Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΣΕ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟ Κ.Ε.Ε.Α.ΒΕΡΟΙΑΣ


Ενημέρωση σχετικά με τη μέχρι τώρα εκπαιδευτική δραστηριότητα του Κέντρου Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας Βέροιας, από την έναρξη λειτουργίας του έως σήμερα, καθώς και την προοπτική, τους στόχους του, και την μελλοντική εκπαιδευτική δράση του, πραγματοποίησε χθες το πρωί στους εκπροσώπους του τοπικού Τύπου ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής και Διοικητής του Κέντρου Γεώργιος Χ’’Βασιλειάδης.
Ο Διοικητής στην εισήγησή του αναφέρθηκε τόσο στις παρεχόμενες εκπαιδευτικές δυνατότητες του Κέντρου, στις ήδη υπάρχουσες κτιριακές και ειδικότερες υλικοτεχνικές υποδομές, όσο και στην υλοποίηση των υποδομών ολοκλήρωσης του Εκπαιδευτικού Συγκροτήματος, μέσα από έναν κύκλο σχεδιασμού τριών φάσεων.
Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Χ’’Βασιλειάδης, οι παρούσες υποδομές έχουν ήδη κλείσει τον κύκλο της πρώτης φάσης σχεδιασμού και ακολουθούν οι επόμενες δύο, η ολοκλήρωση των οποίων θα εξαρτηθεί καθαρά από την οικονομική στήριξη που θα προκύψει μέσα από ένα ειδικό πλαίσιο συνεργασίας του Υπουργείου Οικονομίας με αυτό της Προστασίας του Πολίτη.
Το κέντρο, αυτή τη στιγμή αποτελείται από τρία σύγχρονα κτίρια: Το Διοικητήριο, τις Αίθουσες Διδασκαλίας και το Κτίριο που περιλαμβάνει τα εστιατόρια, τα μαγειρεία και το κυλικείο. Στη δεύτερη φάση περιλαμβάνονται κοιτώνες (300 αυτόνομα ατομικά διαμερίσματα) καθώς και αμφιθέατρο, ενώ στην τρίτη φάση, το σκοπευτήριο (ανοικτό και κλειστό), ο στίβος πρακτικής άσκησης, κλειστό γυμναστήριο, ανοιχτοί χώροι άθλησης, Ναός, πρατήριο καυσίμων και ελικοδρόμιο.
Στη συνέχεια της ενημέρωσης ο Διοικητής του Κέντρου Επιμόρφωσης έκανε εκτενή αναφορά στις εκπαιδευτικές και μετεκπαιδευτικές δράσεις, που ήδη έχουν πραγματοποιηθεί στο Κέντρο και τόνισε την ιδιαίτερη σημασία της ολοκλήρωσης των υποδομών, προκειμένου να αποτελέσει έναν Κεντρικό «Κόμβο» εξυπηρέτησης των εκπαιδευτικών αναγκών της Υπηρεσίας, ως Διεθνές Διακλαδικό Κέντρο Κατάρτισης Ελληνικής Αστυνομίας με Ευρωπαϊκό προφίλ στη Διακρατική Αστυνομική Συνεργασία.
«…Το Κέντρο Επιμόρφωσης μέχρι σήμερα έχει διοργανώσει 5 διεθνή εξειδικευμένα σεμινάρια και πολλά πανελλήνια επιμορφωτικά επιμορφωτικά σεμινάρια αξιωματικών υψηλού επιπέδου, καθώς και πέντε ευρωπαϊκά της Frontex, καθώς και έξι ειδικές επιμορφώσεις σε φύλακες Ν.Π.Δ.Δ.. Από τις 27 Οκτωβρίου του 2008, που εισήλθαν οι πρώτοι Σπουδαστές στο Εκπαιδευτικό Κέντρο έχουν μετεκπαιδευτεί 1250 στελέχη, εκ των οποίων τα 1185 ήταν ημεδαπά και τα 65 αλλοδαπά, εμπειρογνώμονες των χωρών της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Οι μετεκπαιδευθέντες αξιωματικοί στο σύνολό τους ήταν περίπου 977 από το βαθμό του Υπαστυνόμου Β’ έως το βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή και οι κατώτεροι αστυνομικοί, μαζί με τους φύλακες Ν.Π.Δ.Δ. ήταν περίπου 473…», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Χατζηβασιλειάδης.

Αμέσως μετά την ενημέρωση, ο Διοικητής ξενάγησε τους δημοσιογράφους στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους του Κέντρου, συνολικής έκτασης 7500τ.μ. και με περιμετρική έκταση 1700 μέτρων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν τόσο οι αίθουσες διαδασκαλίας – λόγω του υψηλού επιπέδου ποιότητας και λειτουργίας, με το σχετικό εξοπλισμό – όσο και οι εγκαταστάσεις του εστιατορίου και των μαγειρείων, που μαζί με την ολοκλήρωση των υποδομών της τρίτης φάσης προοιωνίζουν τη συγκρότηση ενός σύγχρονου Εκπαιδευτικού Κέντρου διεθνών προδιαγραφών, που αναμένεται να παίξει καταλυτικό ρόλο στα εκπαιδευτικά πράγματα της Υπηρεσίας, σε τοπικό, πανελλαδικό και εντέλει πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Σπύρου Βούγια, στη Βέροια, ο Διοικητής του Κέντρου Γεώργιος Χ’’Βασιλειάδης, αύριο πρωί θα τον ξεναγήσει στις εγκαταστάσεις, ώστε μέσα από την επίσκεψη και τις εντυπώσεις που ο Υφυπουργός θα αποκομίσει, να συμβάλει και ο ίδιος, επισπεύδοντας – στο μέτρο του δυνατού – τις διαδικασίες ολοκλήρωσης και των δύο επόμενων φάσεων, σε ό,τι αφορά τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Κέντρου.
Κωστής Χαλάτσης
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: