.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

...βοήθειά μας!

Ανώνυμος είπε...

oraioi eiste vre karagkiozides ti paei na pei diaidmotiki sinergasia me tous papades pou an thelane tha 3exreonan tin elladitsa mas ...
kai meta an ithele o dimitriadis as ta plirone apo tin tsepi tou o kouvardas kai oxi o platiotis dimotis ..
kai alitheia ti mixanima esteile? ekeino to mercedes tou drista pou tha ekane asthenoforo ? i to kenourgio tou koutiou pou pire kai kikloforei kai gia proeklogikous skopous? i 3eutila sto megaleio tis

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΛΑΤΕΟΣ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΤΟΝΤΑΙ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΓΕΙΤΟΝΙΚΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ…. ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΑΛΗΘΕΣ ΠΑΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ BLOG ΕΝΟΣ ΦΙΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ….
http://www.mpoulntouka.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

OΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ. ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΓΙΑΥΤΟ Ο ΠΑΠΑΣ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

tora eida tis fotografies kai anatrixiasa???
o kyrios dimitriadis tis eide???
pou einai ayta ta koimitiria?

loulas είπε...

Πως είπατε? Χριστιανός ο Δημητριάδης ? Πόσο Χριστιανός ? Δεν χρειάζεται να το δηλώνεις αλλά να το εφαρμόζεις,Αφτός ο Χριστιανός δεν είναι που έδιωξε τον μακαρίτη τον Τάκη Αγγελόπουλο επειδή ήταν με το ψηφοδέλτιο του Δριστά και τον άφησε άνεργο? Και μετά ήρθε στην Κηδεία του παριστάνοντας τον λυπημένο,ΟΥΕ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