Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Η ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΟΥ ΛΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ "Τ66"

Οι τρόποι αντιμετώπισης της ρύπανσης της Τάφρου 66 και του Λουδία κατά τη θερινή περίοδο ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Γ.Γ. της Περιφέρειας Μαρία Λιονή, οι Νομάρχες Πέλλας και Ημαθίας Μιχάλης Καρασμάνης και Κώστας Καραπαναγιωτίδης, η Προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής Αγγελική Ωραιοπούλου, στελέχη των Διευθύνσεων Περιβάλλοντος και Υδάτων της Περιφέρειας και των δύο Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων. (Από την Ημαθία ο Προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος Γιώργος Μπαρμπαρούσης).
Με στόχο τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο να είναι ακόμη καλύτερα τα αποτελέσματα και οι μετρήσεις ρύπανσης στην Τάφρο 66, θα πραγματοποιηθεί νέα ευρεία σύσκεψη μέσα στο Μάρτιο, σε τόπο που θα οριστεί σύντομα, με τη συμμετοχή στελεχών της Περιφέρειας, των δύο Νομαρχιών, των εμπλεκομένων Δήμων, των βιομηχανιών κ.α. Η Γ.Γ. της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας δεσμεύθηκε επίσης για την εκπόνηση ειδικού διαχειριστικού σχεδίου για την αντιπλημμυρική προστασία και τον καθαρισμό της Τάφρου 66 και έδωσε εντολή στις Υπηρεσίες της για άμεση εκπόνηση σχετικής μελέτης.
Στο τέλος της σύσκεψης ο Νομάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης ευχαρίστησε την κ. Λιονή για την πραγματοποίηση της σύσκεψης, τονίζοντας ότι οι Υπηρεσίες της Ν.Α. Ημαθίας θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά ώστε να ελαχιστοποιηθεί κάθε μορφή όχλησης στους περιοίκους και στην ίδια την Τάφρο 66, δεδομένου ότι οι υδάτινοι αποδέκτες αποτελούν τμήμα των αναπτυξιακών σχεδιασμών της Ημαθίας, με το φυσικό τους κάλλος και τις παραγωγικές δραστηριότητες που φιλοξενούν.

3 σχόλια:

ΚΟΛΤΣΙΔΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ είπε...

μπορεί κάποιος να μου αριθμήσει τις
συσκέψεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια για τη ρύπανση της τάφρου 66;...............

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΟΛΤΣΙΔΑΣ
ΛΕΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ
ΤΟΝ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

Ανώνυμος είπε...

STOY KOYFOY THN PORTA OSO
UELEIS BRONTA.