Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

ΩΣ ΤΙΣ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Τέλος στις χωματερές μέχρι τις 16 Ιουλίου επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση. Με κοινή επιστολή των υπουργείων Περιβάλλοντος και Εσωτερικών προς όλους τους Γενικούς Γραμματείς των Περιφερειών, ζητείται η παύση λειτουργίας και αποκατάσταση όλων των ενεργών και ανενεργών χωματερών έως τις 16 Ιουλίου, ενώ έως τις 31 Μαΐου οι Περιφέρειες θα πρέπει να έχουν στείλει αναλυτική ενημέρωση για τις χωματερές που βρίσκονται στην περιοχή τους και..
...να περιγράψουν αναλυτικά τις δράσεις που θα αναλάβουν προκειμένου να τις κλείσουν και να τις αποκαταστήσουν.
  Στην επιστολή τονίζεται ότι είναι απαραίτητο να εκδοθούν οι σχετικές αποφάσεις για όσες χωματερές δεν έχει γίνει ακόμη αυτό και να προγραμματιστεί η κατασκευή των υποδομών διαχείρισης απορριμμάτων.
Υπενθυμίζεται επίσης ότι σε διαφορετική περίπτωση η χώρα μας θα πληρώσει βαρύτατα πρόστιμα, που φθάνουν τις 34.000 ευρώ ημερησίως για κάθε χωματερή!
Στους Γενικούς Γραμματείς Περιφερειών υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί ακόμη η πλήρης συμμόρφωση της Ελλάδας με την απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου (Οκτώβριος 2005), που αφορά στην ολοκληρωτική παύση λειτουργίας και αποκατάσταση των χωματερών. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν πάνω από 300 ενεργές και ανενεργές χωματερές σε όλη τη χώρα, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός όσων έχουν ανοίξει παράνομα τα τελευταία χρόνια και δεν έχουν καταγραφεί πουθενά. Γράφηκε ότι συνολικά είναι πάνω από 500 οι χωματερές.
  Τα ερωτήματα που εκκρεμούν είναι το αν έχουν προχωρήσει τα έργα υποδομής για σύγχρονη διαχείριση απορριμμάτων σε όλες τις περιφέρειες της χώρας και για το αν θα υπάρξει έλεγχος στο μέλλον.
ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ
Με έναν πρόχειρο υπολογισμό στην Ημαθία, το «κοστούμι» φτάνει τις 340.000 ευρώ ημερησίως και για τις 10 χωματερές που δεν προλάβαμε να αποκαταστήσουμε ακόμη, δεδομένου ότι οι 49 έχουν ήδη κλείσει.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία (Μάρτιος 2010) εξακολουθούν να λειτουργούν στην Κεντρική Μακεδονία 44 χωματερές. Η κατάσταση πάντως πανελλαδικά δείχνει τραγική αφού σύμφωνα με υπολογισμούς η χώρα μας θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμα 7,5 εκ. ευρώ ημερησίως για 500 χωματερές!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

παπαριές...
Αυτά είναι για τα μάτια της Ε.Ε. ώστε να καθυστερήσουμε τα πρόστιμα.
Και τι θα τα κάνουμε τα σκουπίδια;
Θα τα τρώμε;

Βέβαια... τώρα επιβεβαιώνονται ότι φωνάζουν τόσο καιρό, ότι η προσπάθεια ακύρωσης της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Ημαθία, θα οδηγήσει το νομό σε αδιέξοδο και υψηλά πρόστιμα.
Ποιος θα πληρώνει τα 35.000 ευρώ τη μέρα πρόστιμο;
Ο Ουρσουζίδης ή ο "οικολόγος";
Ή εσύ κύριε Μόχλα;

Και αν με το λαϊκισμό και την κινδυνολογία τους δεν είχαμε καθυστερήσει τόσο πολύ, σήμερα θα είχαμε τη Μονάδα κατασκευασμένη με κοινοτικά κονδύλια.

Αλλά κάτι τέτοιο θα άφηνε "άνεργους" κάποιους "οικολογούντες", που έχουν ρόλο ύπαρξης στα κοινά όσο τα προβλήματα διαιωνίζονται.

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ,ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ
ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ 12.-
ΟΙ "ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ" ΑΦΟΡΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΤΟΝ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΔΡΟΜΟ, ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.
ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΑΜΜΕΣΗ ΛΥΣΗ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΥΡΩΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΙΝ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΜΗΝ ΠΛΗΓΩΘΕΙ ΤΟ "ΓΟΗΤΡΟ" ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΗ, ΑΛΛΑ ΒΟΛΕΥΤΑΔΩΝ.-
ΟΤΑΝ ΥΒΡΙΖΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΛΑ ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ.-

Ανώνυμος είπε...

Θα πληρώσουν όλοι οι δημότες. Θα πληρώσουν την πολιτική διαφθορά και όχι τα σκουπίδια. Αν δεν υπήρχε διαφθορά παντού, δεν θα είμασταν εκεί που είμαστε. Θα πληρώσουν όλοι,αντί να μπούν φυλακή κάνουν τους δήμαρχους. Κάτω απο τα σπίτια μας στο μετόχι έστησαν μαγαζί με τα σκουπίδια.
Αυτοί δεν φταίνε πουθενά; Τόσα χρόνια δεν θέλανε το καλό της ημαθίας και τώρα το θέλουν; Όλοι τους είναι απο αυτούς που κατάστρεψαν την Ελλάδα και ακόμα μιλάνε.

Ανώνυμος είπε...

Ο κώλος μας καίγεται και αυτός μιλάει τι θα γίνει με τα σκουπίδια. Ποιά σκουπίδια ρε μάστορα; Αυτά που μας διοικούσαν; Άλλαξαν αυτοί ή διοικούν ακόμη; Ποιά σκουπίδια μκαι πράσινα άλογα; Τα σκουπίδια είναι μέσα στα γραφεία και στις μερσεντέζ. Οι εκλεγμένοι, Μπορεί να γίνει χωματερή για δαύτους; Όπως τα έκαναν σε όλα, τα έκαναν και στα σκουπίδια. Τα σκουπίδια. Και θα ζητήσουν λογαριασμό απο όλους εμάς. Άντε στα τσακίδια ανίκανοι για όλα. Και όποιος έχει να πεί έστω μια καλή κουβέντα για οποιονδήποτε απο αυτούς, ίδιος είναι. Τσιράκι τους.

Ανώνυμος είπε...

"ΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ",
Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.-
ΠΟΡΙΣΜΑ ΣτΠ.