Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

ΓΙΚΟΝΟΓΛΟΥ: ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΜΠΑΤΖΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ

Με αφορμή τις πρόσφατες εξαγγελίες της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Μπατζελή, για τη στήριξη του εισοδήματος των ροδακινοπαραγωγών μετά τη σύσκεψη της 1ης Δεκεμβρίου, και με αφορμή φήμες που διασπείρονται και προκαλούν σύγχυση στον αγροτικό κόσμο με σκοπό τον αποπροσανατολισμό της ηγεσίας του Υπουργείου, ο Βουλευτής Ημαθίας Θανάσης Γικόνογλου έστειλε υπόμνημα με επισημάνσεις για την ομαλή κατανομή των πιστώσεων και έθεσε μεταξύ άλλων υπόψιν της Υπουργού τα εξής:
Η στήριξη της τιμής του ροδάκινου που θα δοθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό δεν μπορεί να είναι ίσης αξίας για τα ροδάκινα που συλλέχθηκαν και εμπορεύτηκαν για μεταποίηση ή κατάψυξη και εκείνων που έμειναν στο χωράφι ασυγκόμιστα. Δηλαδή, αυτά που αξιοποιήθηκαν βιομηχανικά με εκείνα που έμειναν στο χωράφι δεν μπορεί να έχουν την ίδια τιμή στήριξης, γιατί για τα πρώτα υπάρχει η επιβάρυνση με έξοδα συγκομιδής και μεταφοράς.
Οι όποιες χρηματοδοτήσεις στήριξης των παραγωγών δοθούν τελικά, δεν πρέπει να περάσουν από τις Συνεταιριστικές Οργανώσεις όπου θα υποστούν απομείωση κρατήσεων σε βάρος των αγροτών. Οι ενισχύσεις αυτές πρέπει να χορηγηθούν μέσω των προσωπικών τραπεζικών λογαριασμών των αγροτών.
Αναφορικά με την χορήγηση αποζημιώσεων μέσω ΕΛΓΑ, η υπουργός έχει δώσει σαφή εντολή την έναρξη των πληρωμών εντός δεκαημέρου και ο Βουλευτής βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τις υπηρεσίες του Οργανισμού προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

o Θανασης εκπροσωπει το νομο στην Βουλη.Τι αλλο θα δουμε..Ας ειναι καλα ο μπαμπας που τον εξελεξε..