Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Τ. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΑΓΡΟΤΕΣ: ΛΙΓΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας με δηλώσεις του στο ράδιο ΑΙΧΜΗ στην Βέροια έκανε τις παρακάτω δηλώσεις για το ζήτημα των κινητοποίησεων των αγροτών της Ημαθίας.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως οι ροδακινοπαραγωγοί αλλά και η σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου πληρώνουν την άφρονα διαχείριση του προϊόντος από την προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που υπήρξε καταστροφική.
Περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο δόθηκαν οι υποσχέσεις για τα επιπλέον 8 λεπτά, τα οποία διεκδικούνται σήμερα και μάλιστα άμεσα από τους παραγωγούς, τους οποίους και δικαίωσε χωρίς περιστροφές. Είπε όμως, πως τα 4 λεπτά που δόθηκαν ως υπόσχεση από τον ΛΑΕΚ, δείχνουν την ανεύθυνη πολιτική της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, γιατί με τη γνωστοποίηση της πρόθεσης η ΓΣΕΕ αντέδρασε, όπως είναι γνωστό, μάλιστα απείλησε ότι θα καταφύγει στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια στην περίπτωση ανάληψης οιουδήποτε ποσού, από το κοινό ταμείο των εργαζομένων, με το οποίο ο αγροτικός κόσμος ουδεμία σχέση έχει.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στις σχετικές επαφές που είχε τόσο με την υπουργό κ. Μπατζελή όσο και με τον υφυπουργό κ. Καρχιμάκη, στους οποίους εξέθεσε το συγκεκριμένο αλλά και τα γενικότερα προβλήματα αγροτικής παραγωγής στην Ημαθία. Τέθηκε ένα ζήτημα για τον ΕΛΓΑ και ο κ. Σιδηρόπουλος δοαπίστωσε μια διστακτικότητα στην πρόθεση αποζημιώσεων από τον οργανισμό, για τον οποίο αναφέρθηκε ότι το έλλειμμά του αγγίζει τα 4,6 δις ευρώ.
Με παρέμβασή του ο κ. Σιδηρόπουλος κατέστησε σαφές πως το ροδάκινο είναι εθνικό προϊόν αλλά και το βασικό αγροτικό προϊόν για την τοπική οικονομία, με συνεισφορά τόσο στην τοπική ανάπτυξη όσο και στην εθνική οικονομία και διέλυσε έτσι κάθε πιθανότητα ανάκλησης των εξαγγελμένων αποζημιώσεων.
Επίσης, και αυτό είναι ίσως το σημαντικότερο, ο κ. Σιδηρόπουλος, με περισσή βεβαιότητα δήλωσε πως την επόμενη καλλιεργητική περίοδο, τα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά στη διαχείριση του προϊόντος. Κι αυτό γιατί ήδη θα ξεκινήσει, από την 1η Δεκεμβρίου, η προετοιμασία για τη νέα περίοδο, εγκαίρως ώστε κάθε λεπτομέρεια να εξεταστεί με το μικροσκόπιο και να προβλεφθούν ώστε να αντιμετωπιστούν τα πιθανά προβλήματα που θα εμποδίσουν την άριστη διαχείρισή του.
Ο σχεδιασμός αυτός, θα γίνει φανερός άμεσα και θα συνεχιστεί από νωρίς τη νέα χρονιά. Το μήνυμα που έστειλε στους παραγωγούς ο βουλευτής είναι η κατ΄ αρχήν συμπαράσταση στον αγώνα τους, εύχεται την άμεση πληρωμή του κόπου τους, που θα γίνει σύντομα, σύντομα με τις υπουργικές αποφάσεις και συνιστά «λίγη υπομονή και όλα θα καλυτερέψουν γρήγορα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: