Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΔΟΣ: 4 ΕΡΓΑ ΣΤΟ Π.Ε.Π. ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΕΡΟΙΑΣ

Ο Δήμος Μακεδονίδος διαθέτει ωριμότητα για τέσσερα έργα συνολικού προϋπολογισμού 4.310.000,00€ για τα οποία υπάρχουν ενεργές προσκλήσεις υποβολής προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας – Θράκης 2007-2013.
Για τα συγκεκριμένα έργα ο Δήμος Μακεδονίδος διαθέτει όλες τις απαραίτητες μελέτες και εγκρίσεις (περιβαλλοντική αδειοδότηση, οικοδομική άδεια, πράξεις χαρακτηρισμού, κ.α.), καθώς όμως στερείται διαχειριστικής επάρκειας, λόγω πληθυσμού, για υποβολή προτάσεων και ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ, με αίτημα του απευθύνθηκε προς τον Δήμο Βέροιας για σύναψη προγραμματικής σύμβασης ώστε τα προαναφερόμενα ώριμα από άποψη μελετών και αδειοδοτήσεων έργα να υποβληθούν στο ΕΣΠΑ. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα έργα:
Πολιτιστικό κέντρο Δήμου Μακεδονίδος (περιοχή πλατάνια Ριζωμάτων), προϋπολογισμού 1.900.00,00€
Το κτίριο προβλέπεται να ανεγερθεί στο Δ.Δ. Ριζωμάτων, σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου, περιοχή «Πλατάνια». Ο ακάλυπτος χώρος του οικοπέδου προς βορρά θα διαμορφωθεί κατάλληλα ως ανοιχτό θέατρο ώστε να μπορεί να φιλοξενεί υπαίθριες καλοκαιρινές εκδηλώσεις. Το κτίριο θα έχει τρία επίπεδα ως εξης:
Το επίπεδο 1 (υπόγειο) θα περιλαμβάνει αποθήκες, λεβητοστάσια, χώρους υγιεινής κοινού (για όλο το κτίριο), γραφεία συλλόγων, αίθουσα δοκιμών χορευτικού, βεστιάριο στολών κλπ.
Το επίπεδο 2 (ισόγειο) θα περιλαμβάνει την κεντρική είσοδο, αίθουσα εκδηλώσεων 130 θέσεων με σκηνή και κλιμακωτή πλατεία, αναψυκτήριο με βεράντα και αποθήκη, αίθουσες μαθημάτων και WC ΑΜΚ.
Το επίπεδο 3 (όροφος) θα περιλαμβάνει αίθουσα μπαλέτου, με γραφείο και αποδυτήρια, αίθουσες μαθημάτων – εργαστήρια (υπολογιστές, πηλός, ζωγραφική κ.ά.), WC κλπ. Η επικάλυψη των ανώτερων επιπέδων γίνεται με κεραμοσκεπείς στέγες.
Πολυιατρείο Δήμου Μακεδονίδος (ανακατασκευή παλαιού Δημαρχείου), προϋπολογισμού 410.000,00€
Το κτίριο που προορίζεται για Πολυδύναμο Περιφερειακό ιατρείο είναι ισόγειο, έχει εμβαδόν 207 τ.μ. και περιλαμβάνει:
Τρία Ιατρεία εκ των οποίων ένα Γυναικολογικό με δική του τουαλέτα, Θάλαμο Βραχείας νοσηλείας με δικό του λουτρό, Εφημερείο με δικό του λουτρό. Ιατρικό Εργαστήριο, Κουζίνα – Τραπεζαρία για το προσωπικό, Λουτρό Προσωπικού – ερμάρια για τα είδη καθαρισμού και Λινοθήκες.
Είσοδο με ανεμοφράκτη και Χώρο αναμονής, Υποδοχή – χώρο προσωπικού,. Τουαλέτες με προθάλαμο και ειδική τουαλέτα για ΑΜΕΑ- χώρο για φορείο και καροτσάκι.
Ο χώρος αυτός που διατίθεται για την ίδρυση του Πολυδύναμου Περιφερειακού ιατρείου κρίθηκε κατάλληλος από την τεχνική και διοικητική υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου της Βέροιας.
Κατασκευή μεμονωμένης μονάδας επεξεργασίας λυμάτων Δ.Δ. Σφηκιάς, προϋπολογισμού 1.000.000,00€
Κατασκευή μεμονωμένης μονάδας επεξεργασίας λυμάτων Δ.Δ. Δασκίου, προϋπολογισμού 1.000.000,00€
Στα πλαίσια του έργου θα κατασκευασθούν δύο βιολογικοί καθαρισμοί τύπου τεχνητού υγροβιότοπου ελεύθερης επιφάνειας (FWS) και θα περιλαμβάνουν τα παρακάτω:
Μονάδα εκσχαρισμού - Σηπτική δεξαμενή - Δεξαμενές υγροβιότοπων τύπου τεχνητού υγροβιότοπου ελεύθερης επιφανείας (FWS) - Μονάδα απολύμανσης - Μονάδα απόσμησης - και κτίριο στο οποίο θα υπάρχει ένας χώρος γραφείου, μια αποθήκη, ένας χώρος αποθήκευσης του χλωρίου και χώρος υγιεινής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: