Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΑΝ ΑΣΒΟ ΣΤΟΝ ΑΜΜΟ ΗΜΑΘΙΑΣ

Με επιτυχία στέφθηκε ο απεγκλωβισμός ενός ασβού την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2006 που είχε πέσει σε ένα πηγάδι άντλησης νερού ποτίσματος σε αγροτική περιοχή κάτω από τη Βέροια πηγαίνοντας προς το χωριό Άμμο από την περιφερειακή οδό.
Η ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό ειδοποιήθηκε από τον αγρότη κ. Νίκο Ραπτόπουλο στο χωράφι του οποίου εγκλωβίστηκε το ζώο. Με τη σειρά της η Ομάδα ήρθε σε επικοινωνία με το Δασαρχείο και την Πυροσβεστική Υπηρεσία και η οποία με τα κατάλληλα μέσα κατάφερε και απεγκλώβισε το ζώο το οποίο μες την ατυχία του είχε την τύχη να εντοπιστεί εγκαίρως από τον αγρότη.
Με ένα λάσο οι πυροσβέστες κατάφεραν και έβγαλαν τον ζώο από το πηγάδι βάθους 4-5 μέτρων και αφέθηκε ελεύθερο αφού ευτυχώς δεν έφερε κανένα τραύμα.
Η ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό, συγχαίρει την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την απελευθέρωση του ζωντανού και ευελπιστεί στην συνέχεια της συνεργασίας.
Kαι λίγες πληροφορίες για τον ασβό.
Ο ασβός είναι το μεγαλύτερο θηλαστικό της οικογένειας των Μουστελιδών. Το σώμα του έχει μήκος 60 εκατ. και η ουρά του 20 εκατ. Το κεφάλι του είναι μακρουλό και καταλήγει σε ρύγχος. Έχει δυνατά δόντια, μάτια μάλλον μικρά, τα αυτιά του είναι στρογγυλωπά και έχουν κλίση προς τα πλάγια. Το σώμα του είναι χοντρό, τα πόδια του κοντά και δυνατά. Έχει πέντε δάκτυλα με μακριά κυρτά νύχια που τον βοηθούν πολύ στο σκάψιμο.
Είναι νυκτόβιο ζώο. Όταν δύσει ο ήλιος, βγαίνει να αναζητήσει την τροφή του. Αυτή αποτελείται κυρίως από έντομα, σκουλήκια, σαλιγκάρια ενώ του αρέσει πάρα πολύ το μέλι και δεν περιφρονεί τις ρίζες και τους καρπούς. Κατά το τέλος του φθινοπώρου κλείνεται στη φωλιά του, όπου κοιμάται σχεδόν όλο το χειμώνα.
Ομάδα Παρέμβαση για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6973015459- 6947376507-6977646360

Δεν υπάρχουν σχόλια: