Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

ΧΑΛΚΙΔΗΣ: ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΧΛΑΔΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΑ 7λ/κιλό ΟΠΩΣ ΟΙ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ

Ο Βουλευτής Μιχάλης Χαλκίδης κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη στήριξη του βιομηχανικού αχλαδιού.
Η ερώτηση έχει ως εξής: "Στο Νομό Ημαθίας το αχλάδι αποτελεί την κύρια καλλιέργεια πολλών παραγωγών. Την 1η Ιουλίου του 2009, έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν ανεξέλεγκτες προσβολές –ασθένειες στις εν λόγω καλλιέργειες με αποτέλεσμα κακής ποιότητας προϊόν και μείωση της παραγωγής.
Συνέπεια των παραπάνω ήταν η κακή οικονομική κατάσταση των παραγωγών αχλαδιού της Ημαθίας οι οποίοι αγωνιούν προσδοκώντας την στήριξη της πολιτείας, όπως ακριβώς έκανε και με το βιομηχανικό ροδάκινο, μιας και τα ίδια γενεσιουργά αίτια οδήγησαν και τα δύο προϊόντα στην καταστροφή.
Ερωτάται η κυρία Υπουργός αν είναι στις άμεσες προθέσεις της, και επιβάλλεται να είναι, η στήριξη του αχλαδιού, όπως ακριβώς έγινε και με το βιομηχανικό ροδάκινο, δηλαδή να ενισχυθούν και αυτοί οι παραγωγοί με το ποσό των 0,7 ευρώ, λόγω του ότι τα αίτια που προκάλεσαν τη ζημία και στα δύο προϊόντα είναι τα ίδια".

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να τα πάρουν τα 7 λεπτά/κιλό. Αλλά που ήταν ο Χαλκίδης πριν τις 4 Οκτωβρίου και δεν τα ζήταγε;
Πέρισυ μας έταξε και άλλα για τα ροδάκινα, αλλά μειο ο ΕΛΓΑ, μείον το ένα μειον το άλλο πήραμε ενίσχυση 1 λεπτό και κάτι καθαρά.
Αυτά τα θυμάται ο τιμητής της αγροτιάς - μαυρισμένος από τους ψηφοφόρους του - κος Χαλκίδης;

Ανώνυμος είπε...

Να πάρουν κι αυτοί που δεν είχαν παραγωγή. Επροτίθεντο όμως να έχουν. Με πνεύμα συνεργασίας και εργατικότητας, είχαν όλη τη διάθεση να είχαν παραγωγή αλλά ήρθαν ανάποδα τα πράματα. Δεν είχαν χωράφι. Γιατί να μην πάρουν και αυτοί που είχαν όλη την ειληκρινή διάθεση να έχουν;