Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

ΧΑΛΚΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΜΑΤΑ: ΜΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ Η ΔΗΜΟΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ. Η ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΗΓΙΛΛΗΣ

Συμβουλές προς βιαστικούς έδωσε ο βουλευτής της ΝΔ Ημαθίας Μιχ. Χαλκίδης χτες το μεσημέρι παρόντων όλων των δημοσιογράφων του νομού. Και ασφαλώς δεν το έκανε τυχαία αφού ήθελε με σαφήνεια να δώσει το μήνυμα για το ποιος κάνει παιχνίδι στην Ημαθία και ποιοι είναι οι όροι του παιχνιδιού.
Ο βουλευτής ξεκαθάρισε το σκηνικό εν όψει των δημοτικών εκλογών του Νοεμβρίου και αναφερόμενος στους υποψήφιους δημάρχους που θα στηρίξει το κόμμα του είπε ότι...
..η ΝΔ θα διενεργήσει δημοσκοπήσεις όπου θα ερωτηθούν οι πολίτες για την δημοφιλία και εκλογιμότητα αυτών των στελεχών που ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι αλλά θα μπουν στον κατάλογο και ονόματα που θα προταθούν από το κόμμα ασχέτως αν εκδήλωσαν επιθυμία ή όχι.
"Αν προκύψει από την έρευνα ένα όνομα με μεγάλη διαφορά τότε όλοι θα τον υποστηρίξουμε, δεν μπορώ εγώ να εισηγηθώ διαφορετικά στην αρμόδια επιτροπή ούτε στον πρόεδρο".
Ο βουλευτής ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να στηθούν κάλπες ώστε να κληθεί η βάση της ΝΔ να αποφασίσει. Επικαλέστηκε ως αιτία την έλλειψη χρόνου εξ αιτίας του συνεδρίου του κόμματος που θα γίνει το καλοκαίρι.
Επίσης ο κ. Χαλκίδης διευκρίνησε προς πάσα κατεύθυνση ότι οι αιτήσεις των υποψηφίων για το χρίσμα θα κριθούν και θα αξιολογηθούν από την αρμόδια επιτροπή της ΝΔ και την τελική ευθύνη θα έχει ο πρόεδρος Αντ. Σαμαράς.
Τόνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προκύψει διάσπαση σε κανέναν από τους 3 δήμους της Ημαθίας, "δεν θα το επιτρέψουμε αυτό ως ΝΔ" είπε.
Εμφανίστηκε σίγουρος ότι υποψήφιος της ΝΔ στην Περιφέρεια που θα ανήκει η Ημαθία θα είναι ο Παν. Ψωμιάδης και πρόβλεψε ότι αντίπαλός του θα είναι ο Γ. Μαγκριώτης από το ΠΑΣΟΚ και ασφαλώς θα νικήσει ο πρώτος.
Ερωτώμενος για τα πρόσωπα που ακούγονται ως ενδιαφερόμενοι για το χρίσμα του υποψήφιου δημάρχου στους τρεις δήμους του νομού είπε ότι πρόκειται για αξιόλογα στελέχη τα οποία θα κριθούν από τις διαδικασίες που θα επιλέξει η ΝΔ.
Αναφερόμενος ονομαστικά στον δήμαρχο Πλατέος Φ. Δημητριάδη είπε χαρακτηριστικά: "Είναι πετυχημένος δήμαρχος στον δήμο του" ενώ για τον αντιδήμαρχο Αλεξάνδρειας Σ. Κούγκα είπε: "άσχετα με τις επιλογές που έκανε στην αυτοδιοίκηση κλπ ο Σ. Κούγκας ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή των κομματικών αγώνων, δεν απουσίασε ποτέ".


1 σχόλιο:

loulas είπε...

Ο Πρόεδρος τις ΝΔ είπε στην Κεντρική Επιτροπή ότι όσοι ακολουθούν προσωπικές στρατηγικές είναι εχθροί τις ΝΔ,Και όπως είναι γνωστό τα προαναφερθέντα ονόματα όπως και άλλα δήθεν στελέχη τις ΝΔ τόσο το 2002 όσο και το 2006 χρησιμοποίησαν προσωπικές στρατηγικές για δικότους όφελος, Από πότε λοιπόν η αποστασία και η προσωπικές στρατηγικές είναι προσφορά?