Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

ΑΚΟΥΣΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ Ο ΘΑΝ. ΓΙΚΟΝΟΓΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ


Χτες το βράδυ στην Αλεξάνδρεια ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας Θαν. Γικόνογλου διοργάνωσε μια εκδήλωση στην οποία κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του κόμματος καθώς και τους εκπροσώπους των φορέων της περιοχής Αλεξάνδρειας ώστε να καταγραφούν τα προβλήματα και οι προβληματισμοί, οι προτάσεις για την ανάπτυξη του τόπου.
Στην εκδήλωση πήραν μέρος αρκετοί πολίτες και εκπρόσωποι φορέων και αναπτύχθηκε ένας ενδιαφέρον διάλογος.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και πλαισίωσαν τον βουλευτή, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ημαθίας κ. Ασ. Παπαστεργίου και ο Γραμματέας της Τοπικής Οργλανωσης Αλεξάνδρειας κ. Γρ. Γιοβανόπουλος.

Το "παρών" έδωσαν ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Μπάμπης Γκιόνογλου, ο Αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Νίκος Ανεσίδης, ο Αντιδήμαρχος Πλατέος κ. Σάββας Ανδρονίδης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΛ κ. Κώστας Ναλμπάντης, ο Πρόεδρος της ΕΔΑΝΑΛ κ. Βασίλης Μιχαλακάκης, Δημοτικοί Σύμβουλοι των Δήμων Αλεξάνδρειας, Πλατέος, Αντιγονίδων, Μελίκης.
Ακολουθούν επιγραμματικά, θέματα στα οποία αναφέρθηκαν πολίτες που πήραν το λόγο.
Η ΟΜΙΛΙΑ

Φίλες και φίλοι,
συναντιόμαστε σήμερα στην Αλεξάνδρεια στο πλαίσιο της προσπάθειας που ξεκινώ ως βουλευτής του νομού για μια διαδικασία διαρκούς ανοικτής διαβούλευσης στη βάση της κοινωνίας. Μιας διαβούλευσης, μέσα από την οποία θα εντοπίζουμε και θα ιεραρχούμε τα θέματα που επιθυμούμε να προωθήσουμε στα αρμόδια κυβερνητικά κλιμάκια για τον τόπο μας.
  Στην πρώτη συνέντευξη που έδωσα στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης του νομού, ίσως θυμάστε ότι είχα προαναγγείλει αυτή την προσπάθεια, λέγοντας ότι στη διάρκεια της πρώτης μου θητείας στο κοινοβούλιο επιθυμώ να οικοδομήσω μια ξεχωριστή σχέση αμφίδρομης επικοινωνίας με την τοπική κοινωνία.
Και ο λόγος είναι απλός, πρακτικός αλλά προπάντων απαντά στην κρίση του πολιτικού συστήματος που βιώσαμε με τη Ν.Δ.
  Σε αυτή την αμφίδρομη σχέση επικοινωνίας, βρίσκομαι από τη μια εγώ, που εσείς με εμπιστευθήκατε ως βουλευτής να εκπροσωπώ τον τόπο στο Κοινοβούλιο και κινούμαι στη διάρκεια της εβδομάδας μεταξύ Αθηνών και Ημαθίας
και από την άλλη βρίσκεστε εσείς που ζείτε καθημερινά εδώ και βιώνετε τα προβλήματα, γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα τις ανάγκες της περιοχής, και τελικά είστε η πηγή από την οποία μπορώ να αντλώ τις πληροφορίες που είναι αναγκαίες για να διορθώνονται τα λάθη, να λύνονται προβλήματα και να προωθούνται αναπτυξιακές πολιτικές προτάσεις.
  Δεν είναι λοιπόν αποτέλεσμα μια ευκαιριακής θεώρησης των πραγμάτων, η σημερινή μας συνεύρεση. Κατά τον ίδιο τρόπο, που δεν υπήρξε ποτέ ευκαιριακή η παρουσία μου στο Ρουμλούκι, όπως καλά γνωρίζετε.
  Ούτε η εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπο μου εδώ στο Ρουμλούκι σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που συμμετείχα με αποκορύφωμα την τελευταία, προέκυψε ως αποτέλεσμα μιας ευκαιριακής πολιτικής παρουσίας. Η ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Αλεξάνδρειας, είναι ο τόπος μου και το γνωρίζετε καλά, ότι δεν προέκυψα εδώ ως περιφερόμενος ψηφοσυλλέκτης για να καρπωθώ χαλαρές ψήφους από πολίτες που δεν είχαν δει ούτε τη φωτογραφία μου.
   Με ξέρετε και σας ξέρω. Είμαι εδώ και όχι αλλού... Δεν εμφανίζομαι στην περιοχή μας για να μοιράσω χαμόγελα μήπως και κερδίσω κάποια ψήφο συμπάθειας. Είμαι ο Θανάσης που ξέρετε και τέτοια δεν μου ταιριάζουν.
  Με τη σημερινή πρώτη μετεκλογική συνάντηση μας, επιβεβαιώνουμε την αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης και εκτίμησης που μας συνδέει εδώ και πολλά χρόνια και είμαστε σήμερα εδώ για να βάλουμε από κοινού τις βάσεις της νέας πολιτικής που φέρνει στον τόπο ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ.
  Γιατί φίλες και φίλοι μου, το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου ανέλαβαν την τύχη της χώρας σε μια κρίσιμη περίοδο κατ την οποία θα μπορούσε να κυβέρνηση μόνο μια παράταξη αποφασισμένη να μην παίξει ρόλο απλού διαχειριστή. Ο τόπος αλλάζει μέσα από την κρίση και το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την τεράστια ευθύνη, αυτή η αλλαγή να γίνει με τη συμμετοχή των πολιτών και όχι των εγχώριων και ξένων κερδοσκόπων.
  Αλλάζουμε λοιπόν και σε αυτή την αλλαγή, πρέπει να έχουμε όλοι συμμετοχή.
Γι αυτό είμαστε σήμερα εδώ.
Για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας.
Να βάλουμε στο ίδιο τραπέζι τις ιδέες μας.
Να συνθέσουμε τις διαφορετικές απόψεις μας.
Και εν τέλει να εδραιώσουμε νέα πλαίσια πραγματικής και όχι εικονικής επικοινωνίας του πολίτη με την πολιτική.
  Όλοι μπορεί να είναι χρήσιμοι σε αυτή την προσπάθεια και είναι επιλογή του καθενός αν θα συμμετέχει ή όχι στην συνδιαμόρφωση ρεαλιστικών πολιτικών προτάσεων για τον τόπο.
   Πιστεύω ότι ανεξάρτητα απ τις επιμέρους διαφωνίες που μπορεί να προκύπτουν, εφόσον ο σκοπός που θέλουμε να υπηρετήσουμε είναι κοινός, μπορούμε να συμμετέχουμε στην προσπάθεια ο ένας δίπλα στον άλλον και όχι απέναντι.
Απέναντι μας βάζουμε τα προβλήματα και κείνους που ευθύνονται για τη δημιουργία τους. Απέναντι μας κρατάμε και πολεμάμε τις πολιτικές της συντήρησης, της στασιμότητας, της αδράνειας, της στείρας άρνησης και του λαϊκισμού.
  Στην κρίσιμη συγκυρία για τον τόπο, είναι καιρός να καταχώσουμε τους εγωισμούς μας, να παίξουμε με όρους του σήμερα και όχι με όρους του παρελθόντος.
Πρέπει να σταθούμε με υπευθυνότητα στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου που δίνει τη μάχη στην πρώτη γραμμή για μια νέα Ελλάδα, δίχως τα φαντάσματα του παρελθόντος.
  Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, όλοι όσοι από διάφορα πόστα στην κοινωνία, στην αυτοδιοίκηση ή στον επαγγελματικό χώρο ασχολούμαστε με τα κοινά, μπορούμε να γίνουμε πραγματικά χρήσιμοι για τον τόπο, όταν οι δυνάμεις μας θα έχουν αφετηρία την καλή διάθεση να συνθέσουμε μέσα από τις διαφορετικές απόψεις και όχι να αποσυνθέσουμε την παράταξη.
  Φίλες και φίλοι,
Θα σας πω κάποια πράγματα με τα οποία ήδη έχω ασχοληθεί ειδικά για την περιοχή μας και στη συνέχεια ο λόγος θα έλθει σε εσάς για να ακούσω και να καταγράψω τις ιδέες σας, τις προτάσεις σας, τα παράπονα σας και τις πληροφορίες γενικότερα που θα είναι χρήσιμες στην καθημερινή προσπάθεια μου να μεταφέρω τα θέματα στην κυβέρνηση.
  Θέλω όμως να επισημάνω κάτι, σε ότι αφορά τουλάχιστον τη δική μου λειτουργία και τον τρόπο που αντιλαμβάνομαι τον ρόλο μου ως Βουλευτής.
Θέλω να ξέρετε με βεβαιότητα, ότι οι προσπάθειες μου δεν εξαντλούνται στην απλή μεταφορά, στα αρμόδια κυβερνητικά κλιμάκια, κάποιων αιτημάτων τα οποία συγκεντρώνονται στο γραφείο μου από φορείς, κοινωνικές ομάδες, Δήμους κτλ. Αυτό σε γενικές γραμμές... είναι το εύκολο κομμάτι της καθημερινότητας ενός βουλευτή.
  Προσωπικά αντιλαμβάνομαι το ρόλο μου στην πολιτική, μέσα από μια διαδικασία συνεχούς ανάλυσης και σχεδιασμού προτάσεων για τον τόπο, κάτι που πρέπει να γίνεται με πολύ μεράκι και γνώση σε συνεργασία με καλούς συνεργάτες.
Από τη μέρα που εκλέχθηκα, μαζί με τους συνεργάτες μου, ακούμε, διαβάζουμε και καταγράφουμε κάθε τι που έρχεται ως πληροφορία από την κοινωνία. Ακολουθεί παραπέρα επεξεργασία για να βρούμε τον τρόπο που η τελική πρόταση προς την κυβέρνηση δεν θα έχει απλά τη μορφή της διατύπωσης ενός αιτήματος ή ενός ερωτήματος, αλλά θα συνοδεύεται και από όσο το δυνατόν πιο εμπεριστατωμένο σχέδιο εφαρμογής, χρηματοδότησης κτλ.
  Άλλωστε, στη νέα εποχή της πολιτικής που έχει διακηρύξει ο Γιώργος Παπανδρέου, δεν μπορεί ο ρόλος του βουλευτή να εξαντλείται στα τετριμμένα του παρελθόντος.
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, ότι η πόρτα του γραφείου μου δεν είναι ανοικτή μόνο για αιτήματα, αλλά και προτάσεις, ιδέες, σχέδια που μπορεί κάθε ένας να έχει και που μπορούν να βοηθήσουν στη διατύπωση συγκεκριμένων προτάσεων που μπορούν να βρουν κυβερνητική εφαρμογή.
Φίλες και φίλοι,Τον τελευταίο καιρό, είχα συνεργασία με τον Δήμαρχο της Αλεξάνδρειας για ένα θέμα σημαντικό για την Αλεξάνδρεια. Το επεξεργαστήκαμε σωστά και πριν λίγες μέρες, με μια επίσκεψη στα αρμόδια κλιμάκια της ΑΤΕ, καταφέραμε να ανάψει το πράσινο φως για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες απόκτησης από το Δήμο του ακίνητου της πρώην ΕΑΣ. Είμαστε σε καλό δρόμο και όλα δείχνουν ότι βρέθηκε ο τρόπος της χρηματοδότησης για την αγορά του ακινήτου, η αξιοποίηση του οποίου θα σηματοδοτήσει για την περιοχή την εκτέλεση κατ αρχάς, μιας σειράς έργων - που δίνουν εργασία στην τοπική αγορά - και στη συνέχεια τη δημιουργία νέων δημόσιων χώρων στο χώρο της παιδείας και όχι μόνο.
Το θέμα αυτό ήταν επί σειρά ετών στα αζήτητα, γιατί στη διάρκεια της προηγούμενης κυβέρνησης δεν έδειξε κανείς πραγματικό ενδιαφέρον.
  Σε συνεργασία και πάλι με το Δήμο της Αλεξάνδρειας, κινούμαστε για το ξεμπλοκάρισμα της χρηματοδότησης για την αποπεράτωση του Πνευματικού Κέντρου της Αλεξάνδρειας. Πρόκειται για μια προσπάθεια που είχε ξεκινήσει από τη Δημοτική Αρχή και πάλι με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, αλλά ο τόπος μας είχε την ατυχία να έλθει η Ν.Δ. στην κυβέρνηση για να το βάλει και αυτό όπως και τόσα άλλα στον πάγο.
  Σοβαρά θέματα τα οποία βρίσκονται στην ατζέντα μου για την περιοχή, είναι σίγουρα:
-Η προσπάθεια να κατασκευαστεί Εμπορευματικός Σταθμός στο αεροδρόμιο της περιοχής.
-Η αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου για αγροτική και άλλες χρήσεις.
Αυτά είναι σοβαρά θέματα που με απασχολούν και σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς θα σχεδιάσουμε την προώθηση τους στην κυβέρνηση.
Πιστεύω ότι ένας τομέας που μπορεί να δώσει μια ανάσα στην χειμάζουσα οικονομία θα είναι οι δημόσιες επενδύσεις, για αυτό και αξίζει να σχεδιάσουμε σοβαρές προτάσεις τέτοιων έργων για την περιοχή.
-Είναι και το Κέντρο Υγείας στην περιοχή που κυριολεκτικά λειτουργεί στοιχειωδώς και πρέπει να ασχοληθούμε σοβαρά. Ήδη είχα λεπτομερή ενημέρωση και ετοιμάζω τη δέσμη των προτάσεων για την αναβάθμιση του.
Σε κάθε περίπτωση οι Δήμοι είναι αυτοί που σηκώνουν το βάρος του κεντρικού σχεδιασμού σε μια περιοχή και η συνεργασία μου με τους υφιστάμενους ή εκείνους που θα προκύψουν μετά τις εκλογές του Νοέμβρη είναι δεδομένη.
Σας ευχαριστώ που ήσαστε σήμερα εδώ και τώρα ο λόγος σε σας, για να κάνουμε συζήτηση σε ότι εσείς θεωρείτε σημαντικό.  Οι συνεργάτες μου θα κρατούν σημειώσεις για όποιο θέμα εσείς θέσετε, για να μη μείνουμε μόνο στα λόγια.
ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑΝΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟΟ Γραμματέας της Ν.Ε. κ. Παπαστεργίου χαιρέτησε την πρωτοβουλία του βουλευτή, την οποία χαρακτήρισε απόλυτα ευθυγραμμισμένη με τη νέα πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου για διαρκή ανοικτή διαβούλευση με την κοινωνία.
Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Γκιόνογλου επεσήμανε ότι η περιοχή είναι αγροτική, χωρίς ωστόσο να έχει πλέον ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά και επεσήμανε ότι χρειάζεται νέος σχεδιασμός στην αγροτική πολιτική. Τόνισε την ανάγκη επανασχεδιασμού του ΕΣΠΑ, που θα πρέπει να στοχεύσει στην τόνωση της αγροτικής οικονομίας για περιοχές όπως το Ρουμλούκι. Μίλησε για την ανάγκη αξιοποίησης της γεωθερμίας η οποία μπορεί να γίνει μόνο μέσα από την αλλαγή του ισχύοντος αναχρονιστικού νομοθετικού πλαισίου. Αναφέρθηκε στο αεροδρόμιο. Εντόπισε την ανάγκη διασφάλισης επιπρόσθετων χρηματοδοτικών κινήτρων για επενδύσεις μέσα από το νέο Αναπτυξιακό Νόμο.

Με την ευκαιρία ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας αναφέρθηκε στο μεγαλόπνοο σχεδιασμό που έχει γίνει για την δημιουργία ιστορικού πάρκου "Τα μυστικά του Βάλτου" στην παλαιά κοίτη του Αλιάκμονα, θέμα το οποίο είχε οδηγηθεί σε αδιέξοδο λόγω γραφειοκρατικών αγκυλώσεων και ήδη σε συνεργασία με τον βουλευτή έχει βάλει ο Δήμος σε νέα βάση υλοποίησης για να αποκτήσει η Αλεξάνδρεια ένα σημαντικό χώρο προσέλκυσης επισκεπτών με αναφορά στον Μακεδονικό Αγώνα. Έκλεισε την παρέμβαση του συγχαίροντας τον Βουλευτή και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η περιοχή μπορεί να βρει διεξόδους εφόσον υπάρξει συνεργασία όλων των φορέων στην υλοποίηση ενεός καλού σχεδιασμού προτεραιοτήτων.
Εκπρόσωποι αγροτικών οργανώσεων μίλησαν για το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί η τοπική παραγωγή, με κυρίαρχο το πρόβλημα των τεύτλων και της λειτουργίας του Εργοστασίου Ζάχαρης. Εντοπίσθηκαν προβλήματα στον σχεδιασμό της αγροτικής οικονομίας και συγκεκριμένα στο τρίπτυχο "Ποιότητα-Έρευνα-Σχεδιασμός".

