Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΣΔΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΒΙΑΖΕΤΑΙ Ο Γ. ΔΑΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΑ-ΧΥΤΥ


Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΕΣΔΑ για το 2010, ύψους 2. 319.888 ευρώ, στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Τον προϋπολογισμό καταψήφισε ο κ. Χρήστος Παππάς πρόεδρος της ΔΕΤΑΒ Νάουσας, ενώ παρών δήλωσε ο κ. Βασίλης Μιχαλακάκης πρόεδρος της ΕΔΑΝΑλεξάνδρειας.
Ο κ. Παππάς δικαιολογώντας την αρνητική του ψήφο είπε ότι ο ΕΣΔΑ δεν έχει ενημερώσει τον κόσμο σε πολιτικό επίπεδο για την πορεία των εξελίξεων σε ό,τι αφορά τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων με αποτέλεσμα «να έχει αφεθεί το πεδίο ελεύθερο σε ορισμένους να λένε οτιδήποτε και να προκαλούν ένα γενικότερο μούδιασμα». Ήδη, όπως είπε, πολίτες σε Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια ζητούν τη συζήτηση του θέματος στα Δημοτικά Συμβούλια. Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε και στο θέμα της ανακύκλωσης λέγοντας ότι αν και ο ίδιος το είχε ζητήσει παλαιότερα δεν συγκροτήθηκε η επιτροπή παρακολούθησης της διαδικασίας, ενώ η γενικότερη κατάσταση οδήγησε σε οικονομικό αδιέξοδο.
Στο οικονομικό αδιέξοδο αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της ΕΔΑΝΑΛ Βασίλης Μιχαλακάκης ο οποίος είπε ότι η Δημοτική Επιχείρηση, στην οποία οφείλονται χρήματα από τη διαχείριση της ανακύκλωσης δεν είναι σε θέση να συνεχίσει την υλοποίησή της, αφού πιέζεται από οικονομικές υποχρεώσεις. Απαντώντας ο πρόεδρος κ. Παπαποστόλου είπε ότι τα χρήματα θα αποδοθούν μόλις εισπραχθούν από την Ελληνική Εταιρία Ανακύκλωσης.
Ο κ. Δάλλας, Δήμαρχος Μακεδονίδος υπερψήφισε τον προϋπολογισμό διατυπώνοντας όμως επιφυλάξεις για τη νομιμότητα της λειτουργίας του ΕΣΔΑ χωρίς μόνιμο προσωπικό, δεν είναι σε ανοδική πορεία κι αυτό οφείλεται σε έλλειψη προσπάθειας. Ο ίδιος πρότεινε την απασχόληση με υπερωρίες, υπαλλήλων από άλλους Δήμους στο Σύνδεσμο, για όσο χρόνο θα λειτουργεί με την παρούσα σύνθεση έως ότου εφαρμοσθεί η διοικητική μεταρρύθμιση.
«Ναι» του Ελεγκτικού στη ΜΕΑ – ΧΥΤΥ;
Κανένα νέο δεν υπήρξε, σύμφωνα με όσα είπε χθες στη διάρκεια της συνεδρίασης ο κ.Δάλλας, από το Ελεγκτικό Συνέδριο για τη σύμβαση της ΜΕΑ - ΧΥΤΥ, το κείμενο της οποίας έχει αποσταλεί διορθωμένο και συνταγμένο σύμφωνα με τη διακήρυξη μετά την τελευταία αναπομπή του. Σύμφωνα με το νόμο, όπως είπε ο ίδιος, αν το Ελεγκτικό δεν απαντήσει αρνητικά μέσα σε ένα μήνα από την ημέρα της υποβολής (18 Ιανουαρίου) και αν δεν έχει ζητήσει επιπλέον στοιχεία, θεωρείται ότι η απόφαση είναι θετική, άρα μπορεί να προχωρήσει και η υπογραφή της σύμβασης.
  Ομόφωνα εγκρίθηκε η εγγραφή στον προϋπολογισμό δαπάνης 12.000 ευρώ για την αγορά αγροτεμαχίου στο Δ.Δ. Κοπανού για τη χωροθέτηση του ΣΜΑ του Δήμου Ανθεμίων. Το θέμα έθεσε ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Σιδηρόπουλος διαμαρτυρόμενος ότι ο ιδιοκτήτης του αγροτεμαχίου όπου εναποτίθενται τώρα τα απορρίμματα της περιοχής, θα προχωρήσει σε μήνυση.
Ο κ. Καλαϊτζίδης ψήφισε τον προϋπολογισμό εκτός από την αμοιβή του τεχνικού συμβούλου την οποία χαρακτήρισε δυσανάλογη με τις υπηρεσίες που προσέφερε στο σύνδεσμο.
«Παθογόνο» χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στον ΕΣΔΑ η Δήμαρχος Βέροιας κ. Χαρούλα Ουσουλτζόγλου αν και είπε ότι δεν υπάρχει νόημα να μην ψηφίσει τον προϋπολογισμό.
Για την ανακύκλωση η επόμενη συνεδρίαση
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη διαχείριση της ανακύκλωσης. Ο πρόεδρος του ΕΣΔΑ κ. Νίκος Παπαποστόλου ανακοίνωσε ότι στην επόμενη συνεδρίαση του Συνδέσμου θα συζητηθεί το θέμα, αφού συγκεντρωθούν τα στοιχεία από την επιτροπή που έχει ήδη συσταθεί. Όσον αφορά την επικάλυψη της χωματερής θα αναλάβει ο Δήμος της Βέροιας από τα τέλη Φεβρουαρίου.
Ο κ. Δάλλας πρότεινε την εξασφάλιση χώρου για την εγκατάσταση σταθμού μεταφόρτωσης των ανακυκλώσιμων.

ΠΗΓΗ: ΛΑΟΣ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

tora na mpoyn oi ypografes na hremhsei o dhmarxos ton boynon

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΑΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΠΕΣΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΥ .....ΓΙΑΝΙΤΣΗ....

Ανώνυμος είπε...

γιατί τόση σπουδή και βιασύνη για τις υπογραφές; μήπως παίζει τίποτε; γιατί δεν αναμένουν τα συμβούλια της επικρατείας και τα ελεγκτικά συνέδρια;