Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

ΠΟΡΕΙΑ Π.Α.ΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας για την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, πραγματοποίησε χθες το πρωΐ το ΠΑΜΕ στην πλατεία Ωρολογίου στα πλαίσια της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας.
Από το βήμα η κ. Ιωάννα Σοφρόνωφ, μέλος της γραμματείας Ημαθίας του ΠΑΜΕ, περιέγραψε με αριθμούς την Ελληνική πραγματικότητα λέγοντας ότι στις 300.000 άνεργους, προστίθενται οι δεκάδες χιλιάδες των προγραμμάτων stage, των συμβασιούχων της Ελληνικής Χαλυβουργίας, της Siemens του Λαναρά, της ELITE, της KΡΕΜΕΚΟ, του Γηροκομείου Αθήνας και δεκάδων άλλων, ενώ οι δήθεν εκπρόσωποι των εργαζομένων στη ΓΣΕΕ συζητούν με τους βιομήχανους για το πόσα θα χάσει η εργατική τάξη ώστε να διατηρηθεί η ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη των καπιταλιστών.
Η κ. Σοφρόνωφ μίλησε ακόμα για τους χιλιάδες απλήρωτους εργάτες στα εργοστάσια, για τη δίχρονη καθυστέρηση των εφάπαξ των Δημοσίων και για την αύξηση ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης.
Εκτός από την κ. Σοφρόνωφ, στα προβλήματα των συνταξιούχων και της αγροτικής τάξης, με ιδιαίτερη έμφαση στο ροδάκινο, αναφέρθηκαν ο κ. Γιώργος Κουτσιούκης, Πρόεδρος των Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας και ο κ. Τάκης Τσαγκαλίδης, εκ μέρους της Παναγροτικής Συσπείρωσης. Μετά το τέλος των ομιλιών ακολούθησε πορεία προς την πλατεία Ελιάς, κατά τη διάρκεια της οποίας ακούσθηκαν συνθήματα κατά της πολιτικής της νέας κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: