Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

ΒΟΥΓΙΑΣ ΑΠΟ ΒΕΡΟΙΑ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΡΡΟΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Επίσκεψη στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της ΕΛ.ΑΣ. Βόρειας Ελλάδας και στην Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας πραγματοποίησε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Την προοπτική μετεξέλιξης της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδος σε Διακλαδικό Κέντρο Μετεκπαίδευσης όλων των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και την αναβάθμιση του διεθνούς εκπαιδευτικού ρόλου της στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, προανήγγειλε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας, κατά την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Σχολή, στη Βέροια.
«Στόχος είναι η Σχολή να λειτουργεί ως διακλαδικό κέντρο μετεκπαίδευσης, σε θέματα όπως η διεθνής αστυνομική συνεργασία, και η διαχείριση κρίσεων και φυσικών καταστροφών», είπε ο κ. Βούγιας, διευκρινίζοντας ότι η πρωτοβουλία εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της συνολικής μεταρρύθμισης του συστήματος εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης των Σωμάτων Ασφαλείας. «Θέλουμε την Ελληνική Αστυνομία ανοικτή στις επιρροές της κοινωνίας, με αυτοπεποίθηση και επαγγελματική επάρκεια στην υπηρεσία του πολίτη», πρόσθεσε ο υφυπουργός.
Εξάλλου, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας, στη Βέροια, όπου ενημερώθηκε από τον Αστυνομικό Διευθυντή, Δημήτρη Παπαχρήστου για τα προβλήματα της περιοχής. Στη συνάντηση συμμετείχε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας της Αστυνομίας, υποστράτηγος Βασίλης Κανάλης.
Ο κ. Βούγιας δεσμεύθηκε για την ενίσχυση της υπάρχουσας υλικοτεχνικής υποδομής (περιπολικά, δίκυκλα κ.λπ.), όπου διαπιστώθηκαν ελλείψεις, ενώ ανακοίνωσε και την ενδυνάμωση των υπηρεσιών σε προσωπικό, με καλύτερη αξιοποίηση των συνοριοφυλάκων.
Εξετάστηκαν, ακόμη, οι δυνατότητες ενίσχυσης των αστυνομικών τμημάτων με τη συγχώνευση ορισμένων, κυρίως μικρών, που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: