Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

ΝΕΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Τρεις ανήλικους έπιασε η αστυνομία της Αλεξάνδρειας με αφορμή το γεγονός ότι επιτέθηκαν και αφαίρεσαν ποσό γύρω στα 25€ από παιδιά που έλεγαν τα κάλαντα στους δρόμους της πόλης.
Το γεγονός αυτό θα πρέπει να σημάνει συναγερμό στους αρμόδιους φορείς και να σηκώσουν μανίκια ώστε να δρομολογήσουν τρόπους αντίδρασης γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα ξεφύγει η κατάσταση και η εγκληματικότητα των νέων θα αυξηθεί με απρόβλεπτες συνέπειες.
Πριν από έναν και πλέον χρόνο είχε γίνει ένα άκρως δυσάρεστο περιστατικό στο Δημοτικό Αμφιθέατρο όταν παρέα νεαρών είχαν ξυλοκοπήσει σοβαρά έναν συνομήλικό τους με αποτέλεσμα να τον στείλουν για νοσηλεία στο νοσοκομείο Βέροιας. Τότε, είχε αποφασιστεί μετά από πρόταση του δημοτικού συμβούλου Νίκου Μύρου να συσταθεί και να λειτουργήσει η Επιτροπή κατά της Εγκληματικότητας Όμως, ουδέποτε συστάθηκε και πολύ περισσότερο λειτούργησε.
Είναι ένα δείγμα της ελληνικής νοοτροπίας που δεν αντιδρούμε ει μη μόνον όταν έρθει το πρόβλημα στην πόρτα μας.
Η επιτροπή αυτή σε συνεργασία με την αστυνομία, τους δικαστικούς λειτουργούς, τους δικηγόρους που έχουν σχέση με την νεανική παραβατικότητα, επιστήμονες που έχουν ασχοληθεί με το ζήτημα σε άλλες πόλεις και έχουν εμπειρία, με τα σχολεία της περιοχής και τους δασκάλους των νέων καθώς επίσης και τα σωματεία και συλλόγους που λειτουργούν στην περιοχή θα συναποτελέσουν αρχικά το σώμα εκείνο που θα από κοινού θα δρομολογήσει τις πολιτικές που πρέπει να υλοποιηθούν και στην συνέχεια οι ειδικοί θα κληθούν να τις εξειδικεύσουν και μετά να εφαρμοστούν σε κάθε κατηγορία νέων.
Χρειάζεται δουλειά, επιμονή και προγραμματισμός με τον έμφυτο ενθουσιασμό που πρέπει να έχει κανείς για τέτοιες δράσεις.
Το θέμα είναι σοβαρό και ως τέτοιο θα πρέπει να το δει η διοίκηση του δήμου Αλεξάνδρειας τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: