Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Λ. ΒΑΛΑΒΑΝΗΣ: ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΜΟΥ. ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΟΥ

Κατάθεση καρδιάς έκανε σήμερα το μεσημέρι ο τέως δήμαρχος Απ. Παύλου Λευτέρης Βαλαβάνης με αιτία την πρόσφατη καταδίκη του από το τριμελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης με την αυστηρή ποινή των 3,5 ετών.
Ο κ. Βαλαβάνης κατηγόρησε ευθέως τον νυν δήμαρχο Νεστορόπουλο ότι ενώ γνώριζε και δήλωσε κατ΄ επανάληψη σε συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου ότι δεν υπεξαιρέθηκε ούτε ένα ευρώ αυτός συνέχισε την δικαστική του δίωξη και κατέθεσε ψευδώς στο δικαστήριο περι του αντιθέτου.
Ο τέως δήμαρχος είπε σε όλους τους τόνους ότι λειτούργησε παράτυπα για το καλό των δημοτών του θέτοντας σε λειτουργία το φορτηγό για την άντληση των λυμμάτων και αυτό αποδεικνύεται ότι την παρελθούσα τετραετία οι δημότες πλήρωσαν 240 χιλ ευρώ και ο δήμος έχασε 90 χιλ ευρώ τα οποία εισέπραξαν οι ιδιώτες.
Ακόμη, προκάλεσε όλους τους ενδιαφερόμενους να μελετήσουν το πόθεν έσχες του τονίζοντας ότι δεν προσπορίστηκε το παραμικρό όφελος από την ενασχόλησή του με τα κοινά.
Τέλος, θεωρεί ότι η δίωξή του έχει καθαρά πολιτικά χαρακτηριστικά, έψεξε την ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας για το γεγονός ότι δεν τον στήριξε πολιτικά και εξέφρασε το παράπονό του για το ότι κανείς δήμαρχος ή άνθρωπος της αυτοδιοίκησης που πολλοί εξ αυτών ωφελήθηκαν πολιτικά δεν του τηλεφώνησε να πληροφορηθεί τα γεγονότα.
Έκλεισε λέγοντας ότι θα προσφύγει σε όλες τις βαθμίδες της δικαιοσύνης, ως και στο δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ε.Ε για να δικαιωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: