Τρίτη 13 Απριλίου 2010

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ Δ/ΝΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΕΠΑΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

Με πρωτοβουλία της Δημάρχου Βέροιας κ. Χαρίκλειας Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη και του Αντιδήμαρχου Παιδείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Νικόλαου Μαυροκεφαλίδη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, την Τρίτη 13 Απριλίου, στο γραφείο του Αστυνομικό Δ/ντή Ημαθίας κ. Δημήτριου Παπαχρήστου, με θέμα τους επαίτες από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία που παρουσιάζονται κατά καιρούς και ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες στην πόλη της Βέροιας.
Οι επαίτες ερχόμενοι κατά ομάδες καταλαμβάνουν εγκαταλειμμένα κτίρια στις παρυφές της πόλης, όπου ζουν χωρίς έλεγχο και υποδομές, ενώ επαιτούν σε όλη την πόλη.
Η όλη διακίνηση σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται οργανωμένη, διότι γίνεται με αυτοκίνητα και λεωφορεία.
Στη σύσκεψη τονίστηκε ότι η εικόνα των ανθρώπων που επαιτούν με τα μικρά παιδιά τους και ζουν κάτω από επικίνδυνες συνθήκες που δεν πληρούν ούτε τους στοιχειώδεις κανόνες διαβίωσης δεν είναι αυτή που αρμόζει σε μια οργανωμένη κοινωνία.
Αντιλαμβανόμενοι το πρόβλημά τους αλλά και τα προβλήματα που δημιουργούν στη λειτουργία της πόλης αποφασίστηκε η συνεργασία της Δημοτικής Αστυνομίας και της Αστυνομικής Δ/νσης προκειμένου να αλλάξει η εικόνα της πόλης και να διευθετηθεί αυτή η κοινωνική εκκρεμότητα.
- Κρίθηκε αναγκαίο να ζητηθεί και η συνδρομή των απλών πολιτών.
- Σε περίπτωση που υποπέσει στην αντίληψή τους παρόμοιο περιστατικό, μπορούν να απευθύνονται στην Άμεση Επέμβαση, με αριθ. κλήσης 100 και στη Δημοτική Αστυνομία στο 23310-62356.
- Η ασφάλεια των ανθρώπων αυτών, αλλά και η αξιοπρεπής εικόνα της πόλης μας είναι υπόθεση όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: