Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΡΑΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Η ΝΔ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΞΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ


Για «κυβερνητική απραγία» στον χώρο της Υγείας κάνει λόγο ο υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Μάριος Σαλμάς, με αφορμή το πρόβλημα λειτουργίας του αξονικού τομογράφου..
...στο Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας.

«Το Γ.Ν. Βέροιας είχε συνάψει σύμβαση με την εταιρεία GE Healthcare Technologies ύψους 57.140 ευρώ πλέον Φ.Π.Α., για συντήρηση και ανταλλακτικά, πλην αναλωσίμων του αξονικού τομογράφου. Η σύμβαση έληγε στις 31-03-2010», σημειώνει ο τομεάρχης της ΝΔ και προσθέτει ότι «από τις 10 Οκτωβρίου, μέχρι και σήμερα, ισχύει η απόφαση της υπουργού Υγείας να μην διεξάγεται κανένας νέος διαγωνισμός με αποτέλεσμα, είτε να γίνεται αναγκαστικά παράταση ή ανανέωση της ήδη υπάρχουσας σύμβασης, είτε να γίνονται προμήθειες με απευθείας αναθέσεις, με αποκλειστική ευθύνη της υπουργού Υγείας, που εξέδωσε την απόφαση».
Επισημαίνει πως «το ΔΣ του ΓΝ Βέροιας συνεδρίασε στις 11/02 για να αποφασίσει τη νέα σύμβαση για τη συντήρηση του αξονικού τομογράφου. Στις 4/03 στέλνει το σχέδιο σύμβασης στην Επιτροπή Προμηθειών Υγείας, αλλά δεν δόθηκε καμία απάντηση μέχρι και σήμερα».
Η αλήθεια είναι -όπως αναφέρει ο τομεάρχης της ΝΔ- ότι η λυχνία που αντικαταστάθηκε χθες στον αξονικό τομογράφο του ΓΝ Βέροιας δεν χρειαζόταν έγκριση από την ΕΠΥ και δεν κόστισε ούτε ένα ευρώ, μιας και περιλαμβάνονταν, ως υποχρέωση, στη νέα σύμβαση, που υπέγραψε (χωρίς έγκριση από το Υπουργείο Υγείας) η Διοίκηση του Νοσοκομείου με την εταιρεία στις 17 Μαρτίου.
«Εάν η Διοίκηση του ΓΝ δεν είχε ενεργήσει μόνη της, προκειμένου να υπογράψει νέα σύμβαση, που περιελάμβανε την αντικατάσταση λυχνίας εντός 24ώρου, τότε δεν θα ήταν δυνατόν να γίνει αντικατάσταση για σημαντικό χρονικό διάστημα», σημειώνει ο τομεάρχης της ΝΔ και ευχόμενος ταχεία ανάρρωση στον υπουργό Εργασίας, Αν. Λοβέρδο, καταλήγει: «Ας σταματήσει η κ. υπουργός Υγείας να υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών και επιτέλους ας αναλάβει τις ευθύνες της για την απώλεια ελέγχου και εποπτείας των μονάδων Υγείας».

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μετά τον Χαλκίδη, ο Σαλμάς!

Ρε άντε σπίτια σας, ανίκανοι!

Ανώνυμος είπε...

ρε θα μας χαζέψουν οι δεξιοί "Νέρωνες"...

Ανώνυμος είπε...

Ε όχι!!!
Έλεος!!!
Διέλυσαν το ΕΣΥ και ζητούν τα ρέστα από πάνω!!!

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΑΚΟΜΗ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ΔΙΟΙΚΕΙ.-
ΤΕΤΟΙΟ ΔΩΣΙΜΟ, ΟΥΤΕ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΣΑΣΤΑΝ.-

Ανώνυμος είπε...

Ξαναρωτάω (όπως έκανα και σε άλλο άρθρο του Μόχλα): ΤΙ ΠΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ρε γαμώτο;
Αν είναι να ξεχνάμε και εμείς τα πάντα (προβλήματα, χρέη, κρίση κ.α.) ας μας λύσουν επιτέλους την απορία αυτή!