Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΕΡΟΙΑΣ- ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Δ. ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΣΤΟΝ Ρ/Σ ΑΙΧΜΗ

Φιλοξενούμενος στο Ράδιο Αιχμή, χθες, ο αντιδήμαρχος τεχνικών κ. Δ. Δάσκαλος, αναφέρθηκε στην πορεία ορισμένων από τα μεγάλα τεχνικά έργα του δήμου, των οποίων η κατασκευή βρίσκεται σε εξέλιξη ή έχουν δημοπρατηθεί.

Για την πεζογέφυρα της οδού Θερμοπυλών, έργο που εκτελεί η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση αλλά το ζήτησε ο δήμος, ο κ. Δάσκαλος είπε, πως τελικά, το απόγευμα της Δευτέρας δόθηκε στην κυκλοφορία η μία λωρίδα και σε λίγες ημέρες θα δοθεί και η δεύτερη. Αυτό το έργο πρέπει να θεωρείται ως κατασκευασμένο.
-Για τη γέφυρα «Κούσιου», όπως ονομάζεται η γέφυρα, από το όνομα των δωρητών, μας είπε πως μετά τη δημοπράτηση, άνοιξαν οι φάκελοι, το έργο κατακυρώθηκε στην κοινοπραξία ΑΛΙΑΚΜΩΝ από τα Γρεβενά και υποβλήθηκαν δύο ενστάσεις. Αυτές με την πρόταση απόρριψής τους από την τεχνική επιτροπή θα πάνε στην Περιφέρεια. Αν δεν γίνουν προσφυγές, μετά την πιθανή απόρριψή τους, στο ΣτΕ είτε στο Ελεγκτικό Συνέδριο, μετά το Πάσχα αναμένεται η εγκατάσταση του εργολάβου. Και με καλή επίβλεψη από την πλευρά του δήμου, το έργο με πρόβλεψη ολοκλήρωσης 12 μήνες και προϋπολογισμό 3,155 εκ. ευρώ, αναμένεται σε ενάμιση χρόνο από τώρα να παραδοθεί.
-Κολυμβητήριο : Το έργο προχωρά κανονικά, το πρόβλημα με τα νερά διορθώθηκε με την ανύψωση των τοιχωμάτων και την κατασκευή αγωγού. Εκδόθηκαν ήδη δύο λογαριασμοί και ο εργολάβος έχει πει ότι μπορεί να εκτελέσει έργο μέχρι κόστους 500 χιλ. ευρώ, πριν ακόμη εκδοθεί η σχετική εκταμίευση, πράγμα που σημαίνει πως αν υπάρχει καλή ροή χρηματοδότησης το έργο θα ολοκληρωθεί σε καλό χρόνο. Πριν από τις εκλογές υπολογίζεται ότι θα έχει «σηκωθεί» το κτίριο.
-Οδός Πιερίων : Την ίδια ημέρα δημοπράτησης της γέφυρας Κούσιου, δημοπρατήθηκε και το τμήμα που απέμεινε για την ολοκλήρωση της οδού Πιερίων. Και εδώ αν όλα πάνε κατ΄ ευχήν, ο δρόμος, που θ΄ αλλάξει πολλά στο κυκλοφοριακό αλλά και στην ασφαλή κυκλοφορία της περιοχής, δεν απέχει πολύ από την κατασκευή του.
ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλά που είναι και αυτός να τελειώνει κανένα έργο. Αλλά ένας κούκος δεν φέρνει την Ανοιξη.