Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

ΜΠΑΤΖΕΛΗ: METΡΑ ΓΙΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ 250 εκ € ΕΤΗΣΙΩΣ


Στην εξοικονόμηση ενός ποσού 250 εκατ. ευρώ το χρόνο που θα "ελαφρώσει" τον κρατικό προϋπολογισμό και θα επιστραφεί στους Έλληνες αγρότες (το ποσό αυτό προέρχεται από πρόστιμα που πληρώνει η χώρα μας κάθε χρόνο στην Ε.Ε. λόγω της κακοδιαχείρισης των κοινοτικών πόρων) στοχεύουν τα μέτρα της νέας αγροτικής πολιτικής.

Όπως δήλωσε η Μπατζελή μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο για το πρόγραμμα σταθερότητας της οικονομίας έχουν δρομολογηθεί ήδη τρεις διαρθρωτικές αλλαγές (επαναδιαπραγμάτευση επιχειρησιακών προγραμάτων ΕΣΠΑ, αναδιάρθρωση υπηρεσιών υπουργείου και συνένωση εποπτευόμενων οργανισμών) και τέσσερις παρεμβάσεις που αφορούν την εξυγίανση του κυκλώματος της αγοράς ώστε οι αγρότες να διαθέτουν τα προϊόντα τους σε καλύτερες τιμές και ο καταναλωτής να πληρώνει λιγότερα.

"Αν για κάθε χώρα το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης αποτελεί ένα απλό σχέδιο για την εθνική οικονομία και για τον Υπουργό Οικονομικών, για μας το πρόγραμμα αυτό πρέπει να αποτελέσει μία απαραβίαστη κοινωνική συμφωνία και μία συμφωνία διαθεσμική\" είπε η υπουργός.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

250 KI΄ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΚΙ΄ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ,
ΟΤΙ ΠΕΙΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΡΗ, ΠΟΥ ΤΙΣ ΒΡΙΣΚΕΙΣ
ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟ.

Ανώνυμος είπε...

fantastich