Έγιναν αναφορές στο πρόγραμμα απονιτροποίησης που εξαγγέλθηκε αλλά ποτέ δεν υλοποίησε η προηγούμενη κυβέρνηση και στην ανάγκη καλύτερης συνεταιριστικής οργάνωσης και εκπροσώπησης των αγροτών για να εκλείψουν τα φαινόμενα κερδοσκοπίας των μεσαζόντων.
Μεταξύ άλλων το λόγο πήρε και ο Μελέτης Σισμανίδης, που αναφέρθηκε στην ανάγκη επανασύστασης του κόμματος, το οποίο κατά την εκτίμηση του μπορεί και πρέπει να παίζει ρόλο στην ανάπτυξη της κοινωνίας. "Το κόμμα έχει μεταφερθεί στα βουλευτικά γραφεία και το μόνο που γίνεται είναι να κουβαλάνε προσκλήσεις και επιστολές", τόνισε ο κ. Σισμανίδης εξαπολύοντας ευθείες βολές στον Γραμματέα της Νομαρχιακής Οργάνωσης. Ο ίδιος αναφέρθηκε στην ανάγκη αξιοποίησης και προβολής της λαογραφίας της περιοχής και πρότεινε την ανέγερση αγάλματος του Μ. Αλεξάνδρου, ως συμβολικό σημείο προσέλκυσης επισκεπτών.
Ο Αντιδήμαρχος Πλατέος Σ. Ανδρονίδης, εξέφρασε τη διαφωνία του με τον Καλλικράτη, αλλά τόνισε ότι θα στηρίξει την προσπάθεια της κυβέρνησης για την καλύτερη εφαρμογή του προγράμματος. Δήλωσε παρών στα πολιτικά δρώμενα και μετά τη συνένωση των Δήμων, στέλνοντας πολιτικό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.
Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΛ Κ. Ναλμπάντης, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες προτάσεις έργων, πού πρέπει να μπουν σε προτεραιότητά με τα εξής:
-Γεωθερμία, που θα φέρει νέες επενδύσεις και θέσεις εργασίας
-Σύσταση Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών
-Παραχώρηση του πρώην Στρατοπέδου (722ΤΜΧ) στο Δήμο της Αλεξάνδρειας για τη δημιουργία Πολυχώρου ανάπτυξης ποικίλων δραστηριοτήτων.
-Ένταξη της Αλεξάνδρειας στα δρομολόγια του προαστιακού σιδηροδρόμου.
Η Δώρα Μπαλτατζίδου αναφέρθηκε στο σχέδιο Καλλικράτης το οποίο χαρακτήρισε αναπτυξιακό. Τόνισε ότι η Νομαρχιακή Επιτροπή επεξεργάζεται Αναπτυξιακό Σχέδιο για το νομό. Επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει ξεχωριστή μέριμνα για προσέλκυση επενδύσεων μέσα από το νέο Αναπτυξιακό Νόμο και το ΕΣΠΑ.
Εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας, αναφέρθηκαν σε θέματα που απασχολούν τον Εμπορικό κόσμο, όπως:
-Δημιουργία υποκαταστήματος ΔΕΗ στην Αλεξάνδρεια
-Δημιουργία υποκαταστήματος ΟΤΕ
-Δημιουργία υποκαταστήματος ΟΑΕΚ (πρώην ΤΕΒΕ).
-Επάνδρωση του Αστυνομικού τμήματος
-Προστασία από τη διείσδυση πολυκαταστημάτων και Κινέζικων.
-Αστική Συγκοινωνία με Μελίκη, στο πλαίσιο της συνένωσης των Δήμων.
-Αξιοποίηση της ΑΜΑΛΘΕΙΑ - Περιφερειακής Αγοράς Κουλούρας.

Ανακεφαλαίωση όσων ακούστηκαν έκανε ο Γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Αλεξάνδρειας Γρ. Γιοβανόπουλος και στη συνέχεια ο Βουλευτής Θ. Γικόνογλου είπε μεταξύ άλλων:
"Σήμερα ειλικρινά έχω ενθουσιαστεί από τη διάθεση που δείξατε όλοι να συνεισφέρετε με τις προτάσεις σας στην προσπάθεια να προωθήσουμε έργα και δράσεις στα κυβερνητικά κλιμάκια. Για την παραχώρηση του Στρατοπέδου ήδη έχουμε ξεκινήσει σε συνεργασία με το Δήμο επαφές με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και μας ζητήθηκε να υποβάλουμε ολοκληρωμένη μνελέτη. Ο Δήμαρχος έχει αναλάβει να γίνει η εκπόνηση αυτής της μελέτης από το Δήμο και στη συνέχεια θα γίνει η παραχώρηση.
Για τα αγροτικά ακούστηκαν πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις. Αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση είναι να αλλάξει εκ βάθρων το τοπίο στον αγροτοσυνεταιριστικό χώρο, έτσι ώστε οι αγρότες να αποκτήσουν μέσα από ισχυρές οργανώσεις μια ανταγωνιστική θέση στη διεθνή και εγχώρια αγορά.
Όλα τα θέματα που τέθηκαν στη σημερινή συνάντηση, είναι σοβαρά και θα έχουμε συνέχεια με πιο στενές συνεργασίες με τους αρμόδιους φορείς για να σχεδιάσουμε με σοβαρότητα τις προτάσεις που θα προωθούμε στην κυβέρνηση, γιατί η κυβέρνηση έχει ανάγκη να παίρνει όσο το δυνατόν πιο συγκροτημένες προτάσεις με τεκμηρίωση για να μπορεί σε όσο το δυνατόν πιο σύντομο χρόνο να τα εντάσσει στην κυβερνητική πολιτική".

4 σχόλια:

ΚΟΛΤΣΙΔΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ είπε...

Ελάχιστα είχε να προσφέρει μια τέτοια συνάντηση, περί ανέμων και υδάτων ο λόγος.
Αν οι όποιες συζητήσεις -
συναντήσεις
δεν στοχεύουν σε συγκεκριμένα μέτρα τα οποία θα είναι και εφικτά άμεσα και αναλωνόμαστε στα δήθεν εμπορευματικά αεροδρόμια,οδικός άξονας Κουλούρας - Σκύδρας (απαλλοτριώσεις-ψήφοι-χρήμα) και λοιπές παπαριές για να δουλεύουμε τον κόσμο όχι μόνο ουραγοί της χώρας θα γίνουμε
αλλά θα πέσουν μεγάλες πείνες στο κόσμο του ρουμλουκίου και σ΄όλο το Νομό,
εκτός των ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ του δημοσίου χρήματος μέσω των ΣΔΙΤ και λοιπών δημοσίων αναπτυξιακών έργων αφού αυτά έτσι κι αλλιώς επιδοτούνται με το 100% της επένδυσης απο κοινοτικούς και δημόσιους πόρους.
Τι θα γίνει κύριοι μετά την 1-1-2011 που η Ημαθία (λόγω περιφέρειας Κ. Μακεδονίας) θα πέσει στο 20% το ποσοστό της επιχορήγησης για αναπτυξιακά ιδιωτικά έργα,δεν νομίζω να πατήσει το πόδι του επενδυτής όταν θα έχουμε το ίδιο ποσοστό Ημαθία - Θεσσαλονίκη.
Άμεσα πρέπει να κινητοποιηθούν όλοι οι φορείς των Νομών Ημαθίας-Πέλλας-Πιερίας-Κιλκίς-Σερρών για να γίνει ξεχωριστή περιφέρεια απο την Θεσσαλονίκη - Χαλκιδική, και βάσει ποσοστού ΑΕΠ - ανεργίας - Ιδιομορφίας(Βασικές ιδιότητες μαζί με τον πληθυσμό για να αναγνωρισθεί μια περιφέρεια)και όχι παιχνίδια πολιτικά στα οποία πρός το παρόν συμφώνησαν και τα μεγάλα ονόματα του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ Θεσσαλονίκης ώστε να μείνει ως έχει η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.Αν καταφέρουμε να γίνει χωριστή περιφέρεια, λόγω του ότι δεν θα ξεπερνάμε το 75% του ΑΕΠ του μέσου όρου της Ευρωπαικής Ενωσης θα έχουμε ενισχύσεις 60% για το ΕΣΠΑ 2007-2013 και επιπλέον θα παραμείνουμε επιλέξιμη περιφέρεια για στήριξη και στην επόμενη περίοδο συνοχής της Ε.Ε.
Οπότε καταλαβαίνετε οτι μαζί με τις αγροτικές ασχολίες δίνεται η δυνατότητα στον πολίτη αυτών των περιοχών να δραστηριοποιηθεί και με κάτι άλλο αφού τα ποσοστά επιδοτήσεων θα είναι πολύ μεγάλα,δημιουργώντας έτσι και θέσεις εργασίας. Γιά το συγκεκριμένο θέμα (χωριστή περιφέρεια)είχα ενημερώσει τους πέντε νομάρχες το 2005 με επιστολή-ανάλυση τεκμηριωμένη αλλά κανείς δεν κούνησε τα χέρια του,γιατί άλλωστε αφού όπως είπαμε αυτοί ως δημόσιο είναι στο 100% η επιδότηση των όποιων έργων έχουν κάνει ή θα κάνουν στο μέλλον.

Ανώνυμος είπε...

χονδρό το παιχνίδι με τη γεωθερμία.
πολύ μαρμίτα....
άντε να βρούμε τώρα τη ...ΓΑΙΟ....ΑΚΤΩΡ,
να κάνουμε καμμιά σύμβαση ......παραχώρησης,να δει κανα αλάνι δήμαρχος άσπρη μέρα.
(χωρίς κίνδυνο να τον ματσουκώσουν).

Ανώνυμος είπε...

O MEΛΕΤΗΣ ΕΡΙΧΝΕ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ
ΚΑΙ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΚΑΝΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕ.
ΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ;
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΗΡΕ 300 ΨΗΦΟΥΣ ΣΤΗ ΝΙΚΟΜΗΔΕΙΑ, ΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΠΟ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Ο ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΥΝΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ
Ν. ΝΙΚΟΜΗΔΕΙΑ, ΚΑΙ ΠΗΡΕ 18 ΜΟΝΟ ΨΗΦΟΥΣ !!!
Ξ Ε Φ Τ Υ Λ Α .-