Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

ΕΠΤΑ ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΠΛΑΤΕΟΣ ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ!!

O καιρός έχει γυρίσματα λέει μια λαϊκή ρήση και ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του προέδρου της ΔΕΥΑ Πλατέος Χρήστου Παντόπουλου. Εκεί που είχε υποβάλλει, αυτός και το ΔΣ της επιχείρησης, το 2007 αγωγή κατά του πρώην προέδρου Γιώργου Δούμπλα και του ζητούσαν 80 χιλιάδες ευρώ (αθωώθηκε για την υπόθεση ο πρώην πρόεδρος) καταδικάστηκαν σε επτά μήνες φυλάκιση διότι κρίθηκαν ένοχοι για "συκοφαντική δυσφήμηση".
Ο πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑ Πλατέος Χρήτος Παντόπουλος, ο αντιπρόεδρος Κυριάκος Κυτούδης και τα μέλη του ΔΣ κ. Ιακωβίδης και Ελευθεριάδου κρίθηκαν ένοχοι για την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης την Παρασκευή από το τριμελές πλημμελειοδικείο της Βέροιας. Οι δικαστές αποφάσισαν ότι τελέσθηκε το αδίκημα και επέβαλλαν την ποινή των 7 μηνών στον καθένα από τους καταδικασθέντες οι οποίοι άσκησαν έφεση και αναμένουν να δικαστούν σε δεύτερο βαθμό και βέβαια να αθωωθούν.
Να θυμίσουμε ότι ο πρώην πρόεδρος Γ. Δούμπλας είχε κατηγορηθεί έντονα μέσα στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου ότι κακώς και με σκοπιμότητα κινήθηκε και κατέθεσε ποσό 80 χιλιάδων ευρώ στον λογαριασμό της ΔΕΥΑ στην ΑΤΕ Πλατέος που ωστόσο ήταν δεσμευμένος από πιστωτή της επιχείρησης.
Κατηγορήθηκε ότι το έκανε σκόπιμα ώστε να εξυπηρετήσει τον πιστωτή. Μετά από λίγο διάστημα το ΔΣ της επιχείρησης καταθέτει αγωγή με την οποία ζητά να καταδικαστεί ο πρώην πρόεδρος και να επιστρέψει τα χρήματα αυτά από την τσέπη του.
Η αγωγή απορρίφθηκε από τους δικαστές και τότε ο κ. Δούμπλας κατέθεσε μήνυση εναντίον τους για συκοφαντική δυσφήμηση.
Ο μηνυτής είχε ως μάρτυρες τους κ. Δριστά, Γιοβαννόπουλο και Κανακάρη (απουσίαζε για υπηρεσιακούς λόγους)και δικηγόρο τον Γ. Ακριβόπουλο και οι κατηγορούμενοι είχαν ως μάρτυρες τον δήμαρχο Δημητριάδη (απουσίαζε) και την συνταξιούχο πρώην υπάλληλο της ΑΤΕ Πλατέος κ. Ατσάλου και δικηγόρο τον κ. Παυλίδη.
Τις επόμενες μέρες ο Γ. Δούπλας θα προβεί σε δηλώσεις τόσο στον γραπτό τύπο όσο και δια μέσω του Ράδιο Αλεξάνδρεια 97,7fm.
*Στην φωτογραφία πάνω αριστερά ο Χρ. Παντόπουλος και δίπλα του ο Κ. Κυτούδης. Κάτω ο δήμαρχος και η κ. Ελευθεριάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: