Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΛΛ. ΓΟΝΕΩΝ 4ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

Ίδρυση και λειτουργία παραρτήματος στο καταυλισμό των τσιγγάνων στο Εργοχώρι
Αξιότιμοι κοι, κες
Επειδή εδώ και αρκετές μέρες από επίσημες και ανεπίσημες πηγές πληροφορηθήκαμε την προσπάθεια κάποιων κύκλων να αποδοθεί το παράρτημα που λειτουργεί στον καταυλισμό των τσιγγάνων στο Εργοχώρι στο σχολείο μας, το Δ.Σ. του συλλόγου μας συνεδρίασε σήμερα Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010 και ομόφωνα κατέληξε στις παρακάτω αποφάσεις, τις οποίες και σας γνωστοποιούμε δια της παρούσης επιστολής:
1. Στο 4ο Δ.Σ. Βέροιας φοιτούν εδώ και πολλά χρόνια, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, τσιγγανόπαιδες που προέρχονται από την περιοχή του Τριφυλλοπάζαρου. Σύμφωνα με την πληροφόρηση που διαθέτουμε οι σχέσεις των εν λόγω ROM με αυτούς του Εργοχωρίου δεν είναι καθόλου καλές. Επομένως, η παράλληλη φοίτηση μεγάλου αριθμού παιδιών από τους ROM Εργοχωρίου στο σχολείο μας θα επιφέρει τεράστια προβλήματα.
2. Επειδή η περιοχή του καταυλισμού των τσιγγάνων, σύμφωνα με τους χάρτες κατανομής του μαθητικού πληθυσμού που διαθέτουμε και συνημμένα σας αποστέλλουμε, δεν ανήκει στο σχολείο μας, η οργανικότητα του παραρτήματος δε θα πρέπει να μας αποδοθεί. Από αυτή τη θέση δεν είμαστε διατιθέμενοι να υποχωρήσουμε ούτε βήμα.
3. Οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής των γεωγραφικών ορίων της περιοχής, προκειμένου να μας αποδοθεί το παράρτημα των τσιγγανοπαίδων, για μας συνιστά μεθόδευση σε βάρος του σχολείου μας και ως τέτοια θα αντιμετωπιστεί.
4. Επειδή πιστεύουμε ότι:
α) η μακρόχρονη φοίτηση όλων αυτών των παιδιών με τις πολιτισμικές ιδιαιτερότητες στο παράρτημα συνιστά γκετοποίηση
β) οι μαθητές αυτοί θα πρέπει απαραίτητα να φοιτήσουν όσο το δυνατόν συντομότερα σε κανονικά σχολεία
γ) η φοίτηση, όμως, όλου αυτού του ιδιαίτερου μαθητικού πληθυσμού σε ένα σχολείο – όποιο κι αν είναι αυτό - θα διαταράξει την ηρεμία του και θα υποβαθμίσει δραματικά την παρεχόμενη εκπαίδευση
είμαστε ανοιχτοί στο ενδεχόμενο, αφού πρώτα καταγραφούν οι τσιγγανόπαιδες και οι αλλοδαποί που φοιτούν σε όλα τα όμορα σχολεία, να πάρουμε το ποσοστό που μας αναλογεί.
Θεωρούμε ότι είναι η μόνη δίκαιη λύση που διασφαλίζει τη μη υποβάθμιση κανενός σχολείου και τη φοίτηση αυτού του ευαίσθητου μαθητικού πληθυσμού σε κανονικά σχολεία. Έχουμε την ακλόνητη πεποίθηση πως με αυτή μας τη θέση συμβάλλουμε στην επίλυση του προβλήματος στο βαθμό, φυσικά, που μας αναλογεί.
Τέλος, σας γνωστοποιούμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να αντιδράσουμε δυναμικά σε οποιαδήποτε απόπειρα να δρομολογηθούν άλλες «λύσεις» σε βάρος του σχολείου μας.
Το Δ.Σ.
του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων
μαθητών 4ου Δ.Σ. Βέροιας

Δεν υπάρχουν σχόλια: