Τρίτη 18 Μαΐου 2010

ΑΝΑΛΥΣΗ: Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΦΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ.

Ο “Καλλικράτης” μπήκε για ψήφιση στη Βουλή και πλέον άρχισαν με εντατικούς ρυθμούς οι διεργασίες για την συγκρότηση ψηφοδελτίων, οι κινήσεις των δυνάμει υποψήφιων δημοτικών συμβούλων, οι συμμαχίες και οι συνεργασίες που είναι απαραίτητες εν όψει εκλογικής μάχης.
Οι υποψήφιοι δήμαρχοι, οι νυν δημοτικοί σύμβουλοι που επιθυμούν να είναι εκ νέου υποψήφιοι και να εκλεγούν αλλά και όλοι όσοι θέλουν να ασχοληθούν για πρώτη φορά με τα κοινά έχουν αποδυθεί σε έναν κύκλο, διερευνητικό θα έλεγα, επαφών ώστε να αντιληφθούν το εύρος κατ΄ αρχήν του νέου δήμου και πόσες δυνάμεις απαιτούνται για το εγχείρημά τους δεδομένου ότι τέτοια εκλογική μάχη πρώτη φορά θα δώσουν άπαντες.
Στον δήμο Αλεξάνδρειας ως σήμερα βλέπουμε να κινείται δραστήρια ο Φ. Δημητριάδης, νυν δήμαρχος Πλατέος, ο οποίος επιζητεί την στήριξη της ΝΔ και κατά τα φαινόμενα θα την αποκτήσει.
Σίγουρα υποψήφιος δήμαρχος θα είναι και ο νυν δήμαρχος Αλεξάνδρειας Μπ. Γκιόνογλου όπως έχει ξεκαθαρίσει εσχάτως στους συνεργάτες του.
Σίγουρα δημοτικό ψηφοδέλτιο θα συγκροτήσει και το ΚΚΕ κάτι που κάνει πάντα και εμπίπτει στην λογική της καταγραφής των δυνάμεών του.
Προς το παρών δεν φαίνεται τίποτα το αξιόλογο να κινείται ούτε έχει καταγραφεί κάποια δυναμική από ομάδες πολιτών ώστε να μπορέσει να μετουσιωθεί σε συγκρότηση ψηφοδελτίου και να εκφραστεί εκλογικά.

Στον χώρο της Ν.Δ ο Φ. Δημητριάδης είναι αναφμισβήτητα το κυρίαρχος για την λήψη του χρίσματος-στήριξης. Η επίσημη θέση του Ν. Αλεξόπουλου ότι δεν θα ασχοληθεί του ανοίγει το δρόμο διάπλατα και απ΄ ότι φαίνεται θα είναι αυτός που χωρίς κανέναν αντίπαλο θα έχει την στήριξη της Ν.Δ.
Τον στηρίζουν σχεδόν όλα τα στελέχη της παράταξης της περιοχής και αυτό του δίνει πλεονέκτημα κινήσεων. Πληροφορίες αξιόπιστες αναφέρουν ότι στελέχη της ΝΔ που είχαν αποφασίσει να αποχωρήσουν από τα κοινά διότι ασχολούνται αρκετά χρόνια αρχίζουν και μεταβάλλουν άποψη και θεωρούν ότι αυτή τη μάχη δεν πρέπει να τη χάσουν.
Δεδομένο είναι ότι από τους νυν δημοτικούς συμβούλους της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Αλεξάνδρειας (Γκαβαρδίνας, Τζίλας, Πάντος, Διακόπουλος, Παράσχου Κ) θα είναι άπαντες υποψήφιοι και στις εκλογές του Νοεμβρίου όπως επίσης και τοπικά στελέχη που παίζουν σημαντικό ρόλο στα χωριά τους όπως π.χ αυτή του Σωτ. Χατζόπουλου στο Νεοχώρι.
Η σημαντικότερη όμως προσθήκη τόσο σε επίπεδο δήμου Αλεξάνδρειας όσο και ευρύτερα είναι αυτή του νυν αντιδημάρχου Σάκη Κούγκα.
Τόσο στον δήμο Μελίκης όσο και στον δήμο Αντιγονιδών ο Φ. Δημητριάδης θα έχει στο πλευρό του το συντριπτικό μέρος των στελεχών της ΝΔ και ενδεχομένως ορισμένων μελών ή στελεχών του ΠΑΣΟΚ.
Για τη Μελίκη ειδικότερα τα στελέχη του Μ. Χαλκίδη που πιθανόν να μην διάκεινται θετικά στην χειρότερη περίπτωση θα μείνουν ουδέτερα. Ο δε βουλευτής της ΝΔ θα φροντίσει να προκύψουν τα καλύτερα εκλογικά αποτελέσματα στην Ημαθία ώστε να δικαιολογήσει και τον τίτλο του στενού συνεργάτη του Αντ. Σαμαρά αλλά και για να κατοχυρώσει μετά από συζητήσεις την “εξουσία” του στην γενέτειρά του.
Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι πιθανή εκλογή του Φ. Δημητριάδη δε συμφέρει στον Μ. Χαλκίδη δεδομένου ότι θα αποκτήσει τεράστιο μηχανισμό ο εσωκομματικός του αντίπαλος, ο Λαζ. Τσαβδαρίδης και αυτό θα φροντίσει να το διασφαλίσει...
Στον δήμο Αντιγονιδών σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι νυν σύμβουλοι της πλειοψηφίας, Γκυρίνης, Παναγιωτίδης, Γιαννέκας κλπ, και οι εκτιμήσεις ανθρώπων που γνωρίζουν το χώρο είναι ότι θα καταγράψουν θετικό ισοζύγιο το βράδυ των εκλογών.
Το μεγάλο πρόβλημα του Φ. Δημητριάδη κατά τα φαινόμενα βρίσκεται στον νυν δήμο του, στον δήμο Πλατέος. Λόγω της οχτάχρονης ενασχόλησής του με τα κοινά λογικό είναι να έχει δημιουργήσει αντιπαλότητες και κόντρες. Ως έναν βαθμό αυτές θα κλείσουν αφού ως γνωστόν στην πολιτική έχουμε δει πολλά και τα πάντα είναι δυνατά.
Υπάρχουν συνεργάτες του δημάρχου που όντας δυσαρεστημένοι για ποικίλους λόγους θα αποχωρήσουν και θα βρεθούν αντίπαλοι και αυτό είναι ένα σημαντικό μείον και χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αποχώρηση των κ.Κ. Κυτούδη και Στ. Χρυσόμαλου. Όμως, υπάρχουν και άλλοι σύμβουλοι των παρατάξεων της μειοψηφίας που θα συνδράμουν στον αγώνα του δημάρχου όπως οι κ. Φιλιππόπουλος Β και Μητσόπουλος Βασ. από την Κορυφή και εν τέλει ο ίδιος ελπίζει να μη χάσει από αυτή την κατάσταση.
Ο Φ. Δημητριάδης αναμφισβήτητα διαθέτει δυναμική στο Κλειδί και στον Πλάτανο με την παρουσία του αντιδημάρχου Τ. Βασιλόπουλου καθώς επίσης και στο Πλατύ όπου θα κάνει “περίπατο”.
Στον Άραχο αναμένεται να επικρατήσει και θα γίνει ντέπμι στο Λιανοβέργι – Παλιοχώρι και στα Τρίκαλα όπου παρατηρείται πιο έντονα η φθορά του.

Προσεγγίζοντας πολιτικά το θέμα της υποψηφιότητας του Φ. Δημητριάδη μπορώ να πω ότι αυτή έχει πεπερασμένα πολιτικά όρια. Μπορεί να δημιουργήσει δυναμική, να θέλξει κυρίως Νεοδημοκράτες, να συσπειρώσει την παράταξη. Δεν μπορεί στον βαθμό που θα ήθελε, και που απαιτείται, να διεμβολίσει την απέναντι πλευρά ώστε να καταστεί η εκλογική μάχη νικηφόρα γι αυτόν.
Υπάρχουν πολλοί λόγοι που έχουν παγιώσει αυτή την εικόνα και δεν είναι της παρούσης να τους καταγράψουμε και αναλύσουμε.

Συμπερασματικά η υποψηφιότητα του Φ. Δημητριάδη είναι μια δυνατή και ικανή λύση για τη ΝΔ και έχει όλες τις προϋποθέσεις για νικηφόρο εκλογικό αποτέλεσμα αν και σε ορισμένα σημεία χωλαίνει και αν τα εκμεταλλευτεί ο αντίπαλός του τότε όλα είναι ανοιχτά και το τελικό αποτέλεσμα θα διαμορφωθεί από εξωγενείς παραμέτρους

*Σε επόμενη ανάρτηση θα αναλύσουμε την κατάσταση που έχουμε καταγράψει στην παράταξη του Μπ. Γκιόνογλου.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για το Πλατύ μην είσαι τόσο σίγουρος Μόχλα. Οι αντιδράσεις είναι πολλές, προέρχονται κυρίως από μέλη της ΝΔ που ανέμεναν Αλεξόπουλο.
Δεν ειναι ο Δημητριάδης αυτό που φαίνεται, δεν έχει τη δυναμική που φαίνεται. Πλασματική είναι η εικόνα του. Ισως για το Πλατύ να ήταν καλός, αλλά για επιπεδο μεγάλου δήμου είναι πολύ ΛΙΓΟΣ και καιρός να το καταλάβουν οι Νεοδημοκράτες, πριν χαθεί η Αλεξάνδρεια για μια ακόμη τετραετία.

Ανώνυμος είπε...

Εκείνο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως ο Δημητριάδης, ο ΚΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΟΛΩΝ καλύτερος Δήμαρχος του Νομού, τώρα που πλησιάζουν οι εκλογές αποκαλείται " λίγος", "ανεπαρκής" κλπ κλπ! Τόσο κόμπλεξ και τόση εμπάθεια πια! Και για του λόγου το αληθές ανατρέξτε σε όλες ανεξαιρέτως τις τοπικές εφημερίδες, τι έγραφαν όλη την δημοτική περίοδο, και τι συντριπτικές κατά του Δημάρχου Αλεξάνδρειας συγκρίσεις έκαναν!! Κυρίες και Κύριοι, λίγη αξιοπρέπεια και τσίπα δεν βλάπτει.

Ανώνυμος είπε...

O δήμαρχος εχει αποκτήσει καλή φήμη γιατί όλοι ξέρουν οτι είναι αποτελεσματικός και έκανε σπουδαίο έργο στο δήμο του. Αυτα έγραφαν χρόνια τώρα όλες οι εφημερίδες και αν έγραφαν ψέματα τότε είναι υπόλογες.
πιστεύω οτι θα είναι ένας καλος δήμαρχος για τον μεγάλο δήμο, το εύχομαι δηλαδή.

Ανώνυμος είπε...

Αν αυτα τα νεκροταφεια που δημοσιευσε σημερα εφημεριδα της πολης υπηρχαν στο Δημο Αλεξανδρειας ο Γκιονογλου δεν θα ηξερε που να κρυφτει.Ποιος ομως να διαμαρτυρηθει στο χωριο?Η ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ αντιπολιτευση η μηπως οι ανυπαρκτες εφημεριδες.Αλλο αυτο που φαινεται κι αλλο πραγμα η πραγματικοτητα!!!

Ανώνυμος είπε...

απο ενημερωση σκιζετε στο γιδα!

Ανώνυμος είπε...

τα μεγαλα εργα πνοης του δημητριαδη ειναι 3

α)οι εργατικες κατοικιες

β)οι εργατικες κατοικιες

γ)οι εργατικες κατοικιες

ολα τα αλλα αερας και τεραστια προπαγανδα για δηθεν εργα τα οποια δεν υπαρχουν,οπως δεν υπαρχει και δημητριαδης.

ας ξυπνησουμε.
θα μας θρονιαστει στο δημαρχειο 'ΜΑΣ' και θα μας εχει γραμμενους ολλους.
οποιοσδηποτε εκτος του δημητριαδη.
θα ειναι το μεγαλυτερο λαθος που θα εχουμε κανει και αν και μετανιωμενοι δεν θα μπορουμε να κανουμε τιποτε.
ανοιξτε ολοι τα ματια σας για να μην πεσουμε στην παγιδα που μας ετοιμαζουν ο κουγκας και η παρεα του που ετοιμαζονται ξανα για την καρεκλα του αντιδημαρχου.
ολα ειναι παγιδα.ξυπνατε.

πριν ειναι αργα,

Ανώνυμος είπε...

Ο Δημητριάδης είναι πολύ επικίνδυνος άνθρωπος για τους τεμπέλιδες και τους κλέφτες. Καλύτερα να μην εκλεγεί γιατί όπου βάζει πόδι καταστρέφει την ρεμούλα, το πλιάτσικο και χωρίς να κοιμάται τα βράδυα ασχολείται με το συμάζεμα του Δήμου. Τι τον θέλουμε αυτόν τον Δήμαρχο έτσι όπως μας έμαθαν να ζούμε τελευταία; Κέρβερος είναι μέσα σε τέσσερις μήνες θα βάλει τάξη. Πριν ακόμα λαλήσει ο κόκορας αυτός βρίσκεται στον Δήμο.. ¨οχι στον Δημητιάδη ΟΧΙ στον καταστροφέα της ρεμούλας, ΟΧΙ στον διώκτη της τεμπελιάς, ΟΧΙ στον εργασιομανή Δημητιάδη, Οχι στον νοικοκύρη, ΝΑΙ σε όλα τ άλλα...