Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

"ΠΕΡΑΣΕ" Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2010

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός του 2010 του δήμου Αλεξάνδρειας σε μια συνεδρίαση που το χαρακτηριστικό της ήταν ότι τον παρακολούθησαν ο δήμαρχος Πλατέος Φ. Δημητριάδης με συνεργάτες του!
Οι παρατάξεις της μειοψηφίας άσκησαν κριτική στον δήμαρχο και τους συνεργάτες του στην διοίκηση του δήμου και καταψήφισαν την πρόταση.
Στην εισήγησή του ο κ. Γκιόνογλου τόνισε ότι ο δημοτικός προϋπολογισμός δεν είναι μια απλή παράθεση αριθμών αλλά είναι είναι κατάθεση ψυχής είναι συμπύκνωμα των αγωνιών των ανησυχιών και των αναγκών των πολιτών, ένα ξεδίπλωμα στρατηγικής, είναι μια χάρτα πολιτικών επιλογών, ενεργειών και δράσεων με μοναδικό ζητούμενο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
"Θα το καταφέρουμε γιατί ο προϋπολογισμός είναι ρεαλιστικός, εφαρμόσιμος και αποβλέπει τόσο στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου αλλά και στην προώθηση του κοινωνικού έργου. Θα τα καταφέρουμε γιατί στα χρόνια που διαχειριζόμαστε τα κοινά του Δήμου μας, έχουμε επιδείξει τόλμη, ικανότητα και σύνεση".
Ο κ. Γκαβαρδίνας τόνισε ότι ο δήμαρχος ωραιοποίησε την κατάσταση και απέφυγε να μιλήσει για τα στοιχεία του προϋπολογισμού τον οποίο χαρακτήρισε πλασματικό.
Ο κ. Παράσχος από την πλευρά του σημείωσε ότι η διοίκηση Γκιόνογλου δεν έδωσε αναπτυξιακή πορεία στον δήμο ούτε μπορεί να δώσει απαντήσεις σε ζητήματα όπως η διαφάνεια και ο σεβασμός της δημοτικής περιουσίας.
Κατηγόρησε τον δήμαρχο για πελατειακή πολιτική που είχε ως αποτέλεσμα τα ανείσπρακτα έσοδα του δήμου από δημότες να εκτοξευτούν στα ύψη.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κριτική από την μειοψηφία

Από τις παρατάξεις της μειοψηφίας ασκήθηκε κριτική στην δημοτικό αρχή. Ο κ. Γκαβαρδίνας τόνισε ότι ο δήμαρχος με την εισήγησή του ωραιοποίησε την κατάσταση και απέφυγε να μιλήσει για τα στοιχεία του προϋπολογισμού. Ο κ. Γκαβαρδίνας υπογράμμισε ότι ο προϋπολογισμός είναι πλασματικός διότι από τα 20,155 εκατομμύρια των εσόδων που προβλέπονται, 6 περίπου δεν θα μπουν ποτέ στο ταμείο του δήμου διότι είναι χρέη των δημοτικών επιχειρήσεων προς τον δήμο. «Αποτύχατε κ. Γκιόνογλου, η Αλεξάνδρεια αξίζει μια καλύτερη διοίκηση» υποστήριξε ο κ. Γκαβαρδίνας παρουσιάζοντας μια σειρά από ζητήματα που δεν υλοποιήθηκαν.

Ο κ. Παράσχος από την πλευρά του σημείωσε ότι η διοίκηση Γκιόνογλου δεν έδωσε αναπτυξιακή πορεία στον δήμο ούτε μπορεί να δώσει απαντήσεις σε ζητήματα όπως η διαφάνεια και ο σεβασμός της δημοτικής περιουσίας. «Στο σχέδιο που προτείνεται δεν υπάρχει μια καινοτόμα πρόταση, ένα νέο έργο. Επαναλαμβάνονται τα γνωστά 45άρια (έργα των 45.000) κι έργα που δεν υλοποιήθηκαν» υπογράμμισε ο κ. Παράσχος και κατηγόρησε τον δήμαρχο για πελατειακή πολιτική που είχε ως αποτέλεσμα τα ανείσπρακτα έσοδα του δήμου από δημότες να εκτοξευτούν στα ύψη. Ο κ. Παράσχος επέρριψε ευθύνη στην δημοτική αρχή για το ότι δεν υπήρξε ισομερής ανάπτυξη του δήμου και για την έλλειψη υποδομών αλλά αναγνώρισε σε αυτήν την κατασκευή έργων όπως η ανάπλαση της οδού Βετσοπούλου και το κολυμβητήριο.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ.
ΑΠΟ ΤΑ 20.000.000 ΤΑ 10000000 ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.
ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΡΓΑ.
ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΡΓΑ ΑΦΟΥ ΤΑ 6.000.000 ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΧΘΟΥΝ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΛ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΔΑΝΑΛ ?
ΑΣΕ ΚΑΙ ΤΑ 500.000 ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ.
ΒΓΑΛΕ ΚΑΙ ΟΣΑ ΘΑ ΞΟΔΕΨΕΙ ΣΕ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ-ΧΑΡΕΣ ΚΤΛ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ.
ΜΕ 3 ΜΥΡΙΑ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΡΓΟ ΑΞΙΑΣ 10 ΜΥΡΙΩΝ ??
ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ...ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ .
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ..ΟΣΤΕΟΦΥΛΑΚΙΟ..
ΑΜΑΝ ΡΕ ΜΠΑΜΠΗ ΕΔΩ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΘΗΚΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣ...
ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ ΗΤΑΝ ΤΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ....
ΟΛΙΣΘΗΡΟΤΗΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ,ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΣ ΟΔΗΓΟΥ.....