Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΗ ΠΡΟΣ Τ. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟ. ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ!


«Διάβασα με προσοχή την επιστολή του συναδέλφου Τάσου Σιδηρόπουλου, με την οποία υποτίθεται ότι απαντά στην επιστολή μου, μέσω της οποίας ζήτησα την άμεση πληρωμή των ροδακινοπαραγωγών. Λέει πολλά αλλά επί της ουσίας δεν λέει τίποτα για το πρόβλημα.
Οι ροδακινοπαραγωγοί παραμένουν απλήρωτοι κι αυτός συνεχίζει να υποστηρίζει ότι «τα λεφτά έρχονται». Μας θύμισε τον Γιώργο Παπανδρέου που είχε κοροϊδέψει τον ελληνικό λαό προεκλογικά υποστηρίζοντας ότι «λεφτά υπάρχουν».

Και αν ο Τάσος Σιδηρόπουλος ξεχνά, οι αγρότες δεν ξεχνούν. Παραμένουν απλήρωτοι και τόσο η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όσο και οι βουλευτές του εξακολουθούν να λένε ψέματα σε σχέση με τα όσα υποσχέθηκαν.
Και δεν μπορούν να ξεχάσουν τα όσα υλοποίησε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για τους αγρότες και τους ροδακινοπαραγωγούς ειδικότερα διότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν αυτή που:
-Ρύθμισε τα πανωτόκια
-Παρείχε εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου στους συνεταιρισμούς και στις βιομηχανίες για την αντιμετώπιση των χρεών τους ώστε να διευκολυνθούν στην απορρόφηση των ροδακίνων.
-Έδωσε αποζημιώσεις για τις ζημιές στο κλαδοσπόρι, στην ακαρπία, στον παγετό, στα βαμβάκια, στα καλαμπόκια, στα σπαράγγια, στα μήλα, στα αχλάδια, στα κεράσια και σε άλλες καλλιέργειες.
-Έδωσε 2,5 λεπτά επιπλέον, μέσω του γνωστού «πακέτου Χατζηγάκη»
-Έδωσε χρήματα μέσω του ΛΑΕΚ επί τρία χρόνια.
Όλα αυτά έγιναν με αποφάσεις της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και με παρεμβάσεις του πρώτου Βουλευτή της στην Ημαθία, αν θέλει να γνωρίζει ο Τάσος Σιδηρόπουλος ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος του βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, που κερδίζει την πλειοψηφία της εμπιστοσύνης των ψηφοφόρων.
Και γενικά όσα έδωσε για τους αγρότες η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε πέντε χρόνια δεν τα έδωσε το ΠΑΣΟK ούτε στα 20 χρόνια που ήταν Κυβέρνηση.
Επί πλέον η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στήριζε πάντα το εισόδημα των αγροτών μέσω του ΕΛΓΑ. Τώρα τι γίνεται ; Μήπως τώρα η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα ιδιωτικοποιήσει τον ΕΛΓΑ ; Τι λέει επ΄ αυτού ο Τάσος Σιδηρόπουλος ;
Τι λέει ο ίδιος για το ότι σήμερα δεν έχουν δοθεί αποζημιώσεις για τα σπαράγγια, για τα μήλα, για τα κεράσια. Τι λέει που ακόμη περιμένουν οι ροδακινοπαραγωγοί από τις 25 Ιανουαρίου τα όσα υποσχέθηκε και ο ίδιος για την πληρωμή των ροδακινοπαραγωγών με 7 λεπτά το κιλό, τα οποία τελικά δεν θα είναι 7 αλλά λιγότερα;

Αναρωτιέμαι βγήκε καθόλου έξω από το γραφείο του για να πάει μια επίσκεψη στην αγορά να δει τις αλυσιδωτές επιρροές που έχει η ανυπαρξία του ΠΑΣΟΚ στον αγροτικό τομέα, στον χώρο της αγοράς και των μικρομεσαίων ;
Ας αφήσει λοιπόν τις εντυπώσεις και ας μας απαντήσει για την ουσία. Για το ανύπαρκτο ΠΑΣΟΚ στον χώρο της αγροτιάς.

Όσο για τα υπόλοιπα αν νομίζει ότι αντέχει, τον προσκαλώ σε δημόσιο διάλογο μαζί μου, ενώπιον του λαού της Ημαθίας, για να τα πούμε όλα. Να τα πούμε όλα και να κάνουμε τις συγκρίσεις για τα όσα έκαναν, η Κυβέρνηση της ΝΔ και του σημερινού ΠΑΣΟΚ για τους αγρότες και για το ροδάκινο αλλά και για τα όσα έκανα εγώ ως κυβερνητικός βουλευτής αλλά και αυτός υπό την ίδια ιδιότητα.
Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ο κόσμος υποφέρει και είναι ώρα να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας απέναντί του».

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το ερώτημα είναι πολύ απλό: τι παίρνει τελικά ο Χαλκίδης και δε μας δίνει;
Γιατί είναι πρακτικά αδύνατο να ξεχνάει τόσο ευκολα το που έφερε τη χώρα η απογραφή του 2004 και η απραξία της περιόδου 2004-2009. ήταν άλλωστε ένας εκ των 151 που στήριζαν με την ψήφο τους μέσα στη βουλή την κυβέρνηση της "ανασυγκρότησης" του Μπουχέσα.

Είπαμε οτι ως λαός έχουμε ασθενή μνήμη, μνήμη χρυσόψαρου όμως με τίποτε!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Μιχάλη. Πες τα γιατί αυτοί ακόμα λειτουργούν ως αντιπολίτευση! Το ΠΑΣΟΚ υποτίμησε το επίπεδο ζωής μας, ας μην υποτιμά και την νοημοσύνη μας!Α ρε Έλληνα, πότε θα ξυπνήσεις?

Ανώνυμος είπε...

Δυο γάιδαροι μαλώναμε στο καμμένο από τις πολιτικές των κομμάτων τους αχυρώνα των αγροτών!

Ανώνυμος είπε...

τελικά ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο; θα απαντήσω στον φίλο με την ισχυρή μνήμη ότι από το 74 και μετά, πληθώρα σκανδάλων ταλάνισαν τη χώρα μας. δεν ήταν φυσικά κυβερνήσεις μόνο της Ν.Δ. όσον αφορά τον φίλο που καλεί τον Ελληνα, να ΞΥΠΝΗΣΗ μου γεννάται ένα ερώτημα, εσύ δεν είσαι Ελληνας φίλε μου;γιατί αν και εσύ είσαι Ελληνας, τότε και εσύ, ως Ελλην, ανήκεις στους κοιμισμένους. Εκτός και αν εννοείς φυσικά ότι όλοι κοιμόμαστε εκτός από εσένα.....με εκτίμηση Μοσχόπουλος Νικόλαος.

Ανώνυμος είπε...

Η σημερινή κατάσταση είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των δυο κομμάτων που μας κυβέρνησαν. Βόλεψαν κόσμο, βολεύτηκαν και οι πολιτικοί και το κράτος τα τίναξε και πτώχευσε. Και όπως ξέρουμε όλοι μας κράτος είμαστε εμείς.
Ο Χαλκίδης και ο Σιδηρόπουλος κάνουν πλάκα με μας και εμείς τους πέρνουμε σοβαρά. Τόσο σοβαροί είμαστε για να ασχολούμαστε μαζί τους και με τον Θανάση που κληρονόμησε την δουλειά του μπαμπά του και όλους τους άλλους της βουλής. Α να χαθείτε ρε

Ανώνυμος είπε...

Ο Σιδηρόπουλος έκανε τόσες ερωτήσεις για τους αγρότες όλα τα προηγούμενα χρόνια που λογικό είναι τώρα ως κυβέρνηση να τα κάνει πράξη όλα όσα έλεγε.
αλλιώς είναι αναξιόπιστος.