Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥ ΜΙΧ. ΧΑΛΚΙΔΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ


Για όσους ξέρουν να διαβάζουν σωστά και να ερμηνεύουν τα συμφραζόμενα μπορούν αβίαστα να καταλήξουν σε ορισμένα συμπεράσματα από την συνέντευξη του Μιχ. Χαλκίδη αναφορικά με την στάση του στις δημοτικές εκλογές.
Εγώ αντιλήφθηκα ότι στον...
δήμο Βέροιας βλέπει θετικά την υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Δοβρά Τσιούντα και στον δήμο Αλεξάνδρειας την υποψηφιότητα του Στ. Δριστά ενώ για τη Νάουσα δεν πολυκαίγεται και βλέπει θετικά την συμμετοχή στελεχών του στον συνδυασμό της Ιωσηφίδου.
Κάνω λάθος;
Ειδικότερα για τον δήμο Αλεξάνδρειας ο βουλευτής είναι γνωστό ότι δεν έχει τις καλύτερες σχέσεις με τον δήμαρχο Φ. Δημητριάδη αφού τον θεωρεί κύριο υπεύθυνο για το κακό αποτέλεσμα που είχε ο ίδιος στον δήμο Πλατέος στις πρόσφατες εκλογές.
Βέβαια, δεν μπορεί να βγει ευθέως και να πει κάτι εις βάρος του δημάρχου αλλά βλέπει με πολύ θετικό μάτι, για να μην πω ότι ενθαρρύνει, την εμφάνιση του Στ. Δριστά στο προσκήνιο όταν και ο ίδιος γνωρίζει ότι η συγκεκριμένη υποψηφιότητα πάσχει και όταν ο ίδιος τον είχε “αδειάσει” στις εκλογές του 2006.
Ο Στ. Δριστάς έγραψε την δική του ιστορία στον δήμο Πλατέος και κρίθηκε δυο φορές με ισάριθμες ήττες. Είναι φανερό ότι ο κύκλος του έκλεισε και αυτό θα πρέπει να το αντιληφθεί έγκαρα διότι δεν απέχει πολύ το γραφικό από το σοβαρό. Τα δημόσια πρόσωπα θα πρέπει να γνωρίζουν πότε πρέπει να αποχωρούν από το προσκήνιο. Όλοι γνωρίζουμε ότι ακόμα και στενοί του συνεργάτες του έλεγαν από το 2006 να αποχωρήσει και σήμερα ορισμένοι εξ αυτών βγαίνουν και προσπαθούν να στηρίξουν την υποψηφιότητα αυτή. Προφανώς διότι δεν επιθυμούν την υποψηφιότητα Δημητριάδη αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να εκτίθενται κατ΄ αυτόν τον τρόπο.
Στον δήμο Βέροιας ο βουλευτής Μ. Χαλκίδης βλέπει ότι η υποψηφιότητα του Χρ. Σκουμπόπουλου είναι θνησιγενής, δεν περπατάει δηλαδή και βλέπει θετικά την υποψηφιότητα Τσιούντα. Ο κ. Τσιούντας θήτευσε ως δήμαρχος σε έναν μικρό δήμο, τον δήμο Δοβρά, και φαντάζει ως άλμα στο κενό η πρόθεσή του να καταστεί επικεφαλής ενός δήμου που καμιά σχέση δεν έχει με τον ΟΤΑ που διοικούσε. Όταν όμως η ύπαρξή του εξυπηρετεί ως έναν βαθμό τους σχεδιασμούς του βουλευτή τότε ... όλα γίνονται.
Κατά την άποψή μου η καλύτερη λύση για τον δήμο Βέροιας θα ήταν μια υποψηφιότητα τύπου Γ. Μηνά που θα ένωνε αλλά ο τελευταίος θέλει να είναι ο επόμενος “Νομάρχης” στις Περιφερειακές εκλογές ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Ημαθίας.
Τέλος, να πω δυο σκέψεις για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ στην Ημαθία. Ο βουλευτής της ΝΔ Μ. Χαλκίδης προκρίνει την υποψηφιότητα του Γ. Μιχαλιά γιατί προφανώς θεωρεί τον Σ. Ακριτίδη ως μη ελεγχόμενο. Προωθεί έναν παντελώς άγνωστο στην κομματική βάση της ΝΔ ο οποίος είναι βέβαιον ότι θα χρειαστεί πολύ χρόνο για να γνωρίσει τα στελέχη και την φιλοσοφία της οργάνωσης αυτής καθ αυτής. Οι σχεδιασμοί βλέπετε...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"ΑΛΛΑΞΕ Ο ΜΙΧΑΛΙΟΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΛΟΙΩΣ".
ΤΟ΄ΧΕΙ Τ΄ΟΝΟΜΑ.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

δε θα έχει τη χαρά να δει τον αδερφό του Δήμαρχο "Αιγών"...ω, τι συμφορά!
"και τι θα κάνει ο καημένος ο Ισαάκ τώρα? κάτι πρέπει να του βρώ"