Σάββατο 10 Απριλίου 2010

ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΧΡΙΣΜΑΤΑ Η Ν.Δ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Είχα γράψει από τις 31.3.2010 ( http://xronika05.blogspot.com/2010/03/blog-post_8213.html ) ότι τα δυο μεγάλα κόμματα θα δώσουν χρίσματα-στηρίξεις απ΄ ευθείας από την Αθήνα στους υποψήφιους δημάρχους και Περιφερειάρχες στις εκλογές του Νοεμβρίου.
Έρχεται σήμερα μια ιστοσελίδα που ασχολείται αποκλειστικά με τα της αυτοδιοίκησης και ιδού το ρεπορτάζ της:
"Σε μια από τις πιο σκληρές πολιτικές αναμετρήσεις αναμένεται να εξελιχθούν οι εκλογές για την αυτοδιοίκηση του Νοεμβρίου. Η Νέα Δημοκρατία παρά τις έως τώρα διαρροές για "απελευθέρωση" των ψηφοφόρων της, θα δώσει τελικά χρίσματα στους υποψηφίους.
Παίζοντας με τις λέξεις χωρίς όμως να αλλάζει η ουσία, ο γραμματέας Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Μιχαλολιάκος, μιλώντας προχθές σε συγκέντρωση στελεχών της αυτοδιοίκησης του κόμματος του, είπε ότι « θα δώσουμε στήριξη και όχι χρίσμα».
Σύμφωνα με πληροφορίες της Ηλεκτρονικής Αυτοδιοίκησης (http://www.e-aftodioikisi.gr/) ο κ. Μιχαλολιάκος είπε ότι αυτό δεν θα γίνει μόνο στις αιρετές περιφέρειες και στους δήμους- πρωτεύουσες νόμων, αλλά όπου χρειαστεί.
Μετά από αύτη την εξέλιξη αναμένεται και η αντίδραση του κυβερνώντος κόμματος.
Προς το παρόν η κυβέρνηση έχει επικεντρωθεί στην παρουσίαση του σχεδίου Καλλικράτης και στη υποδοχή που θα τύχει ο νέος χάρτης από τους αιρετούς και τους επίδοξους υποψήφιους.
Πάντως ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σ. Ξυνίδης, έχει τονίσει ότι θα υπάρξει επιτροπή η οποία θα εισηγηθεί στον Πρόεδρο, το Πολιτικό Συμβούλιο και το Εθνικό Συμβούλιο, τα επί μέρους βήματα και την εφαρμογή τους, για την επιλογή και τη στήριξη υποψηφίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: