Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

ΧΑΛΚΙΔΗΣ: ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΕΜΠΑΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ


Με αφορμή το ποσό που τελικά πιστώνεται στους παραγωγούς ροδακίνων και δεν ξεπερνά τα 4 με 5 λεπτά το κιλό, ο βουλευτής Ημαθίας Ν. Δημοκρατίας Μ. Χαλκίδης απέστειλε την παρακάτω ανακοίνωση: «Οι παλινωδίες, οι υπαναχωρήσεις και τα πισωγυρίσματα είναι πλέον ξεκάθαρο χαρακτηριστικό γνώρισμα της Κυβέρνησης. Το διαπιστώνουμε καθημερινά. Το νέο «χτύπημα» το δίνει το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης..
..το οποίο ακολουθώντας μια πολιτική εμπαιγμού του αγροτικού κόσμου, πιστώνει τελικά πολύ λιγότερα χρήματα στους ροδακινοπαραγωγούς από αυτά που το ίδιο δεσμευόταν λίγους μήνες νωρίτερα. Και σα να μην φτάνει αυτό, τα χρήματα έρχονται πολύ καθυστερημένα (τα είχαν υποσχεθεί από τον Δεκέμβριο) ενώ παραμένουν και 1000 παραγωγοί απλήρωτοι.

Πότε σκοπεύει το Υπουργείο να τους πληρώσει; Υπάρχουν επίσης κάποιες ακόμη ερωτήσεις που χρήζουν άμεσης απάντησης:
Γιατί δεν πήρε κάθε παραγωγός τα ίδια χρήματα και έδωσαν διαφορετικές τιμές σε διαφορετικούς παραγωγούς;
Πως δικαιολογείται ο χυμός συνολικά να πληρώνεται περισσότερο από το ροδάκινο που προορίστηκε για κομπόστα;
Με ποιο δικαίωμα το Υπουργείο τιμωρεί τους αγρότες με το να τους δεσμεύει τα χρήματα στην Αγροτική Τράπεζα και να τους οδηγεί έτσι στα χρέη; Έχουν επίγνωση της κατάστασης που βιώνουν οι παραγωγοί;
Ένα είναι βέβαιο: δεν φταίει η κρίση για την αθέτηση των συμφωνιών μεταξύ Υπουργείου και ροδακινοπαραγωγών. Φταίει η προχειρότητα και η επιπολαιότητα με την οποία η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει όλα τα ανοιχτά και τρέχοντα ζητήματα.

Αν και το θέμα της Οικονομίας και της δημοσιονομικής κρίσης είναι το μείζον, θα πρέπει η Κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει αν θα θέσει τη λειτουργία των υπολοίπων τομέων δράσης τους Κράτους (Γεωργία, Παιδεία, Ανάπτυξη, κτλ) σε οριστική παύση ή σε αναστολή. Γιατί με πρόσχημα την κρίση, δεν δουλεύει τίποτα.
Μέχρι στιγμής, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχει κάνει κανένα προγραμματισμό σχετικά με τη διαχείριση του ροδακίνου το 2010. Πρόλαβε όμως να ξεκαθαρίσει ότι για το ίδιο έτος οι ροδακινοπαραγωγοί δεν έχουν να περιμένουν καμία στήριξη.

Καλώ τον Νομάρχη Ημαθίας να συγκαλέσει άμεσα Νομαρχιακό Συμβούλιο προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της διαχείρισης του ροδακίνου για την χρονιά που διανύουμε».

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έλα ρε Μιχάλη, πάλι τα ίδια; Αμάν πια! Τα δικά σας δεν τα θυμάσαι; Την ενίσχυση με τα 4 λεπτά που μετά από τις κρατήσεις έγιναν 2,6 τα ξέχασες;
Τα ίδια χάλια είστε όλοι σας. Πλάκα μας κάνεις;
Αφήστε μας όλοι σας στα προβλήματά μας, εθνοσωτήρες με μπλε, πράσινους και κόκκινους κόκκους.

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλη μας είδες το χάλιμας; Ήξερες τίποτε μώπως τόσα χρόνια Βουλευτής και μούγκα;
Δεν ήξερες; Τότε δεν μας κάνεις.
Όπως όλοι, μας δούλευες και μας δουλεύεις.
Βέβαια εσύ και τα παιδιά σου, δεν έχετε πρόβλημα. Γιατί να ασχοληθείς;
Όπως όλοι Μιχάλη μας και εσύ είσαι υπόλογος για το χάλι μας. Το κακό είναι ότι συνεχίζεις με την ίδια πατέντα. Σα να μην τρέχει τίποτε.

Ανώνυμος είπε...

xalkidi den mas xezeis re ntalara opos elegan palia.....
poy isoyn diladi prin 9 mines re????
koroideyes ton kosmo kai toys agrotes kai tora theleis na to paixeis deyteros xantzidakis???
aaeeeiiii....

Ανώνυμος είπε...

Άσε μας ρε Χαλκίδη που μας το παίζεις και προστάτης της Ημαθίας και των αγροτών της. Τουλάχιστον αυτή η Κυβέρνηση έδωσε κουτσά στραβά το Χειμώνα κάποιο πόσο και τώρα άλλα 4 λεπτά. Η προηγούμενη μας έδωσε τα "τρία της". Η προηγούμενη βόλευε στην ΑΓΡΟΓΗ το συγγενολόι της με αδιαφανής διαδικασίες (δεν σε ακούσαμε να παίρνεις θέση γι΄αυτό το σκάνδαλο που είδε τα φώτα της δημοσιότητας), η τωρινή τουλάχιστον πάγωσε οποιαδήποτε πρόσληψη οπουδήποτε μέχρι νεωτέρας. Κύριε Χαλκίδη δεν μπορείτε να τους φτάσετε γιατί απλά είστε ΑΝΙΚΑΝΟΙ. Λες και το πρόβλημα των ροδακινοπαραγωγών είναι αν θα πάρουν τα 4, 5 ή 6 λεπτά που θα τους δώσει το κράτος. Το πρόβλημα κ. Χαλκίδη δεν είναι αυτό αλλά ότι συνομιλούσατε με αυτούς που καταδικαστήκαν από την επιτροπή ανταγωνισμού για εναρμονισμένες πρακτικές στην διαμόρφωση της τιμή του βιομηχανικού ροδάκινου. Θυμάστε κάτι πρόστιμα ωραία που τους είχαν επιβληθεί για το λεγόμενο ΚΑΡΤΕΛ. Κύριε Βουλευτά και φέτος τα μηνύματα που στέλνουν είναι ότι η χρονιά θα είναι χειρότερη από την περσινή. Έτσι ειπώθηκε προχθές στην συγκέντρωση των ροδακινοπαραγωγών που δικαιολογημένα αγωνιούν (αλήθεια εσύ ή κάποιος εκπρόσωπο σου που ήσασταν εκείνη την ημέρα) . Όμως να δείτε ότι αυτή η Κυβέρνηση επειδή δείχνει τουλάχιστον σοβαρή έως τώρα δεν θα αφήσει το πρόβλημα αυτό να λιμνάζει και θα το δώσει λύση άμεσα με το που θα προκύψει με πραγματικά μέτρα και όχι με μέτρα όπως πράσινες αποσύρσεις που έλεγες και άλλα ευτράπελα. Άντε τις βαρεθήκαμε τις δηλώσεις σου για το θεαθήναι, φτάνει.

Ανώνυμος είπε...

ARAGE O XALKIDIS TA DIABAZEI OLA AYTA TA SXOLIA????
H O IMATHIARXEIS NOMIZEI OTI THA XANA BGEI BOYLEYTIS????
EKTOS KAI AN PERIMENEI SAN TON MITSOTAKI POY PERIMENEI THN KORH TOU NA GINEI APLA PROEDROS GIA NA PETHANEI MIPOS KAI AYTOS PERIMENEI NA GINEI PROTA YPOYRGOS????MIN PAN KAI XAMENA TA TRIA LEOFOREIA POU PLIROSE TO 2004 KAI TO 2007 KAI TO 2008?
ALLA MIN AGXONESE STIN MELIKI SE EXOUN GIA YPOYRGO MELIKIS KAI PERIXORION