Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Ο ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟΝ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ


Με τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Μαγκριώτη είχε συνάντηση την Κυριακή ο Νομάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης. Παρόντες..
..ήταν επίσης: η Αντινομάρχης Χάιδω Μπουτζιώνα, ο Γ.Γ. της Ν.Α. Ημαθίας Σταύρος Γιανναβαρτζής και ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Τάσος Καπετανόπουλος. Ο Νομάρχης καλωσόρισε τον κ. Μαγκριώτη στην Ημαθία, του ευχήθηκε να έχει μια γόνιμη θητεία και του κατέθεσε υπόμνημα με ζητήματα και προτεραιότητες της Ημαθίας.
Τα ζητήματα αυτά είναι τα εξής:
1.Ολοκλήρωση του κάθετου άξονα Βέροιας-Σκύδρας. Ο Νομάρχης χαρακτήρισε το κομμάτι που διανύει ο δρόμος ως μια άτυπη βιομηχανική περιοχή και χώρο ζωτικής σημασίας με βιώσιμες επιχειρήσεις. Η Υπουργός απάντησε ότι γνωρίζει πολύ καλά το θέμα.
2.Σύνδεση Γιαννιτσών-Αλεξάνδρειας με την Εγνατία μέσω διαπλάτυνσης του δρόμου 10 χλμ. στο τεχνικό πρόγραμμα της Νομαρχίας, με παράλληλο αίτημα ένταξης του έργου σε τομεακό του Υπουργείου.
3.Σύνδεση της Βεργίνας με την Εγνατία μέσω βελτίωσης του υπάρχοντος δρόμου. Ο Υπουργός ζήτησε φάκελο ενιαίου σχεδιασμού Βεργίνας-Δίου-Πέλλας με τη βοήθεια της Εγνατίας Α.Ε.
4.Συντηρήσεις οδικού δικτύου, στο υπό σχεδιασμό πρόγραμμα οδικής ασφάλειας του Υπουργείου.
5.Προαστιακός σιδηρόδρομος, με αναβάθμιση του τμήματος Θεσσαλονίκη-Βέροια-Νάουσα-Έδεσσα.
6.Μετατροπή του Αεροδρομίου Παλαιοχωρίου σε εμπορευματικό αεροσταθμό για να λυθεί το πρόβλημα των μεταφορών των νωπών προϊόντων. Ο Υπουργός τόνισε ότι πρέπει να γίνει μελέτη σκοπιμότητας για να διαπιστωθεί η αναγκαιότητα ενός τέτοιου αεροσταθμού για τα επόμενα χρόνια.
7.Διοικητήριο Ημαθίας, να προχωρήσει με τη διαδικασία των ΣΔΙΤ.
Ο Νομάρχης ενημέρωσε τον Υφυπουργό για το ζήτημα με τις άδειες διέλευσης των φορτηγών αυτοκινήτων κατά την περίοδο της συγκομιδής, ώστε να έχει την αρωγή του και να μην υπάρξει πρόβλημα στις μεταφορές των αγροτικών προϊόντων το καλοκαίρι. Τέλος τέθηκε από το Νομάρχη και το ζήτημα της ίδρυσης και λειτουργίας Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων στη Βέροια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: