Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΓΙΑ ΒΑΛΑΒΑΝΗ


Η αποχώρηση της μειοψηφίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της Γενικής Γραμματέα Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, κ. Μαρίας Λιονή, να θέσει σε αργία από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου, τον κ. Βαλαβάνη Ελευθέριο, σημάδεψε τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αποστόλου Παύλου.
Η κ. Βαρβάρα Μπακαμτζόγλου - Σταυροπούλου (φωτο) που ορίστηκε από τα..
..υπόλοιπα μέλη της παράταξης "ΗΡΕΜΗ ΔΥΝΑΜΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ" να την εκπροσωπεί στα δημοτικά συμβούλια, παίρνοντας το λόγο, εξέφρασε κατ' αρχήν την απογοήτευσή της "από τη μηδενική παρουσία συνδημοτών μας στη συνεδρίαση". Και στη συνέχεια ανέγνωσε δήλωση της παράταξής της, στην οποία γίνεται λόγος "για πρωτοφανή πολιτική και ποινική δίωξη που υφίσταται ο κ. Βαλαβάνης, τον οποίο και εξακολουθούμε να αναγνωρίζουμε ως τον επικεφαλής της παράταξης μας".
"Σκοπός της λειτουργίας του βοθρολυμματοφόρου οχήματος" ανέφερε η κ. Μπακαμτζόγλου "ήταν η εξυπηρέτηση των δημοτών (κόστος και οικονομική κατάσταση Δημοτών) και η προστασία του περιβάλλοντος (εναπόθεση λυμμάτων σε μη επιτρεπόμενες περιοχές)". Και συνέχισε λέγοντας: "Η πράξη αυτή του κ. Βαλαβάνη ήταν μια γενναία πράξη εξυπηρετώντας τους παραπάνω σκοπούς. Αντί ευχαριστώ όμως εισέπραξε την αργία από το αξίωμα του ΔΣ.
Γνωρίζουμε ότι αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι και Δήμαρχοι ανά την επικράτεια έχουν πρωτοδίκως καταδικαστεί, δεν έχουν τεθεί όμως σε αργία και ασκούν κανονικά τα καθήκοντά τους. Είναι ο μοναδικός που τέθηκε σε αργία. Αυτό μας δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.

Ο Δήμαρχος ως όφειλε μπορούσε να είχε καλέσει τον κ. Βαλαβάνη για διευκρινήσεις όσον αφορά την λειτουργία του συγκεκριμένου οχήματος, αντί αυτού όμως υπέβαλε μήνυση εναντίον του και μάλιστα ανέθεσε την υπόθεση σε διακεκριμένο δικηγόρο της Θεσσαλονίκης (που γνωρίζουμε νομίζω τις αμοιβές τους) πράγμα το οποίο δεν έκανε σε άλλες υποθέσεις που θα είχαν καθαρά σαν αποτέλεσμα το συμφέρον του Δήμου και των Δημοτών.

Και ερωτώ: Ποιό ήταν το συμφέρον του Δήμου και των συνδημοτών μας από την ενέργεια αυτή του Δημάρχου; Όχι μόνο δεν είχαν όφελος αλλά αντιθέτως υπέστησαν ζημιά".

Ολοκληρώνοντας τη δήλωση της παράταξής της η κ. Μπακαμτζόγλου είπε: "Εμείς ως δημοτική παράταξη του συνδυασμού "Ηρεμη Δύναμη Διαλόγου και Συνεργασίας" αποφασίσαμε ότι την παράταξη μας θα εκπροσωπεί στα ΔΣ ως επικεφαλής η Δημοτική Σύμβουλος κ. Βαρβάρα Σταυροπούλου και παράλληλα στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην πρωτοφανή πολιτική και ποινική δίωξη που υφίσταται ο κ. Βαλαβάνης και εξακολουθούμε να τον αναγνωρίζουμε ως τον επικεφαλής της παράταξης μας. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άδικη αργία του από το αξίωμα του ΔΣ δηλώνουμε παρόντες και αποχωρούμε από την συνεδρίαση".
"Όλα έγιναν σύμφωνα με το νόμο και είναι γνωστά" σχολίασε ο κ. Νεστορόπουλος στα όσα αναφέρθηκαν από την κ. Μπακαμτζόγλου.
-ΠΑΥΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΟΥ ΧΑΔΑ ΣΤΟ ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ
Την παύση λειτουργίας του ενεργού ΧΑΔΑ στη θέση "Καψούρες" του Δ.Δ. Μακροχωρίου αποφάσισε ομόφωνα το σώμα ύστερα από συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος κ. Νεστορόπουλος, "στο ΔΔ Μακροχωρίου στη θέση "Καψούρες" λειτουργεί χώρος εναπόθεσης απορριμμάτων, ο οποίος έχει διαμορφωθεί κατάλληλα με περίφραξη, πυροσβεστικό κρουνό και λοιπά μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος. Παρόλα αυτά βασιζόμενοι σε σχετικό έγγραφο της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, πρέπει άμεσα να τεθεί σε παύση ο χώρος.
Παράλληλα, ο ΕΣΔΑ κατά τη συνεδρίασή του στις 12/5/2010 αποφάσισε να παραμείνουν στο νομό τέσσερις (4) ενεργοί ΧΑΔΑ στους Δήμους Βέροιας, Αλεξάνδρειας, Νάουσας και Πλατέος και να διερευνηθεί η δυνατότητα εναλλακτικών διαδικασιών διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων του νομού".
Ο κ. Αντώνης Λιλιόπουλος έκρινε πως με την παύση του ΧΑΔΑ στη συγκεκριμένη περιοχή, οι δρόμοι και οι τσιμενταύλακες των Δ.Δ. θα γεμίσουν σκουπίδια και πρότεινε τη δημιουργία ενός σταθμού μεταφόρτωσης. Πρόταση με την οποία συμφώνησαν και άλλοι σύμβουλοι. Παρεμβαίνοντας ο κ. Νεστορόπουλος επεσήμανε ότι "ο ΕΣΔΑ κινείται προς αυτή την κατεύθυνση και γίνεται μελέτη για 2 σταθμούς μεταφόρτωσης και αποκατάστασης χωματερών".
Τελικά, το σώμα οδηγήθηκε στην απόφαση ότι άμεσα θα πρέπει να τεθεί σε παύση λειτουργίας ο ΧΑΔΑ στη θέση αυτή.
-ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΝΟΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΟΥ
* Επιπλέον το σώμα προχώρησε στη πρόσληψη ενός (1) χειριστή μηχανήματος έργου (Γκρεϊντερ), εργασίας ορισμένου χρόνου διάρκειας δυο μηνών, αρχομένης από 1ης Ιουλίου 2010, προκειμένου να καλυφθούν εποχικές ανάγκες στην υπηρεσία καθαριότητας τη θερινή περίοδο.
* Σε έκτακτο θέμα, το οποίο τέθηκε και συζητήθηκε, αποφασίστηκε η απευθείας ανάθεση της προμήθειας καυσίμων και λιπαντικών για κίνηση μέσων (προϋπολογισμού 65.000 Ε) και της προμήθειας καυσίμων θέρμανσης και φωτισμού (προϋπολογισμού 22.000 Ε) για τις ανάγκες του Δήμου Αποστόλου Παύλου.
-ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΣ
Προ ημερησίας διάταξης, η πρόεδρος του σώματος κ. Κατερίνα Κωστογλίδου - Παπαδοπούλου ενημέρωσε ότι "η προσφυγή που είχε κάνει ο κ. Βαλαβάνης με αφορμή το έκτακτο Δ.Σ που πραγματοποιήθηκε στις 21/12/2009, εξετάστηκε από την ΓΓ της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας και έγινε αποδεκτή, με συνέπεια την ακύρωση των αποφάσεων εκείνης της συνεδρτίασης.
Όμως με προσφυγή που ασκήθηκε κατόπιν στην επιτροπή του άρθρου 151 και 152 από πλευράς του Δημάρχου και της προέδρου του ΔΣ, έγινε αποδεκτή η αίτηση τους και εγκρίθηκαν όλες οι αποφάσεις και πάλι της συνεδρίασης αυτού του εκτάκτου ΔΣ".
Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης

Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: