Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

«ΣΚΑΚΙ 2010» ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 6ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΒΑΣΙΛΩΝ.

Στις 17 Φεβρουαρίου 2010, στη φιλόξενη Βιβλιοθήκη τού 6ου Γυμνασίου Βέροιας, οι μαθητές τού σχολείου που υλοποιούν Πολιτιστικό Πρόγραμμα με θέμα το «Σκάκι» συναντήθηκαν με μαθητές τής αντίστοιχης ομάδας Πολιτιστικού Προγράμματος τού Γυμνασίου Καβασίλων.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο κ. Καισαρίδης Γιάννης, Υπεύθυνος Πολιτιστικών Προγραμμάτων στη Β΄/θμια Εκπαίδευση τού νομού μας, ενώ την παρακολούθησαν σε διάφορες φάσεις της καθηγητές και μαθητές τού σχολείου.
Η ομάδα τού Γυμνασίου Καβασίλων έφτασε στις 10 π.μ. Τη συνόδευαν οι υπεύθυνοι καθηγητές τού Πολιτιστικού Προγράμματος, κύριοι Αντωνόπουλος Ευάγγελος και Μακρίδης Κυριάκος. Μετά από το καλωσόρισμα και μια γρήγορη ξενάγηση στους χώρους τού σχολείου από μαθητές και μαθήτριες τού 6ου Γυμνασίου, άρχισαν οι αγώνες στο χώρο τής Βιβλιοθήκης τού σχολείου, ο οποίος είχε διαμορφωθεί κατάλληλα.
Μετά τον πρώτο αγώνα, έγινε διάλειμμα και όλοι οι συμμετέχοντες «τίμησαν» με το παραπάνω τις πολλές λιχουδιές που ετοίμασε και πρόσφερε απλόχερα η Υποδιευθύντρια τού σχολείου, κυρία Σουμελίδου Μαρία. Με γεμάτο πλέον το στομάχι, και έχοντας ξεπεράσει το αρχικό μούδιασμα, τα παιδιά ρίχτηκαν στο δεύτερο αγώνα, με διαφορετικό, αυτή τη φορά, αντίπαλο. Στο τέλος, οι μαθητές ζήτησαν να παίξουν εναντίον των καθηγητών τους, παράκληση που εισακούστηκε και πραγματοποιήθηκε με έντονο ενδιαφέρον. Νικητές αναδείχθηκαν οι μαθητές, καθώς οι καθηγητές υπερέβησαν το όριο τού χρόνου σκέψης (Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε με σκακιστικό ρολόι).
Στο τέλος όλοι ικανοποιημένοι χωριστήκαμε με αμοιβαίες υποσχέσεις για συνέχιση τής ωραίας αυτής προσπάθειας. Εξάλλου, παρόμοια συνάντηση μεταξύ των δύο σχολείων πραγματοποιήθηκε πέρσι την ίδια εποχή στο Γυμνάσιο Καβασίλων.
Έλαβαν μέρος από το Γυμνάσιο τών Καβασίλων οι μαθητές: Γρηγορόπουλος Αλέξανδρος, Κεντοσβίλι Στέλιος, Κούκλας Γιάννης, Νικολόπουλος Δημήτρης, Τασιόπουλος Κώστας, Τριανταφυλλόπουλος Απόστολος, Τσίπη Μαρία, Φουνταλής Κώστας, ενώ από το 6ο Γυμνάσιο συμμετείχαν οι: Γκέκα Δέσποινα, Γκότσης Δημήτρης, Ζαφείρης Νίκος, Ζαρογιάννης Αλέξανδρος, Μουρατίδης Παναγιώτης, Παρχαρίδη Ζωή, Τσακελίδης Γιώργος, Τσιαβλίδης Δωρόθεος.
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους!
Ο υπεύθυνος καθηγητής
του Πολιτιστικού Προγράμματος
τού 6ου Γυμνασίου Βέροιας
Κανελλίδης Αναστάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: