Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

«Η ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ, ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ»


Ο Δήμος Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας διοργανώνει Επιμορφωτική Ημερίδα με θέμα «Η Αθλητική διάσταση της κολύμβησης στη ζωή μας, στα Άτομα με Αναπηρία και στην Τρίτη Ηλικία» στις 25 Απριλίου ημέρα Κυριακή και ώρα 10:30 έως 14:00 στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας.
Η ημερίδα περιλαμβάνει τρεις θεματικές ενότητες.
Η σημαντική σημασία της κολύμβησης σαν άσκηση των παιδιών, νέων και ενηλίκων αλλά και σαν ψυχαγωγία και χαλάρωση απέναντι στις δυσκολίες της καθημερινότητας.
Η θεραπευτική κολύμβηση για τα Άτομα με Αναπηρία που δεν είναι μια απλή πρόταση υδροθεραπείας, αλλά μια σταδιακή αισθητικοκινητική καθοδήγηση, που συνδυάζει την αναπνευστική φυσικοθεραπεία, την ειδική κινησιοθεραπεία και την ψυχαγωγία του Ανάπηρου – ακόμη και με πολλαπλές αναπηρίες – μέσα από ένα άλλο περιβάλλον, το υδάτινο.
Για την Τρίτη Ηλικία η κολύμβηση είναι η ιδανική άσκηση καθώς γυμνάζει όλο το σώμα ενώ προλαμβάνει ή ακόμα θεραπεύει τις μυοσκελετικές παθήσεις. Παράλληλα, η κολύμβηση χαρίζει ευεξία, τονώνει το αναπνευστικό και το καρδιαγγειακό σύστημα και βοηθά να χαθούν τα περιττά κιλά.
Τις εισηγήσεις θα κάνουν ειδικοί κατά θεματική ενότητα.
Η επιμορφωτική Ημερίδα απευθύνεται σε όλους που θέλουν να πληροφορηθούν τη σημασία της κολύμβησης στην υγεία μας, στα Άτομα με Αναπηρία, στα άτομα της Τρίτης Ηλικίας και στους καθηγητές Φυσικής Αγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: