Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΚΑΡΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Ο δημότης του δήμου Αλεξάνδρειας Βαγγέλης Καρανίκας δημοσίευσε επιστολή στην εφημερίδα "Ο ΠΟΛΙΤΗΣ" στην οποία κάνει αναφορά και στο πρόγραμμα ΄ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ" του δήμου Αλεξάνδρειας.
Η ΕΔΑΝΑΛ, η δημοτική επιχείρηση που έχει την ευθύνη του προγράμματος και ειδικότερα η υπεύθυνη του προγράμματος έστειλε επιστολή στην οποία απαντά στις αναφορές του δημότη.
Η απάντηση είναι η εξής:
ΤΟ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ.
Εργαζόμαστε στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» που υλοποιείται από το Δήμο Αλεξάνδρειας από το Σεπτέμβριο του 2004.
Ένα πρόγραμμα που προσφέρει τα μέγιστα σε πολλούς ηλικιωμένους, ΑμΕΑ και σε συνανθρώπους μας που ζουν και είναι μόνοι τους.
Είναι ένα πρόγραμμα που στην εποχή της αποξένωσης και της μοναξιάς προσφέρει την ανθρώπινη επαφή, τη φροντίδα και τη σωματική και ψυχολογική στήριξη σε ανθρώπους που βιώνουν τις δυσκολίες της ζωής.
Καθημερινά δίνουμε εδώ και χρόνια, σ αυτό το πρόγραμμα ένα μεγάλο κομμάτι από τη ζωή μας σε χρόνο, σε κόπο και κυρίως σε συναίσθημα.
Νιώθουμε πολύ όμορφα που μέσα απ την εργασία μας δίνουμε χαρά, ελπίδα και φροντίδα σε αυτούς τους συνανθρώπους μας. Μέσα σε αυτά τα χρόνια έχουμε επισκεφθεί προσφέροντας τις υπηρεσίες μας σε 500 άτομα, πολύ περισσότερα από αυτά που το πρόγραμμα προβλέπει.
Διαβάζοντας σε εφημερίδα ότι «Έκοψαν τη «Βοήθεια στο σπίτι» από κατάκοιτη γυναίκα» νιώσαμε να ακυρώνεται όλο αυτό που καθημερινά κάνουμε και λειτουργούμε. Κυρίως όμως νιώσαμε ότι κάποιοι μας θεωρούν «απλούς υπαλλήλους» και όχι ανθρώπους ευαίσθητους με άποψη για την ανθρώπινη υπόσταση και τις δυσκολίες των μοναχικών ανθρώπων και της τρίτης ηλικίας.
Μας προσβάλλει σαν επιστήμονες, σαν εργαζόμενους, σαν ανθρώπους να πιστεύουν ότι θα μπορούσαμε να στερήσουμε τη φροντίδα από κάποιον συνάνθρωπο μας που την έχει ανάγκη και την έχει ζητήσει, μόνο και μόνο επειδή μας το ζήτησε ο Πρόεδρος.
Δηλώνουμε υπεύθυνα δημόσια ότι ουδέποτε δεχτήκαμε εντολή από τον υπεύθυνο πρόεδρο της Ε.Δ.ΑΝ.ΑΛ. κο Μιχαλακάκη να στερήσουμε τις υπηρεσίες μας από κάποιον συνάνθρωπο μας. Το ίδιο υπεύθυνα δηλώνουμε ότι όσα χρόνια εργαζόμαστε είχαμε την απόλυτη στήριξη του προέδρου ο οποίος με μεγάλη ευαισθησία απέναντι στους συνανθρώπους λειτουργούσε και λειτουργεί με τον καλύτερο τρόπο το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».
Δε θα μπούμε στην παρουσίαση στοιχείων για όσα η εφημερίδα αναφέρει γιατί είναι προσωπικά δεδομένα, υπάρχουν όμως στα επίσημα αρχεία του προγράμματος όπου όλα τα περιστατικά καταγράφονται καθημερινά.
Νομίζουμε όμως προτού δημοσιευτεί , όποια πληροφορία ή καταγγελία, θα ήταν καλό να γίνει μια άμεση επικοινωνία μεταξύ εφημερίδας και εκείνων που είναι υπεύθυνοι, στην προκειμένη περίπτωση με εμάς, έχοντας υπόψη ότι ένας τίτλος άρθρου χωρίς ενημέρωση, λειτουργεί παραπλανητικά και δημιουργεί σύγχυση, ανησυχία και καχυποψία στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη το «Βοήθεια στο σπίτι» και ακυρώνει την προσπάθεια που τόσα χρόνια καταβάλλουμε για την αξιοπιστία του προγράμματος. Εμείς θα συνεχίσουμε με το ίδιο ενδιαφέρον και αγάπη να παρέχουμε στους συνανθρώπους μας τη φροντίδα και τη στήριξη που έχουν ανάγκη, όχι μόνο σαν εργαζόμενοι, αλλά και σαν άνθρωποι.
Ευχαριστούμε.
Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
ΜΑΤΡΑΚΑ ΦΑΝΗ
ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: