Τρίτη 6 Απριλίου 2010

ΧΑΛΚΙΔΗΣ: ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΟΙ 3 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ


"Εκτεθειμένοι απέναντι στον αγροτικό κόσμο βρίσκονται η Κυβέρνηση και οι τρεις Ημαθιώτες Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, καθώς οι ροδακινοπαραγωγοί δεν έχουν πληρωθεί ακόμα τα 7 λεπτά ανά κιλό όπως είχε συμφωνηθεί, παρά τις κατά καιρούς ανακοινώσεις που κάνουν ότι τα λεφτά…έρχονται. Έφτασε το Πάσχα και ακόμα τα περιμένουν!
Παρακολουθούν γνωρίζοντας πολύ καλά ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι ροδακινοπαραγωγοί μας έχουν εισπράξει μέχρι τώρα μόλις 13 λεπτά, ενώ αρκετοί από αυτούς δεν πήραν ούτε αυτά. Πρόκειται για ποσό που δεν καλύπτει καν τις δαπάνες τους και περιμένουν την υπεσχημένη ενίσχυση από τις 25 Ιανουαρίου, όταν έγινε και η επίσημη δέσμευση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Παράλληλα έχουμε μπει στη νέα καλλιεργητική χρονιά και ακόμα δεν ξέρει κανείς τι θα γίνει, αφού δεν μεσολάβησε καμιά συζήτηση, σε αντίθεση με άλλες χρονιές που οι συσκέψεις των εμπλεκομένων ξεκινούσαν από το Νοέμβριο.
Όσο δε για τις ενισχύσεις και τις αποζημιώσεις σε άλλα προϊόντα όπως το σπαράγγι,τα μήλα, τα κεράσια, τα αχλάδια, δεν έχει παρθεί καμιά απολύτως απόφαση.
Είναι αναγκαίο για την επιβίωση των αγροτών μας και κατ΄ επέκταση όλης της αγοράς του Νομού μας, να αντιληφθούν ότι ο ρόλος τους πρέπει να είναι παρεμβατικός.
Δεν είναι δυνατόν μετά την πάροδο τόσου χρόνου να παραμένουν απλοί μεταφορείς των προθέσεων του αρμόδιου Υπουργείου και της Κυβέρνησης.
Χρειάζεται δραστηριοποίηση και άσκηση πιέσεων προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο για τους παραγωγούς μας και την Ημαθία. Κάτι που μέχρι τώρα δεν είδαμε να γίνεται. Καιρός να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ανταποκριθούν στο ρόλο και τα καθήκοντα που τους ανέθεσαν οι ψηφοφόροι τους.
Ο αγροτικός κόσμος υποφέρει εδώ και χρόνια, αλλά φέτος έφτασε στα όρια της αντοχής του και περιμένει από όλους εμάς να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.
Είναι υποχρέωσή μας να το κάνουμε. Και πρωτίστως οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές".

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλά τα λέει ο Χαλκίδης. Νισάφι πια!Γιατί κοροιδευουν τους αγρότες από τα Χριτούγεννα και μετά, από μήνα σε μήνα τους πάνε!!
Αλλά καλό θα είναι να κοιτάξει και τα του οίκου του, όταν πλήρωνε μεν η ΝΔ σχεδόν στην ώρα τους αλλά τώρα πληρώνω εγώ που δεν είμαι αγρότης τις αλχημείες του Χατζηγάκη και τα πρόστιμα της Ευρώπης. Αθανατη - δικομματική - Ελλάδα!!!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλά τα λέει ο Χαλκίδης. Νισάφι πια!Γιατί κοροιδευουν τους αγρότες από τα Χριτούγεννα και μετά, από μήνα σε μήνα τους πάνε!!
Αλλά καλό θα είναι να κοιτάξει και τα του οίκου του, όταν πλήρωνε μεν η ΝΔ σχεδόν στην ώρα τους αλλά τώρα πληρώνω εγώ που δεν είμαι αγρότης τις αλχημείες του Χατζηγάκη και τα πρόστιμα της Ευρώπης. Αθανατη - δικομματική - Ελλάδα!!!

Ανώνυμος είπε...

Για ρωτήστε τον για το θέμα της ΑΓΡΟΓΗΣ είναι σύμφωνος με την νομιμοποίησή των προσλήψεων των 280 υπαλλήλων στον παραπάνω φορέα επί κυβερνήσεως ΝΔ; Αφορά και αυτό την Ημαθία και τον αγρότη.

Ανώνυμος είπε...

Άμα είσαι αντιπολίτευση μπορείς να παριστάνεις τον μάγκα που αγωνιά για το... λαό και να κάνεις κριτική εκ του ασφαλούς.
Δεν θέλει βέβαια να θυμόμαστε ποιά κυβέρνηση άφησε τους αγρότες πίσω της με υποσχέσεις δίχως αντίκρισμα, μέχρι να έλθει η νέα κυβέρνηση, να βρει άδεια ταμεία και να τρέχει μπας και μπορέσει να δώσει κανένα φράγκο στους αγρότες μεσούσης της κρίσης.
Τώρα ο κάθε Χαλκίδης μπορεί να κάνει κριτική εκ του ασφαλούς, γιατί δεν είναι η αποχή της ντομάτας και δεν κινδυνεύει να ξυπνήσουν τα "ζώα" για να τον πάρουν στο κυνήγι.
Δεν θέλει να θυμόμαστε ότι υποσχέθηκε το πρόγραμμα απονιτροποίησης λέγοντας ότι όλα τα στρέμματα θα μπουν στο πρόγραμμα και θα χ@στουν στο χρήμα οι αγρότες του νομού, αλλά αποδείχθηκε πολύ πριν αποδράσει από τα δύσκολα η κυβέρνηση του, ότι έλεγε μπαρούφες!
Πολλά δεν θέλει να θυμόμαστε ο κάθε Χαλκίδης, αλλά το κάνει εκ του ασφαλούς όταν ξέρει ότι υπάρχουν πολίτες που και θα τον χειροκροτήσουν και θα τον ψηφίσουν ως πρόβατα λες κι ο τόπος δεν γέννησε μετά από αυτούς άλλους πιο άξιους να ασχοληθούν με την πολιτική.
Αϊ παράτα μας ρε Χαλκίδη στη φτώχεια μας.
Αν περιμέναμε από κάτι λαϊκιστές σαν του λόγου σου να δούμε άσπρη μέρα, κάλιο να πηγαίναμε μετανάστες στην Αλβανία.

Ανώνυμος είπε...

"ατύχησε" ο τόπος να τον δει (υφ)υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης...
ξεχνάει τις φιέστες με τον Κιλτίδη κλπ.

Ανώνυμος είπε...

Βλέπουμε τις ανακοινώσεις του Θανάση και γελάμε. Έβγαζε ανακοινώσεις ότι θα πληρωθούμε εδώ και μήνες και φτάνει καλοκαίρι και ακόμα.
Αξιος βουλευτής δε λεω