Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Την ανησυχία του για τις επιπτώσεις της απεργίας των γεωπόνων εξέφρασε με επιστολή του στην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας Νίκος..
..Ουσουλτζόγλου.

Στο κείμενο της επιστολής του αναφέρει: «Σοβαρά προβλήματα έχουν ήδη προκληθεί στις εξαγωγές και εισαγωγές των αγροτικών προϊόντων του Νομού Ημαθίας, λόγω των κινητοποιήσεων των γεωτεχνικών, (γεωπόνων και κτηνιάτρων), της Διεύθυνσης Γεωργίας και της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ημαθίας, οι οποίοι εδώ και μια εβδομάδα πραγματοποιούν «Λευκή απεργία», (προσέρχονται στην υπηρεσία τους, αμείβονται, αλλά δεν εκτελούν τα καθήκοντά τους).
Το Επιμελητήριο Ημαθίας εκφράζει την ανησυχία του για τις επιπτώσεις της απεργίας των γεωπόνων στο γενικότερο σύνολο της χώρας και ιδιαίτερα στην φθίνουσα τοπική οικονομία. Σε μια ιδιαίτερη κρίσιμη παραγωγική περίοδο δεν πραγματοποιούνται εδώ και μια εβδομάδα εξαγωγές, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στους επιχειρηματίες, ενώ παράλληλα κινδυνεύουν να χαθούν αγορές του εξωτερικού.
Καλούμε όλους τους υπεύθυνους κρατικούς και συνδικαλιστικούς φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους, λειτουργώντας προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης και της επίλυσης του προβλήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: