Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

4o ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ

Το παράρτημα της Ε Μ Ε του Ν. Ημαθίας πραγματοποίησε στον Άγιο Νικόλαο Νάουσας με μεγάλη επιτυχία το πρώτο Μαθηματικό Καλοκαιρινό Σχολείο (Μ Κ Σ) τον Αύγουστο του 2007 και ευτύχησε να δει την πρωτοπόρα αυτή δράση του να μετατρέπεται σε θεσμό που επεκτάθηκε με νέα Μ Κ Σ που λειτούργησαν παράλληλα σε άλλα σημεία της Ελλάδας. Με τη γνώση και την εμπειρία που διαθέτουμε συνεχίζουμε την προσπάθεια μας οργανώνοντας και αυτό το καλοκαίρι το 4ο Μαθηματικό Καλοκαιρινό Σχολείο στον Άγιο Νικόλαο Νάουσας.


Το 4ο Μ Κ Σ θα λειτουργήσει από 1 Αυγούστου – 7 Αυγούστου 2010. Οι μαθητές θα διαμένουν στα Ξενοδοχεία «ΒΕΡΜΙΟΝ» και «ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ». (Πληροφορίες στον ιστότοπο: www.naoussa.gr). Τα ξενοδοχεία βρίσκονται στο εξαιρετικού φυσικού κάλους πάρκο του Αγίου Νικολάου Νάουσας το οποίο διαθέτει γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, τένις, βόλεϊ και διαμορφωμένες δασικές εκτάσεις για περιπάτους και επαφή των μαθητών με των σπάνιο φυσικό πλούτο της περιοχής. Από φέτος στην διάθεση των μαθητών μας θα είναι ένα υπερσύγχρονο κολυμβητήριο και γυμναστήριο ολυμπιακών προδιαγραφών που μόλις εγκαινιάσθηκε και λειτουργεί στο χώρο του πάρκου. Η διαμονή θα είναι σε δίκλινα, τρίκλινα ή τετράκλινα κλιματιζόμενα δωμάτια.
Τα μαθήματα θ΄ αρχίσουν τη Δευτέρα 2 Αυγούστου 9.00 το πρωί και θα τελειώσουν την Παρασκευή 6 Αυγούστου. Καθημερινά τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σε 5 διδακτικές ώρες, από 9.00 π.μ. – 13.45μ.μ.
Το πρόγραμμα διδασκαλίας, η ύλη και οι καθηγητές που θα διδάξουν, θα τελούν υπό την εποπτεία και επιστημονική καθοδήγηση της Επιτροπής Διαγωνισμών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και ειδικευμένων συνεργατών του παραρτήματός μας.
Σε κάθε μαθητή, με την άφιξη του στις εγκαταστάσεις του 4ου Μ. Κ. Σ. θα δίνεται τσάντα που θα περιέχει σημειώσεις των μαθημάτων ανάλογες με την τάξη του. Προγραμματίζονται επίσης επίκαιρες διαλέξεις από επιφανείς επιστήμονες.
Οι μαθητές, τον ελεύθερο χρόνο τους, μπορούν να τον αφιερώσουν όπως αυτοί θέλουν με αθλοπαιδιές στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του πάρκου υπό την επίβλεψη γυμναστών. Ακόμη τις απογευματινές ώρες μπορούν όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν μαθήματα κολύμβησης, εφ’ όσον το επιτρέπουν οι γονείς τους, με την επίβλεψη και φροντίδα του ειδικευμένου προσωπικού που διαθέτει το κολυμβητήριο.
Τα γεύματα των παιδιών πρωί, μεσημέρι, βράδυ θα επιλεγούν από το ειδικό προσωπικό του Ξενοδοχείου και θα ανταποκρίνονται στις σωματικές και πνευματικές τους ανάγκες .
Όλοι οι μαθητές θα έχουν πλήρη ασφάλεια. Οι χώροι διαμονής θα φυλάσσονται όλο το 24ωρο από τις υπηρεσίες ασφαλείας του Ξενοδοχείου, αλλά και από άτομα που θα ανήκουν στην οργανωτική επιτροπή του Μ. Κ. Σ.
Το κόστος συμμετοχής για κάθε μαθητή ανέρχεται στο ποσόν των 480€ και τη φόρμα συμμετοχής μπορεί να τη βρει ο κάθε ενδιαφερόμενος στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Παράρτημα Ν. Ημαθίας (www.emeimathias.gr) στα σχολεία φοίτησης και σε γνωστούς εκπαιδευτικούς ιστότοπους.
Ο γονέας του μαθητή που επιθυμεί να εγγραφεί συμπληρώνει το Ατομικό Δελτίο Μαθητή, την Υπεύθυνη Δήλωση και καταθέτει προκαταβολή 100 € στον παρακάτω λογαριασμό:
ALPHA BANK IBAN : GR 60 0140 8300 8300 0231 0011 099
(Δικαιούχος Ελευθέριος Ασβεστόπουλος)
Το αντίγραφο του δελτίου κατάθεσης της προκαταβολής στη τράπεζα και το ατομικό δελτίο συμμετοχής πρέπει να αποσταλούν με FAX στο 2331067174 ή ταχυδρομικά ή e-mail στα γραφεία του Παραρτήματος.
Επειδή ο αριθμός των θέσεων είναι συγκεκριμένος θα παρακαλούσαμε οι μαθητές που ενδιαφέρονται να επισκεφθούν την ιστοσελίδα μας (www.emeimathias.gr) ώστε να ενημερωθούν πληρέστερα και να εγγραφούν έγκαιρα. Θα ακολουθηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
Οι εγγραφές ξεκινούν 1 Φεβρουαρίου και τελειώνουν 31 Μαρτίου 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια: